Søg

BØRNE:DOX

Sammen med børnefilmfestivalen BUSTER præsenterer vi nogle af verdens bedste dokumentarfilm for børn og unge.

Du kan opleve smukke animationsfilm om Anne Frank og Roald Amundsen og rørende fortællinger om krig fortalt i børnehøjde. Og så kan de mindste børn lære nogle af de kvinder at kende, vi har talt alt for lidt om hidtil.

Programmet er til børn og unge, men også til forældre, bedsteforældre og undervisere. Der vil være events og oplæg til næsten alle visninger.

Til alle vores børne:dox visninger d. 18.-19. og d. 25.-26. marts i Cinemateket, er der gratis adgang for børn fra 0 til 15 år – mens billetprisen er normal for de voksne.

Skoleklasser har også mulighed for at deltage på årets CPH:DOX. Her har vi lavet et særligt skoleprogram, der kan opleves på hverdage under festivalen.

Hvor er Anne Frank?

Hvor er Anne Frank?

Tankevækkende og smuk animationsfilm om den udødelige historie om Anne Franks dagbog, skabt af instruktøren bag animationssuccesen ’Waltz With Bashir’.

Ari Folman / France, Belgium, Netherlands / 2021 / 99 min

Titina

Titina

Spændende animationsfilm krydret med historiske optagelser om den italienske hund Titina, der var med den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen på Nordpolen i 1925.

Kajsa Næss / Norway, Belgium / 2022 / 90 min

Kender Du Hende?

Kender Du Hende?

Inspirerende og lærerig animationsserie, der dykker ned i en række danske kvinders historie og kamp for at overvinde samtidens enorme modstand og forfølge deres drømme og ambitioner.

Karla Von Bengtson / Denmark / 2022 / 30 min

Inside Kabul + Fatherland

Film Package / 98 min

Veras Jord

Veras Jord

Vera går ikke i skole, hun går i haven. Hun vil hellere dyrke grøntsager end sidde stille i skolen for at lære ting, hun ikke kan se meningen med. 

Sara Loa Bro / Denmark / 2023 / 47 min / World Premiere

Forvandlingen

Forvandlingen

Rørende og vigtig fortælling om to unge mennesker, der ikke føler sig som det køn, de er født som, og om vigtigheden af en forstående familie, når man skal træffe valg, der vil ændre resten af ens liv.

Julie Bezerra Madsen / Denmark / 2023 / 72 min / World Premiere