Søg

F:ACT AWARD

10 nye film er nomineret til årets F:act Award, prisen for de journalistiske film i det store format – med instruktørbesøg til premiererne.

F:ACT Award er sponsoreret af IMS og Dansk Journalistforbund

A French Revolution

A French Revolution

En moderne protestbevægelser set indefra i en film, der med et eminent blik for detaljen lader de Gule Vestes metoder, mål og indre modsætninger stå frem, op til det franske præsidentvalg i april.

Emmanuel Gras / France / 2022 / 104 min / International Premiere

A Taste of Whale

A Taste of Whale

Færøske hvalfangere har i århundreder jaget grindehvaler, men i dag fordømmes gamle traditioner af internationale aktivister. Et klarsynet indblik i hvordan komplekse modsætninger brydes i det høje nord.

Vincent Kelner / France / 2022 / 89 min / World Premiere

Black Mambas

Black Mambas

På job med de sydafrikanske kvinder i Black Mambas, hvor kampen mod krybskytter også er en kamp for kvindefrigørelse og selvstændighed. Hård træning, hård attitude - men med håbet om en bedre fremtid som drivkraft.

Lena Karbe / Germany, France / 2022 / 81 min / World Premiere

To the End

To the End

En fælles drøm om at få en Green New Deal igennem leder tre unge kvindelige aktivister anført af Alexandria Ocasio-Cortez ind i magtens centrum, hvor kynismen og krav om forandring kolliderer.

Rachel Lears / United States / 2022 / 103 min / International Premiere

Chokoladekrigen

Chokoladekrigen

Én mands kamp mod en milliard-industri af chokolademastodonter, der benhårdt benytter ulovligt børnearbejde i deres chokoladeproduktion. Fra detektivarbejde i Elfenbenskysten til retssagsdrama.

Miki Mistrati / Denmark / 2022 / 80 min / World Premiere

The Deal

The Deal

Dybdeborende doku-krimi om hvordan armene fra den nigerianske mafia strækker sig langt ind i Europa og benytter sig af religiøst pres til at fastholde menneskehandlede kvinder i prostitution.

Chiara Sambuchi / Germany / 2022 / 89 min / World Premiere

The Territory

The Territory

Et netværk af landmænd med støtte fra regeringen æder sig ind på det oprindelige folks territorie i den brasilianske regnskov, men en lokal aktivist slår igen med et videokamera som våben.

Alex Pritz / Denmark, United States, Brazil / 2022 / 85 min / International Premiere

Rules of War

Rules of War

Enkelt setup, kompleks film: En Røde Kors-delegeret og en gruppe hardcore, sydsudanske soldater kolliderer i synet på krig og konflikt. Fra instruktøren af CPH:DOX-hittet ‘A Man and a Camera’.

Guido Hendrikx / Netherlands / 2022 / 53 min / World Premiere

This Stolen Country of Mine

This Stolen Country of Mine

Kinesisk minedrift i Ecuadors bjerge danner bagtæppet for et episk slag mellem en øko-guerilla og en korrupt regering i en intenst dramatisk storfilm af den tidligere CPH:DOX-vinder Marc Wiese.

Marc Wiese / Ecuador, Germany / 2022 / 93 min / World Premiere

Tiktok, Boom.

Tiktok, Boom.

Der er mere end dollars og yen på spil, når datastrømmene flyder fra TikTok tilbage til de kinesiske serverparker. En kritisk, men tech-positiv film om de sociale mediers usynlige indflydelse på børn, unge og voksne.

Shalini Kantayya / United States / 2022 / 90 min