Søg

Section

20 Days in Mariupol

film

20 Days in Mariupol

Årets store Ukraine-film er en uafrystelig og livsnødvendig reportage fra Ruslands invasion set indefra, optaget i den belejrede by Mariupol af de eneste journalister, der blev tilbage. Modigt, grundigt og med små glimt af håb og menneskelighed midt i ødelæggelserne.

Mstyslav Chernov / Ukraine / 2023 / 94 min / European Premiere

Baghdad on Fire

film

Baghdad on Fire

Brændende insiderberetning om den håbefulde irakiske ungdom, der anført af en 19-årig kvinde bliver stillet overfor de enorme konsekvenser, som følger med kampen for demokrati, frihed og fremtid.

Karrar Al-Azzawi / Iraq, Norway / 2023 / 65 min / World Premiere

Beyond Utopia

film

Beyond Utopia

En familie på fem flygter ud af Nordkorea i en højdramatisk film, der giver et sjældent, faktuelt indblik i verdens mest lukkede land – og hvordan man flygter ud af det. For enden af rejsen venter en enorm, mental omstilling.

Madeleine Gavin / United States / 2023 / 115 min / International Premiere

Blix Not Bombs

film

Blix Not Bombs

Varmt, væsentligt og velfortjent samtaleportræt af den svenske topdiplomat Hans Blix, der stod med verdenshistorien i sine hænder i Irak for 20 år siden. International storpolitik fortalt med en indsigt og elegance, der er de færreste forundt.

Greta Stocklassa / Czech Republic, Germany, Sweden / 2023 / 83 min / World Premiere

Breaking Social

film

Breaking Social

Øjenåbnende, global undersøgelse af den sociale kontrakt og sammenhængskraften i samfundet. Fortalt af den svenske doku-veteran Fredrik Gertten (‘Push’) med bestseller-forfatteren Rutger Bregman som ekspertvidne.

Fredrik Gertten / Sweden / 2023 / 93 min / World Premiere

Deep Rising

film

Deep Rising

Verdenshavenes dyb er det nye Vilde Vesten, når guldfeberen raser hos de mineselskaber, der i dag kæmper for retten til at udvinde sjældne metaller fra planetens sidste uberørte miljø - uden at nogen ved, hvad prisen bliver.

Matthieu Rytz / United States / 2023 / 93 min / European Premiere

Phantom Parrot

film

Phantom Parrot

Afsløringen af tophemmeligt, britisk overvågningsprogram får dominobrikkerne til at vælte i en mørk og knivskarp film om teknologi, rettigheder og strukturel racisme – og om en mand med mod til at sige fra.

Kate Stonehill / United Kingdom / 2023 / 82 min / World Premiere

Praying for Armageddon

film

Praying for Armageddon

Hårdtslående doku-thriller om den store, indflydelsesrige bevægelse af kristne fundamentalister i USA, der med millioner af dollars i ryggen og tråde langt ind i regeringen kæmper direkte for verdens undergang. Magt, penge og religion i en skræmmende insider-rapport fra en lukket verden.

Tonje Hessen Schei, Michael Rowley (co-director) / Norway / 2023 / 97 min / World Premiere

Seven Winters in Tehran

film

Seven Winters in Tehran

19-årige Reyhaneh Jabbari bliver dømt til døden af det iranske præstestyre for at have myrdet manden, som forsøgte at voldtage hende. En højaktuel film fortalt af den Cannes-vindende skuespillerinde Zar Amir Ebrahimi.

Steffi Niederzoll / Germany, France / 2023 / 96 min / International Premiere

The Hostage Takers

film

The Hostage Takers

Den danske fotograf Daniel Rye er en af hovedpersonerne i et nervepirrende gidseldrama baseret på et chokerende, konfronterende interview med to livstidsdømte, britiske ISIS-medlemmer lavet af journalisten Sean Langan.

Puk Damsgaard, Søren Klovborg / Denmark / 2023 / 86 min / World Premiere

Victim/Suspect

film

Victim/Suspect

Dybdeborende undersøgelse af den mørke side af et amerikansk retssystem, hvor kvinder, der anmelder seksuelle overfald i stedet bliver anklaget for falske vidneudsagn og fængslet for det.

Nancy Schwartzman / United States / 2023 / 90 min / International Premiere

Page 1