Søg

BEING SEEN SEEING + MOVING MOUNTAINS + STRING THERAPY

Being Seen Seeing

Being Seen Seeing

Majse Vilstrup / Denmark / 2023 / 22 min / World Premiere

En flakkende, fragmenteret observation ned langs Nørrebrogades catwalk i en selvbevidst undersøgelse af det at se og blive set.

Et kamera flakker foran den ikoniske gule mur ved Assistens Kirkegård på Nørrebro. Derfra bevæger det sig hen på en person, der traver ned ad Nørrebrogade i rød top og cowboystøvler. Derfra op i træerne og så ud til de uendelige linjer af cyklister og så og så og så. ’Being Seen Seeing’ er et abstrakt og konkret observerende blik i konstant bevægelse. Ned ad Nørrebrogade og ind og ud af de akavede, sporadiske og skrøbelige bevægelser, der hele tiden finder sted på den lange asfalterede catwalk, hvor der er uendelige muligheder, men ingen mulighed for at slippe væk. Det er en gade og en film fyldt med fejltagelser, intimitet, travlhed, for meget, for lidt, smil, jovial small talk og brudte løfter. En gade og en film fyldt op af et selvbevidst blik, der undersøger det at se, og det at blive set på.

Moving Mountains

Moving Mountains

Ase Brunborg Lie, Nanna Elvin Hansen / Norway, Denmark / 2023 / 30 min / World Premiere

Rolig tableaufilm om at sprænge bjerge i luften for at udvinde pigment til at skabe farven hvid, i både konkret og overført betydning.

Sokndal er det område i Norge, hvor der finder mest minedrift sted. Her udvindes ilmenit, der er det mineral, man gennem en kemisk proces bruger til at lave hvidt pigment, som man bruger i alt fra maling, papir, tandpasta, mad og medicin. Med et helt stillestående kamera og med en kunstnerisk sanselighed i slægt med Peter Nestler og slow cinema viser ’Moving Mountains’ udvindingen af mineralerne og sporer både fortidens og nutidens minelandskab i den norske kommune. Det er en film om at sprænge bjerge i luften for at kunne udbrede et produkt med maksimal hvidhed til resten af verden. Og en lavmælt film, hvor landskabet får lov til at spille hovedrollen, mens mennesket indtager mindre roller.

String Therapy

String Therapy

Margaux Parillaud, Mie Frederikke Fischer Christensen / Denmark, France / 2023 / 16 min / World Premiere

Surrealistisk parterapi med to halvskaldede kvinder og en talende klat i et tredimensionelt virtual reality-rum, der snurrer rundt, mens livets tråd løber ud fra de to kvinders navler.

I et tredimensionelt virtual reality-rum, der konstant drejer rundt, sidder to halvskaldede kvinder og taler med en parterapeut, der ligner en snotklat med læber. Ud fra de to kvinders navler trækker terapeuten en tråd, der snor sig, og det lader til, at det er tråden og de personlige og kropslige forbindelser mellem karaktererne, der får maskinen og rummet og Livets Tråd til at sno sig. Det er i dette surrealistiske scenario, at ’String Therapy’ udspiller sig som en film om forhold og vigtigheden af de relationer, vi skaber, og de eksistentielle spørgsmål, de ender med at stille. En film der foreslår, at vi stopper med at opfatte skæbnen som en enorm, uhåndgribelig størrelse, men i stedet som noget, der er forbundet til kropslige erfaringer ved arbejde, fødsels og genetisk arv.