Søg

Section

Anhell69

film

Anhell69

Mørk, punket og urban film fra det colombianske queer-miljøs hårdeste kerne, som hjemsøges af spøgelserne af sine unge døde. Et generationsportræt malet med på et kulsort lærred, og en af det sidste års store, filmkunstneriske gennembrud.

Theo Montoya / Colombia, France / 2022 / 74 min

Body Parts

film

Body Parts

Bag kameraet under Hollywoods sexscener i en øjenåbnende og engageret film-om-film, der med vid og bid kaster lys over filmverdenens rådne sider. Et must for de seriøst filminteresserede.

Kristy Guevara-Flanagan / United States / 2022 / 86 min

Bruises

film

Bruises

En sensorisk film fra tusmørket mellem to verdener. I en landsby ved Mexicos sydkyst lever et lille samfund i et komplekst, spirituelt bånd til naturens dyr. En hypnotisk skildring af en animistisk forestillingsverden.

Daniel Ulacia Balmaseda, Ginan Seidl / Germany / 2023 / 90 min / World Premiere

De humani corporis fabrica

film

De humani corporis fabrica

Samtidens mest radikalt nytænkende filmskabere er tilbage med en film, der ikke ligner noget andet man har set - og som er optaget inde i den menneskelige krop.

Véréna Paravel, Lucien Castaing-Taylor / France / 2022 / 115 min

Dreaming Arizona

film

Dreaming Arizona

En af dansk dokumentarfilms mest originale stemmer er tilbage i USA med en hybridfilm, hvor fem amerikanske teenagere fra en smalltown i Arizona inviteres til at deltage i en performativ opførelse af deres egne historier og drømme.

Jon Bang Carlsen / Denmark, Estonia, Norway / 2022 / 76 min

Fighters

film

Fighters

Et knockout-hit af en ungdomsfilm baseret på de medvirkendes egne liv i en blanding af fiktion og dokumentar. Teenagedrengen Mamo er et fund i rollen som sig selv i en hybridfilm, der har været en kanonsucces i de norske biografer.

Jon Haukeland / Norway / 2022 / 85 min / International Premiere

Kokomo City

film

Kokomo City

En af sensationerne på årets Sundance filmfestival var denne åbensindede, tabusprængende in-your-face-skildring af livet som sort, transkønnet sexarbejder i New York og Atlanta. Uforskammet, rå og forfriskende ligeglad med hvad resten af verden måtte mene.

D. Smith / United States / 2023 / 73 min

Labor

film

Labor

En svensk kvinde tager til San Francisco og bliver sexarbejder i byens livlige undergrundsmiljøer. Fortalt med en rå, ærlig og ufiltreret autencitet som en cinematisk dagbog, hvis slutning forbliver uskrevet indtil hun træffer sit afgørende valg.

Tove Pils / Sweden / 2023 / 95 min / International Premiere

Megaheartz

film

Megaheartz

Kan kærlighed eksistere uden vanvid? Et ultra-intenst high-speed (selv)portræt af fire kvinder, der udforsker kærlighedens mørkeste kroge uden filter. Hårdt, brutalt og ægte – til et score af electro-dronningen Eartheater.

Emily Norling / Sweden, Norway / 2023 / 80 min / World Premiere

Remote

film

Remote

Et koreansk tv-show udvikler sig til at farvestrålende parallelunivers under endnu et lockdown i et fantasifuldt filmværk co-instrueret af Mika Rottenberg, der havde sin store udstilling på Louisiana sidste år.

Mika Rottenberg , Mahyad Tousi / United States / 2022 / 92 min

Smoke Sauna Sisterhood

film

Smoke Sauna Sisterhood

En gruppe kvinder sidder i en rygende varm sauna og udveksler livsfortællinger. En smuk, usentimental film om kvindelighed, solidaritet og saunakulturens helt særlige fællesskab på tværs af aldre og kropsformer – og filmet med en helt usædvanlig nærhed.

Anna Hints / Estonia, France, Iceland / 2023 / 89 min / European Premiere

Subject

film

Subject

Det kan ændre ens liv for altid at være med i en dokumentarfilm - og ikke altid til det bedre. Med afsæt i nogle af nyere tids største succeser lader ‘Subject’ de medvirkende selv komme til orde i en film om etik, traumer og flertydige sandheder.

Camilla Hall, Jennifer Tiexiera / United States / 2022 / 97 min

The Group Crit

film

The Group Crit

Et socialt eksperiment løber løbsk på en kunstskole i Norge, hvor de studerende deltager i et rollespil, der med humor og satirisk bid tager de politiske strømninger i samtidskunsten op til diskussion – bogstaveligt talt.

Sille Storihle / Norway / 2023 / 72 min / International Premiere

The Hearing

film

The Hearing

I et rollespil genopfører fire asylansøgere deres samtaler med myndighederne, inden rollerne så bliver vendt rollerne om. Hvad sker der, når ens fremtid afhænger af ens evne til at fortælle ens egen livshistorie på en overbevisende måde?

Lisa Gerig / Switzerland / 2023 / 81 min / World Premiere

The Last Year of Darkness

film

The Last Year of Darkness

Bastungt og neonfarvet portræt af den alternative kinesiske ungdom i et land i konstant forandring, som nu truer undergrundsklubben Funky Town. Et fristed for outsiders, der lever hver weekend, som var det den sidste – og det er det snart.

Benjamin Mullinkosson / China, United States / 2023 / 90 min / World Premiere

The Other Profile

film

The Other Profile

Årets vildeste historie er en elementært spændende og komplet uforudsigelig detektivfilm fra Kinshasa, hvor en fransk filminstruktør skal finde sin egen dobbeltgænger. En film om virtuelle identiteter i et post-kolonialt århundrede.

Armel Hostiou / France / 2023 / 82 min / World Premiere

Twice Colonized

film

Twice Colonized

Advokat og aktivist Aaju Peter kæmper stædigt sin egen og andre oprindelige folks kamp for anerkendelse i en verden, hvor kolonialismen ikke kun hører fortiden til. Men samtidig kæmper hun med sine egne dæmoner og traumer i en film, hvor hun selv fortæller sin historie.

Lin Alluna / Denmark, Greenland, Canada / 2023 / 92 min / European Premiere

Voice

film

Voice

En dokumentarist fra norsk tv møder modstand, da hun i god tro kontakter en gruppe aktivister for at fortælle en historie, som overhovedet ikke er hendes egen. Vittig og veloplagt satire, der prikker til et af samtidens ømmeste punkter.

Ane Hjort Guttu / Norway / 2023 / 92 min / World Premiere

Page 1