Søg

Filter

Section
All These Sons

film

All These Sons

To mænds arbejde for at få unge, sorte mænd ud af de hårdeste kriminelle miljøer i Chicago i en medrivende film fra den Oscar-nominerede instruktør af CPH:DOX-hittet ‘Minding the Gap’.

Bing Liu, Joshua Altman / United States / 2021 / 88 min

Bigger Than Us

film

Bigger Than Us

Fra Indonesien og Malawi til USA. Overalt på kloden er unge aktivister i gang med at skabe en bedre fremtid end den, de lige nu har udsigt til. Den gode nyhed er, at det virker - og at de er mange.

Flore Vasseur / France / 2021 / 96 min

Blue / Red / Deport

film

Blue / Red / Deport

Med et livsbekræftende overskud kaster en afghansk flygtning sig ud i at lave en spillefilm i Moria-lejren, hvor han selv bor. Trods det tragikomiske kaos kulminerer hans projekt i en uforglemmelig finale.

Lina Lužytė / Germany / 2022 / 82 min / World Premiere

F@ck This Job

film

F@ck This Job

Fest, farver og frie medier! Den kulørte historie om en russisk TV-kanals storhed og fald med en rig party-prinsesse ved roret er en medrivende medie-thriller, hvor man aldrig ved, hvem der er ven eller fjende.

Vera Krichevskaya / United Kingdom, Germany / 2021 / 104 min

Judges Under Pressure

film

Judges Under Pressure

Domstolenes uafhængighed er en kernesten i ethvert demokrati, men i Polen går udviklingen i en helt forkert og skræmmende retning. En storrygende dommer holder hovedet koldt og går i aktion.

Kacper Lisowski / Poland / 2021 / 87 min

Name of the Game

film

Name of the Game

I Norge kaster den tidligere formand for Arbeiderpartiet sig ud i et politisk comeback-forsøg efter en #metoo-sag. Men tiderne er allerede skiftet. En reflekteret film fra en politisk opbrudstid.

Håvard Bustnes / Norway / 2021 / 102 min

No Simple Way Home

film

No Simple Way Home

En datter vender hjem til Sydsudan for at følge sin mors vej til at blive vicepræsident og føre landet mod en fredelig fremtid. En politisk familiefortælling fra et ungt land, fortalt indefra.

Akuol de Mabior / South Sudan, Kenya / 2022 / 81 min

Rebellion

film

Rebellion

Extinction Rebellion indefra over tre år, hvor den klimaaktivistiske front når helt op på forsiderne, mens interne uenigheder om metoder og civil ulydighed truer med at overskygge idealerne.

Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot / United Kingdom / 2021 / 82 min

Robin Bank

film

Robin Bank

Detektivfilm om jagten på den spanske Robin Hood, der stjal millioner fra bankerne og gav pengene dem væk, inden han gik under jorden med en mangeårig fængselsdom over hovedet.

Anna Giralt Gris / Spain, Germany / 2022 / 80 min

Spanton vs the French Police

film

Spanton vs the French Police

Samtykke eller voldtægt? Da to franske politibetjente anklages for overgreb på en canadisk kvinde står systemet på mændenes side. Men så ruller den første #metoo-bølge og sagen tager et stort twist.

Ovidie . / France / 2022 / 63 min

The Caviar Connection

film

The Caviar Connection

En fængslet journalists oprivende afdækning af hvordan ex-sovjetiske stater som Aserbajdsjan opererer i et gedulgt netværk af korruption, der strækker sig fra Centralasien til Europa.

Benoît Bringer / France / 2021 / 104 min

The Last Tourist

film

The Last Tourist

En visuel verdensomrejse, der i billedskønne motiver og hårde tal undersøger masseturismens destruktive dilemma og spørger: Kan turisme gøres bæredygtigt?

Tyson Sadler / Canada / 2021 / 101 min / European Premiere

The Voice of the People

film

The Voice of the People

Hvorfor virker populismen? Og hvad er dens svage punkter? Man aner svaret på begge dele i en øjenåbnende film, der med fuld adgang skildrer turbulente tre år i Alternative für Deutschland.

Andreas Wilcke / Germany, Greece / 2021 / 94 min

Those Who Care

film

Those Who Care

To filmskabere med hvert sit politiske ståsted rejser Frankrig rundt i et forsvar for kvindeligt sammenhold og forbedring for en særligt udsat del af arbejdsmarkedet: Omsorgsarbejdet.

Gilles Perret, François Ruffin / France / 2021 / 85 min

Page 1