Søg

Section

Anhell69

film

Anhell69

Mørk, punket og urban film fra det colombianske queer-miljøs hårdeste kerne, som hjemsøges af spøgelserne af sine unge døde. Et generationsportræt malet med på et kulsort lærred, og en af det sidste års store, filmkunstneriske gennembrud.

Theo Montoya / Colombia, France / 2022 / 74 min

Book reception: Margaret Tait

film

Book reception: Margaret Tait

Bogreception for den første danske oversættelse af filmskaberen og poeten Margaret Taits tekster.

120 min

De humani corporis fabrica

film

De humani corporis fabrica

Samtidens mest radikalt nytænkende filmskabere er tilbage med en film, der ikke ligner noget andet man har set - og som er optaget inde i den menneskelige krop.

Véréna Paravel, Lucien Castaing-Taylor / France / 2022 / 115 min

Disturbed Earth

film

Disturbed Earth

Mørk og melankolsk, cinematisk refleksion over massakren i Srebrenica og tragediens efterklang i den halvtomme by, hvor tre af de overlevende på hver sin måde bærer det tunge vidnesbyrd om fortiden.

Kumjana Novakova, Guillermo Carreras-Candi / Bosnia and Herzegovina, North Macedonia, Spain / 2022 / 72 min

Fragments from Heaven

film

Fragments from Heaven

Kosmisk film fra Marokkos ørkener, hvor nomader leder efter meteoritter under himlens kuppel, for at sælge dem til videnskaben. En dyb, eksistentiel oplevelse og en overraskende publikumsfavorit, der med få ord og visionær kraft fylder lærredet.

Adnane Baraka / Morocco, France / 2022 / 84 min

Kafka for Kids

film

Kafka for Kids

Franz Kafkas berømte novelle om en mands forvandling til et insekt, filmatiseret som en surrealistisk udgave af ‘Fjernsyn for dig’ af den israelske samtidskunstner og ikonoklast Roee Rosen.

Roee Rosen / Israel / 2022 / 111 min

Matter Out of Place

film

Matter Out of Place

Hvad vil fremtidens arkæologer tænke, når de en dag graver sig tilbage til vores tid? En ting er sikkert: De skal grave dybt for at nå gennem skraldebunkerne. En mesterinstruktørs sensoriske billeddigt fra den antropocæne tidsalders efterår.

Nikolaus Geyrhalter / Austria / 2022 / 110 min

My Imaginary Country

film

My Imaginary Country

Håbefuldt portræt af den gigantiske protestbevægelse, der brød ud i Chile i 2019 med perspektiver tilbage til militærkuppet i 1973, fortalt af den chilenske dokumentarlegende Patricio Guzmán.

Patricio Guzmán / Chile, France / 2022 / 85 min

Non-Aligned: Scenes from the Labudović Reels

film

Non-Aligned: Scenes from the Labudović Reels

Josep Titos personlige kameramand opruller de alliancefri landes fascinerende historie i 1960’ernes Balkan, i en ny film om den post-koloniale bevægelses første bølge af den prisvindende filmskaber Mila Turajlić.

Mila Turajlic / France, Serbia, Montenegro, Qatar, Croatia / 2022 / 96 min

Remote

film

Remote

Et koreansk tv-show udvikler sig til at farvestrålende parallelunivers under endnu et lockdown i et fantasifuldt filmværk co-instrueret af Mika Rottenberg, der havde sin store udstilling på Louisiana sidste år.

Mika Rottenberg , Mahyad Tousi / United States / 2022 / 92 min

The Natural History of Destruction

film

The Natural History of Destruction

Bombardementet af tyske byer og civilbefolkning under Anden Verdenskrig fortalt med inspiration fra W.G. Sebald gennem sort-hvid arkivmateriale af den Cannes-nominerede, ukrainske instruktør Sergei Loznitsa.

Sergei Loznitsa / Netherlands, Germany, Lithuania / 2022 / 80 min

Where Is This Street? or With No Before and After

film

Where Is This Street? or With No Before and After

En elegant kortlægning af Lissabons labyrintiske gader, hvor fiktive situationer udspiller sig side om side med virkelighedens teater i det sommervarme byrum. João Pedro Rodrigues og João Rui Guerra da Mata er tilbage.

João Pedro Rodrigues, João Rui Guerra da Mata / Portugal, France / 2022 / 88 min

Page 1