Søg

Filter

Section
A House Made of Splinters

film

A House Made of Splinters

Tårer bliver til sæbebobler og kram bliver til slåskampe i Simon Lereng Wilmonts prisvindende film om et børnehjem i den østlige del af Ukraine. Eminent observeret, og med uforglemmelige moment af håb.

Simon Lereng Wilmont / Denmark / 2022 / 87 min

Maidan

film

Maidan

Folkeopstanden i Ukraine i 2014 skildret som en vældig, historisk fresco af den Cannes-nominerede, ukrainske instruktør Sergei Loznitsa.

Sergei Loznitsa / Ukraine, Netherlands / 2014 / 130 min

Novorossiya

film

Novorossiya

Spritny film fra de ukrainske østfronter i Donetsk og Luansk, hvor Rusland sammen med pro-russiske separatister allerede havde ført krig mod Ukraine i otte år inden Putins fulde invasion i februar 2022.

Enrico Parenti, Luca Gennari / 2022 / 64 min / World Premiere

Outside

film

Outside

Som 13-årig dreng blev han selve ansigtet på den ukrainske revolution. Nu er Roma tilbage på gaden uden andet i lommen end en lighter og en kniv. Kan han få styr på sit liv før det er for sent?

Olha Zhurba / Ukraine, Denmark, Netherlands / 2022 / 79 min / World Premiere

The Earth is Blue as an Orange

film

The Earth is Blue as an Orange

En publikumsfavorit fra Sundance og Berlin om en ukrainsk familie, der samler sig om at lave små film midt i en urolig og kaotisk tid.

Iryna Tsilyk / Ukraine, Lithuania / 2020 / 74 min

The Treasures of Crimea

film

The Treasures of Crimea

En samling af historiske genstande fra Ukraine strander på et museum i Amsterdam, da Rusland annekterer Krim. For hvem skal nu have dem tilbage? Et dilemma, der bliver et retssalsdrama.

Oeke Hoogendijk / Netherlands / 2021 / 82 min

This Rain Will Never Stop

film

This Rain Will Never Stop

En syrisk familie flygter fra hjemlandet til en ny krig i Ukraine. Dybe dilemmaer brydes i historien om en ung mand, der må vælge sin egen vej - fortalt med et meningsfuldt, kunstnerisk overskud.

Alina Gorlova / Ukraine, Germany, Latvia / 2020 / 103 min

Page 1