Søg

A WORLD REVEALS + VIND + ENTERPRISE

A World Reveals

A World Reveals

Lars Greve, Andreas Johnsen / Denmark / 2023 / 32 min / World Premiere

Kunstner og musiker Lars Greves performative one-take-værk er et kropsnært trip gennem et abstrakt rum, hvor improvisationerne fra en klarinet giver kosmisk genlyd.

Åndedrættet er altings ophav i ‘A World Reveals’, som i et enkelt, virtuost take dokumenterer en improviseret klarinet-performance i en enorm, abstrakt fabriksbygning. Åndedrættet, der blæser liv og lyd i sit instrument, der giver genlyd videre ud i rummets egne ventilationskanaler. Med den erfarne filmpoet og dokumentarist Andreas Johnsen bag det mobile kamera har kunstneren og klarinetisten Lars Greve skabt et minimalistisk, audiovisuelt og transdisciplinært værk, hvor hvert element står rent og klart med en nærmest ritualistisk kraft.

Vind

Vind

Frederik Worm, Cæcilie Trier / Denmark / 2023 / 49 min / World Premiere

Et audiovisuelt samarbejde komponist CTM og kunstneren Frederik Work, bestående af still-fotografier og instrumentale kompositioner.

‘Vind’ er skabt til biografen og adresserer fundamentale spoørgsmål om sted – hvor? – og grænsen mellem ensomhed og kontemporær subjektivitet. Som et værk skabt i fællesskab, bestående af still-fotografier af kunstneren Frederik Worm til en instrumental komposition af CTM, er det et værk, der er optaget af at facilitere møder såvel som at problematisere og arbejde med forskellige idéer om gæstfrihed. Både musik og billede afholder sig i store træk fra at repræsentere mennesker, som følge af hvilket det oprindelige spørgsmål udvikler sig til et nyt: Hvordan kom jeg hertil? Hvad er jeg gjort af? Og hvad skal jeg tage med mig?

Enterprise

Enterprise

Freja Sofie Kirk, Kamil Dossar Franko / Denmark / 2023 / 10 min / World Premiere

Et audiovisuelt værk til musik af August Rosenbaum, skabt af kunstnerne Freja Sofie Kirk og Kamil Dossar.

‘Enterprise’ er et audiovisuelt samarbejde mellem komponisten August Rosenbaum med sange fra hans nye album ‘Songs People Together’, skabt af Freja Sofie Kirk og Kamil Dossar under et road trip gennem Las Vegas’ forstæder og omegn. Vi er i tomme værelser i étfamilieshuse med møbler som eneste spor af menneskelig beboelser. Arkitektur og interiør peger på en trope i det amerikanske hjem: Rum optaget af billeder, men uden levet erfaring. Med et blik, der på samme tid er engageret og fremmedgjort udfolder en romantisk vision sig langsomt. Alt synes virkeligt, men ligner en kulisse. Noget er ved at ske, men det sker aldrig.