Søg

A SOUND OF MY OWN + DREAM DIVER

A Sound Of My OwnRebecca Zehr / Germany / 2021 / 52 min / International Premiere

Årets mest originale musikfilm er som en virtuos essay, der undersøger den soniske verden hos den unge krautrock-musiker Marja og de store sko hun udfylder.

Efter faderens død bliver Marja Burchard bandleder af hans legendariske krautrock-kollektiv Embryo, og man følger hende blandt andet rydde op i farens arkiver. For Marja er frihed dog ikke at bryde med sit ophav, men at skabe sit eget aftryk indenfor det univers, hun er vokset op i. Det er en universel historie i sig selv, men hos instruktør Rebecca Zehr løftes den til geniale højder. Med legesyg brug af lyd, arkivmateriale, trippet animation og et minimalistisk score, er det som om Zehrs og Burchards visioner for den frie kunst flyder sammen i ét foran øjne – og ikke mindst ører – hos beskueren. Filmen vandt fuldt fortjent den prestigefulde pris for bedste tyske dokumentarfilm på filmfestivalen Dok Leipzig.

Dream DiverJonas Bang, Jonas Bang / Denmark / 2022 / 8 min / World Premiere

En taktil oplevelse ud over det sædvanlige. Otte sjove og rørende minutter (der gerne måtte vare meget længere!) i selskab med et band med særlige behov.

Tidlig sommer, en uge inden de forlod skolen og gik hvert til sit videre ud i livet, inviterer bandet Drømmedykker et filmhold ind for at dokumentere deres første – og sidste – live-optræden. Bandet består af seks drenge, der har kendt hinanden gennem 10 år på en skole i Rødovre for børn med særlige behov. Instruktøren er Jonas Bang, der herhjemme er kendt som en af de førende musikvideo-instruktører og som nu debuterer med en særdeles sanselig kort dokumentar. Guidet af deres lærere – Andreas Bengtsen og Rune Hviid – har drengene fundet musikken, og man inviteres ind i et rumklangsrigt univers fyldt med syntetiske fuglefløjt og abstrakte drømmetekster.