Søg

Section

100 Seasons

film

100 Seasons

Enestående, cinematisk autofiktion baseret på 25 års optagelser fra instruktørens eget liv, med afsæt i hans bipolare lidelse og indre kosmos. Forholdet til hans ungdomskæreste er ankeret, der gør dette til en af årets store kærlighedsfilm.

Giovanni Bucchieri / Sweden / 2023 / 101 min

A Little Love Package

film

A Little Love Package

En udsøgt cinematisk byvandring rundt i Wien, hvor to veninder skal forsøge at finde et hjem til den ene. Hvert billede er en nydelse i en film, der hverken er dokumentar eller fiktion, men spiller sit spil uden regler.

Gaston Solnicki / Austria, Argentina / 2022 / 80 min

Cross Words

film

Cross Words

Moderne, parisisk nouvelle vague-magi i en film lavet af et kollektiv af venner, der indkapsler både livets og corona-årenes flimrende uvirkelighed med en jazzet og rastløs energi. En dokumentarisk spillefilm optaget på et gammelt videokamera og med radikal filmkunstnerisk frihed.

Mario Valero / France / 2022 / 80 min

Dry Ground Burning

film

Dry Ground Burning

Episk, brasiliansk festivalhit, der blander action og rå doku-realisme i historien om to søstre, der driver et illegalt olieraffinaderi midt i en favela og forsvarer det med hård hånd. Mørk, intens og nyskabende.

Adirley Queirós, Joana Pimenta / Brazil, Portugal / 2022 / 153 min

I Have Electric Dreams

film

I Have Electric Dreams

Prisvindende, impressionistisk spillefilm om en 16-årig pige, hendes utilregnelige boheme-far, og hendes første møder med voksenliv og seksualitet. Rå filmpoesi fra Costa Rica med en enestående realisme.

Valentina Maurel / Belgium, France, Costa Rica / 2022 / 110 min

Pacifiction

film

Pacifiction

En tropisk fiktion og en jetset-thriller i slowmotion fra en af samtidens største cineaster. Et dybt, mørkt trip ned i imperialismens afgrund, og en af årets smukkeste filmoplevelser.

Albert Serra / France, Spain, Germany, Portugal / 2022 / 162 min

Under the Fig Trees

film

Under the Fig Trees

Charmerende og varmt Cannes-hit, som med naturlig lethed omdanner en tunesisk figenplantage til et mikrokosmos af konflikter, flirterier og sladder på tværs af køn og generationer henover en enkelt sommerdag. En doku-fiktion med frugtplukkere i alle roller, og en solid kandidat til årets debutfilm.

Erige Sehiri / Tunisia, France, Switzerland, Germany, Qatar / 2022 / 92 min

Vera

film

Vera

Velkommen til udkanten af Roms dekadente jetset-miljø, hvor en kvinde søger en ny mening med tilværelsen – og måske finder den. En semi-dokumentarisk satire med bittersød melankoli, hvor alle spiller fiktive udgaver af sig selv.

Tizza Covi, Rainer Frimmel / Austria / 2022 / 115 min

Page 1