Søg

Section

20 Days in Mariupol

film

20 Days in Mariupol

Årets store Ukraine-film er en uafrystelig og livsnødvendig reportage fra Ruslands invasion set indefra, optaget i den belejrede by Mariupol af de eneste journalister, der blev tilbage. Modigt, grundigt og med små glimt af håb og menneskelighed midt i ødelæggelserne.

Mstyslav Chernov / Ukraine / 2023 / 94 min / European Premiere

And, Towards Happy Alleys

film

And, Towards Happy Alleys

Iransk film og poesi er en smuk fugl i et bur, der bliver mindre og mindre. En indisk filmskaber har lært sproget og skabt en kærlighedserklæring til film og frihed, hvor de magiske momenter står i kø. Smukt, ægte og med befriende humor

Sreemoyee Singh / India / 2023 / 75 min

Anhell69

film

Anhell69

Mørk, punket og urban film fra det colombianske queer-miljøs hårdeste kerne, som hjemsøges af spøgelserne af sine unge døde. Et generationsportræt malet med på et kulsort lærred, og en af det sidste års store, filmkunstneriske gennembrud.

Theo Montoya / Colombia, France / 2022 / 74 min

Between Revolutions

film

Between Revolutions

Bittersød og intim erindringsfilm om to unge veninders loyale venskab i 1970’erne, fortalt i en brevudveksling mellem Bukarest og Teheran, hvor de to landes regimer styrtede i grus på næsten samme tid.

Vlad Petri / Romania, Croatia, Iran, Qatar / 2023 / 71 min

Forvandlingen

film

Forvandlingen

Rørende og vigtig fortælling om to unge mennesker, der ikke føler sig som det køn, de er født som, og om vigtigheden af en forstående familie, når man skal træffe valg, der vil ændre resten af ens liv.

Julie Bezerra Madsen / Denmark / 2023 / 72 min / World Premiere

ISÁK (koncert) + Rahčan – Ella’s riot (film)

film

ISÁK (koncert) + Rahčan – Ella’s riot (film)

Vores Ungdomsredaktion inviterer til koncert med et af Norges bedste live-bands efter visning af filmen, der skildrer bandets samiske forsanger på de miljøaktivistiske barrikader.

140 min

Labor

film

Labor

En svensk kvinde tager til San Francisco og bliver sexarbejder i byens livlige undergrundsmiljøer. Fortalt med en rå, ærlig og ufiltreret autencitet som en cinematisk dagbog, hvis slutning forbliver uskrevet indtil hun træffer sit afgørende valg.

Tove Pils / Sweden / 2023 / 95 min / International Premiere

Light Needs

film

Light Needs

Generøs og fantasifuld film om stueplanters indre liv, der med kreativt overskud og kunstnerisk originalitet tager andre livsformer seriøst. En film, der udvider ens bevidsthed og åbner nye veje for tanke og handling.

Jesse McLean / United States / 2023 / 72 min / World Premiere

Rahčan – Ella’s Riot

film

Rahčan – Ella’s Riot

Kærlighed, musik, samisk identitet og miljøaktivisme går hånd i hånd i denne inspirerende fortælling om den unge sangerinde Ella og hendes kamp mod mineselskabet, der truer hendes samiske ophav.

Anne Marte Blindheim / Norway / 2022 / 75 min / International Premiere

Subject

film

Subject

Det kan ændre ens liv for altid at være med i en dokumentarfilm - og ikke altid til det bedre. Med afsæt i nogle af nyere tids største succeser lader ‘Subject’ de medvirkende selv komme til orde i en film om etik, traumer og flertydige sandheder.

Camilla Hall, Jennifer Tiexiera / United States / 2022 / 97 min

Twice Colonized

film

Twice Colonized

Advokat og aktivist Aaju Peter kæmper stædigt sin egen og andre oprindelige folks kamp for anerkendelse i en verden, hvor kolonialismen ikke kun hører fortiden til. Men samtidig kæmper hun med sine egne dæmoner og traumer i en film, hvor hun selv fortæller sin historie.

Lin Alluna / Denmark, Greenland, Canada / 2023 / 92 min / European Premiere

Page 1