Søg

DELIVERY DANCER’S SPHERE + POROSITY VALLEY 2: TRICKSTERS’ PLOT + AT THE SURISOL UNDERWATER LAB + PETROGENESIS, PETRA GENETRIX

Delivery Dancer's Sphere

Delivery Dancer’s Sphere

Ayoung Kim / Republic of Korea (South Korea) / 2023 / 25 min

Techno-futuristisk videoværk fra et fiktivt, fremtidigt Seoul, hvor en kvindelig kurér bevæger sig rundt i byens digitale labyrinter.

En Storm (et anagram for ‘Monster’) er en kvindelig kurér, der arbejder for en platform ved navn Delivery Dancer i et fiktivt Seoul, der befinder sig et sted mellem tekno-orientalisme og asiatisk futurisme. I denne fiktion er Seoul en labyrint af uendeligt mange nye ruter, og budene udfører et uendeligt leveringsarbejde under kontrol af en mesteralgoritme kaldet Dancemaster. Dette værk handler ikke kun om gig-økonomi og platformarbejde, som er blevet uhyre populært i Sydkorea især under pandemien, men også om den topologiske labyrint, mulige verdener, hyperovervågning og den accelererende trang til optimering af krop, tid og rum. Den indeholder antydninger af et queer-forhold til en modpart fra en anden mulig verden.Præsenteret i samarbejde med Art Hub Copenhagen.

Porosity Valley 2: Tricksters’ Plot

Porosity Valley 2: Tricksters’ Plot

Ayoung Kim / Republic of Korea (South Korea) / 2019 / 23 min

En spekulativ fiktion om hvordan yemenitiske flygtninges ankomst til Korea vækker en xenofobisk bevægelse, der fremstiller migranter som en virus i systemet.

Petra er fusioneret med sin egen klon og er blevet transporteret ind i en dimension, der transcenderer tid og rum. Den vågner op på kysten af en ø kendt som Crypto Valley. Øen er hjemsted for adskillige mineraler/datafragmenter, der nu driver hvileløst rundt. Det er et land uden grænser, hverken ‘her’ eller ‘der’. Petra står igen over for myndigheder, der ser på migranter som rumvæsener eller vira. Da Petra ikke består sin undersøgelse, bliver den spærret inde i Smart Grid, et center for fremmedfanger. Men efter mødet med en visuel, auditiv hallucination flygter den og følger en kaldende stemme til øens centrum. Der møder den Mother Rock, et ældgammelt datacenter, der har eksisteret i en evighed.Præsenteret i samarbejde med Art Hub Copenhagen.

At the Surisol Underwater Lab

At the Surisol Underwater Lab

Ayoung Kim / Republic of Korea (South Korea) / 2020 / 17 min

En simulering af den nærmeste fremtid, ti år efter pandemien i 2020. I en kreativ sabotage af fremtiden oplever vi en mulig verden, der afspejler og forvrænger den nuværende.

I lyset af klimaforandringer er miljøvenlige biobrændstoffer – fremstillet af fermenterede alger – blevet samfundets vigtigste energikilde. I Busan er der anlagt en biomasseby, som strækker sig fra Gijang til farvandene nær Oryukdoøerne. Her ligger Surisol Underwater Lab, som overvåger tangdyrkning, vandkvalitet, havstrømme og biomasse. Sohila, som flygtede fra krigen i Yemen, er seniorforsker på laboratoriet. Hun sender det fjernstyrede køretøj Turbo Shell ud for at sondere farvandet. Fra afstand kan kun følge dens farefulde færd, da den pludseligt møder en stor sværm af blæksprutter og turbulente strømme. Da hun pludselig besvimer fører det til et flashback, hvor hun husker, hvad der skete med Korea og hende selv under pandemien, som rasede over verden i 2020.Præsenteret i samarbejde med Art Hub Copenhagen.

Petrogenesis, Petra Genetrix

Petrogenesis, Petra Genetrix

Ayoung Kim / Republic of Korea (South Korea) / 2019 / 7 min

En spirituel rejse til Mongoliet, hvor troen på at naturen er besjælet bliver en anledning til en refleksion over altings ophav.

I 2019 rejste Ayoung Kim til Mongoliet for at undersøge landets animistiske trossystem. At jord, planter, sten og naturfænomener er besjælede af ånder, som renser de menneskelige synder. Det er en udbredt tro hos det mongolske folk, at sten og mineraler er levende ligesom andre naturelementer. Hvorfra stammer denne tro? Ayoung Kim forfølger emnet og skaber sin egen hyperbolske mytologi. Med udgangspunkt i begrebet petrogenese, der henviser til opståelsen fra sten, vandrer hun rundt i de indbyrdes forbundne og overlappende tidslag. Kan vi tænke på de klipper og sten, der har eksisteret siden Jordens begyndelse, som et medium til lagring af hukommelse?Præsenteret i samarbejde med Art Hub Copenhagen.