Søg

Section

Bjergene

film

Bjergene

Sorg, savn og superhelte. En ung instruktørs modige film om sin familie og sine to voksne brødre, når de sammen bryder isen og dykker ned i familiens fortid for endelig at nå ind til hinanden.

Christian Einshøj, Christian Einshøj / Denmark / 2023 / 87 min / World Premiere

Megaheartz

film

Megaheartz

Kan kærlighed eksistere uden vanvid? Et ultra-intenst high-speed (selv)portræt af fire kvinder, der udforsker kærlighedens mørkeste kroge uden filter. Hårdt, brutalt og ægte – til et score af electro-dronningen Eartheater.

Emily Norling / Sweden, Norway / 2023 / 80 min / World Premiere

Queendom

film

Queendom

Den 21-årige queer-kunstner Gena ligner en gæst fra en anden planet i sin hjemby i den fjerneste ende af Rusland, hvor hun udfordrer alt og alle med sine ekstravagante, hjemmelavede kostumer – men hendes enlige oprør har en høj pris.

Agniia Galdanova / United States, France / 2023 / 98 min / International Premiere

Silent Sun of Russia

film

Silent Sun of Russia

Mørk og kunstnerisk kompromisløs debutfilm om tre unge, russiske kvinder fra den alternative generation, der drømmer om et moderne liv i frihed, men som kommer i klemme i takt med, at Rusland isolerer sig selv.

Sybilla Tuxen / Denmark / 2023 / 80 min / World Premiere

Smoke Sauna Sisterhood

film

Smoke Sauna Sisterhood

En gruppe kvinder sidder i en rygende varm sauna og udveksler livsfortællinger. En smuk, usentimental film om kvindelighed, solidaritet og saunakulturens helt særlige fællesskab på tværs af aldre og kropsformer – og filmet med en helt usædvanlig nærhed.

Anna Hints / Estonia, France, Iceland / 2023 / 89 min / European Premiere

The Flag

film

The Flag

Et rasende, ikonoklastisk angreb på magten og medierne i et moderne Frankrig, hvor islamofobien er blevet mainstream og uligheden vokser fra betonforstæderne til boulevarderne. Radikalt kritisk, revolutionær filmkunst.

Joseph Paris / France / 2023 / 93 min / World Premiere

The Group Crit

film

The Group Crit

Et socialt eksperiment løber løbsk på en kunstskole i Norge, hvor de studerende deltager i et rollespil, der med humor og satirisk bid tager de politiske strømninger i samtidskunsten op til diskussion – bogstaveligt talt.

Sille Storihle / Norway / 2023 / 72 min / International Premiere

The Last Year of Darkness

film

The Last Year of Darkness

Bastungt og neonfarvet portræt af den alternative kinesiske ungdom i et land i konstant forandring, som nu truer undergrundsklubben Funky Town. Et fristed for outsiders, der lever hver weekend, som var det den sidste – og det er det snart.

Benjamin Mullinkosson / China, United States / 2023 / 90 min / World Premiere

The Tuba Thieves

film

The Tuba Thieves

En serie af mystiske tuba-tyverier plagede de californiske musikskoler i årevis. Gåden rumsterer fortsat i denne tilbagelænede og legesyge hybridfilm fra Los Angeles af en hørehæmmet instruktør, der bruger tegnsprog og undertekster kreativt.

Alison O’Daniel / United States / 2023 / 91 min / International Premiere

Twice Colonized

film

Twice Colonized

Advokat og aktivist Aaju Peter kæmper stædigt sin egen og andre oprindelige folks kamp for anerkendelse i en verden, hvor kolonialismen ikke kun hører fortiden til. Men samtidig kæmper hun med sine egne dæmoner og traumer i en film, hvor hun selv fortæller sin historie.

Lin Alluna / Denmark, Greenland, Canada / 2023 / 92 min / European Premiere

Page 1