Søg

ALGORITHMS OF BEAUTY + UNCANNY ME

Algorithms of Beauty

Algorithms of Beauty

Miléna Trivier / Belgium / 2022 / 22 min

En kontemplativ film om grænsen mellem naturlig og teknologisk skønhed. Kan et AI-genereret billede genskabe skønheden i en blomst?

I 1772 efterlignede kunstneren Mary Delany blomster gennem dekupage. Ved at sammenklistre hundredevis af papirklip formåede hun at afbilde blomster med fortræffelig botanisk præcision. Århundreder senere bestræber en programmør sig på at opfinde en algoritme, der også kan kopiere faunaens mønstre og udstråling. Med hjælp fra en kunstig intelligens genskabes planters skønhed ned til mindste detalje. Teknologien er banebrydende, selvom reproduktion af naturen ikke er ny. ‘Algorithms of Beauty’ bevæger sig på tværs af videnskab og skønhed, teknologi og følelser i sin undersøgelse af tidens store AI-opfindelser og stiller derigennem spørgsmålstegn ved grænserne for vores syn. Kan vi se forskel på et computerfremstillet billede af en blomst og den ægte vare?

Uncanny Me

Uncanny Me

Katharina Pethke / Germany / 2022 / 45 min

En ung fotomodel undersøger mulighederne og omkostningerne ved at genskabe sig selv som computergenereret avatar. Et smugkig ind i fremtidens modebranche og visuelle kultur.

Den tyske fotomodel Lale overvejer at lade sig klone som en virtuel figur. Hun kan spare sig selv for hårdt arbejde ved at lade sig duplikere, samtidig med at modebranchen kan slippe for at hyre modeller, fotografer, makeupartister, lysmestre og så videre. Teknologien har gjort dem overflødige, for nu kan alt produceres digitalt til perfektion med hjælp fra en fotorealistisk avatar. Alt det kræver er bare et enkelt bodyscan. Mens Lale gør sig klar til at duplikere, undersøger hun de juridiske og moralske konsekvenser ved at bringe en virtuel klon til verden. For med frisættelsen følger også risikoen for, at ens avatar begynder at leve sit eget autonome liv på internettet.