Søg

Section

!Aitsa

film

!Aitsa

De oprindelige folks dybe viden udfordrer den højteknologiske forskning i en nærmest kosmisk fortælling fra en sydafrikansk ørken, hvor man er ved at bygge verdens største radioteleskop med antennerne rettet mod universets fjerneste hjørner.

Dane Dodds / Denmark, South Africa / 2023 / 89 min / World Premiere

Atomic Hope: Inside the Pro-Nuclear Movement

film

Atomic Hope: Inside the Pro-Nuclear Movement

Atomkraft - ja tak? Tankevækkende indsigt i aktivistisk græsrodsbevægelse, der er overbevist på at den forhadte atomkraftenergi er fremtiden og den hurtigste vej ud af klimakrisen.

Frankie Fenton / Ireland / 2022 / 82 min

Cyborg: A Documentary

film

Cyborg: A Documentary

Kunstneren Neil Harbisson er født farveblind, men en antenne boret ind i hans kranium sætter ham i stand til at høre farver og i dag er han verdens første officielt anerkendte cyborg. Mød en mand, der måske er prototypen på fremtidens menneske.

Carey Born / United Kingdom, United States, Germany, Spain / 2023 / 87 min / World Premiere

Green City Life

film

Green City Life

Hvordan skal fremtidens grønne byer se ud? Få nogle af svarene på en verdensomrejse til klodens storbyer i en film, der med optimisme og smittende energi ser på løsninger i stedet for problemer.

Manon Turina, François Marques / France / 2023 / 85 min

Intruders

film

Intruders

Invasive plante- og dyrearter har ændret det danske landskab. Seks ildsjæle har en mission om at fjerne dem igen, men er det overhovedet muligt at spole den menneskelige påvirkning af naturen tilbage, når nu det er os selv, der har bragt dem hertil?

David Krøyer / Denmark / 2023 / 75 min / World Premiere

Make People Better

film

Make People Better

Nervepirrende high tech-thriller om genetisk manipulation af mennesker, etiske gråzoner og evnen til at styre evolutionen, krydret med storpolitiske kampe mellem USA og Kina. Tankeprovokerende science fiction fra en fremtid, vi allerede lever midt i.

Cody Sheehy / United States / 2022 / 83 min

Nuclear Now

film

Nuclear Now

Mød Oliver Stone til Danmarkspremieren på hans kontroversielle film, der giver selv atomkraft-skeptikerne stof til eftertanke, når han i skyggen af krige og klimakriser ser nærmere på den kontroversielle energikilde. Et kritisk forsvar for atomet i en verden uden nemme løsninger.

Oliver Stone / United States / 2022 / 105 min

Remains

film

Remains

Med Eske Willerslev på rundrejse i USA, hvor 10.000 år gamle knogler måske kan fortælle os om de første amerikanere, men hvor de etiske og personlige dilemmaer hober sig op i hans møder med nutidens oprindelige folk.

Linus Mørk / Denmark / 2023 / 82 min / World Premiere

Silent Extinction

film

Silent Extinction

Filmvisning og talk. Oplev en korals reaktioner på de stigende vandtemperaturer i et visuelt værk, der for første gang dokumenterer den tragiske skønhed i korallernes truede eksistens. Vises i loop fulgt af en talk mellem kunstneren og forsker Elena Bollati.

Maja Friis / Denmark / 2023 / 12 min / World Premiere

Sophia

film

Sophia

En robotmager i pengenød og hans elektroniske datter er stjernerne i en skæv og bittersød film om store drømme i en kapitalisk virkelighed, og om hvad det vil sige at være et rigtigt menneske. Co-instrueret af Crystal Moselle (CPH:DOX-hittet ’The Wolfpack’).

Crystal Moselle, Jon Kasbe / Hong Kong, United States / 2022 / 89 min

The Longest Goodbye

film

The Longest Goodbye

Selv astronauter på vej ud i rummet er påvirket af social isolation. En dygtig NASA-psykolog forbereder de modige opdagelsesrejsende på deres ensomme færd. Næste stop: Mars.

Ido Mizrahy / Israel, Canada / 2022 / 87 min

The YouTube Effect

film

The YouTube Effect

Et deep dive ned i internettets ultimativt største kaninhul. Alex Winters vildtvoksende high speed-essay om teknologi kaster et grundigt og tankeprovokerende blik på de mange virkeligheder, som vi lever i på samme tid.

Alex Winter / United States / 2022 / 99 min

Theatre of Thought

film

Theatre of Thought

Werner Herzog i topform i en film, der vender blikket mod menneskehjernen i en morsom og tankevækkende film, der ser på de svimlende filosofiske og etiske udfordringer ved moderne neuroteknologi – med blik for de skæve og excentriske detaljer.

Werner Herzog / United States / 2022 / 107 min

Uncanny Me

film

Uncanny Me

En ung fotomodel undersøger mulighederne og omkostningerne ved at genskabe sig selv som computergenereret avatar. Et smugkig ind i fremtidens modebranche og visuelle kultur.

Katharina Pethke / Germany / 2022 / 45 min

Page 1