Søg

DOX:DANMARK – 21 kommuner satser på dokumentarfilm og er nu klar med program for minifestivaler

I dag løfter CPH:DOX og en række danske kommuner sløret for filmprogrammet for 21 nye minifestivaler, der kan opleves rundt omkring i Danmark i slutningen af marts. Ny film om fodboldikonet Nadia Nadim, stort Tour de France-tema med cykelfilm og nervepirrende ny dansk ekspeditionsfilm på indlandsisen er blandt højdepunkterne.

 

21 danske kommuner er nu klar med programmet for deres kommende minifestivaler, der kan opleves rundt omkring i hele Danmark fra d. 23 marts. til d. 3 april 2022. Det nye initiativ går under betegnelsen DOX:DANMARK, og filmprogrammet er blevet til på baggrund af et tæt samarbejde mellem CPH:DOX og de lokale kulturinstitutioner i de deltagende kommuner.

“Med DOX:DANMARK forsøger vi at imødekomme den store interesse og efterspørgsel, som dokumentarfilmen lige nu oplever i Danmark. Vi er afsindigt glade for den store opbakning, som initiativet har mødt. 21 kommuner og en lang række lokale biografer, kulturhuse og biblioteker er med til at arrangere minifestivalerne. Programmet er stort, varieret og skræddersyet til de enkelte kommuner, der er med. Publikum vil ikke mindst få mulighed for at opleve en række af de allerbedste nye danske dokumentarfilm. Det kan de godt glæde sig til,” siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder for CPH:DOX.

På minifestivalerne vil publikum få mulighed for at se en perlerække af medrivende, ambitiøse og aktuelle dokumentarfilm. På programmet er der en række spritnye danske premierefilm, bl.a. ‘Mr. Graversen’, ‘Believer – How to Sell A Dream’ og ‘Nordic by Nature’.

Topforskere sætter livet på spil på indlandsisen
Blandt højdepunkterne i programmet er også den medrivende, nye ekspeditionsfilm ‘INTO THE ICE’ (‘Rejsen til isens indre’), der er udvalgt som åbningsfilm på årets CPH:DOX. FIlmen følger tre førende forskere, Alun Hubbard, Dorthe Dahl-Jensen og Jason Box, i deres dedikerede kamp for at undersøge indlandsisen og gøre os alle klogere på omfanget af klimakrisens konsekvenser for fremtiden. Filmen bliver vist i otte danske kommuner, bl.a. i Vejle, Randers, og Thisted – samt på Samsø og Ærø. Til visningerne vil filmens instruktør Lars Henrik Ostenfeldt være til stede – enten fysisk eller digitalt – og svare på spørgsmål fra publikum efter filmen.

Stor cykelfest i de danske Tour de France-byer
I Vejle, Odsherred, Holbæk, Randers, Kolding og Sønderborg bliver der mulighed for at tage forskud på sommerens store Tour de France-cykelfest i Danmark med et særligt cykelfilm-fokus. I forbindelse med starten på 100-dages nedtællingen til løbet, d. 23. marts, vil filmen ‘Holy Tour’ om den underholdende fankultur og det unikke sammenhold op ad bjergene i Frankrig bl.a. blive vist.

Ny Nadia Nadim-film og straffesparkskonkurrence i Skive
Tager man turen til Skive, bliver der mulighed for at se en ny dokumentarfilm om det store fodboldikon Nadia Nadim, der ikke mindst er en rollemodel for mange  fodboldspillende piger. I  forbindelse med visningen af ‘Nadia’ i den lokale biograf ArtCinema4, vil der være straffesparkskonkurrence i biografens foyer – arrangeret i samarbejde med Skive Idrætsklubs U-15 og U-16- piger. Og publikum kan selvfølgelig vinde gratis popcorn, hvis de scorer mål!

Hele programmet er tilgængeligt her.

Programmet for minifestivalerne i de 21 deltagende kommuner er blevet udarbejdet pba. sparring og tæt dialog mellem CPH:DOX og de lokale kulturinstitutioner i de deltagende kommuner. Udover filmvisninger vil der være events, debatter og talks samt Q&A’s med filminstruktører.

Følgende kommuner er med i DOX:DANMARK:
Aabenraa, Aalborg, Faaborg-Midtfyn, Kolding, Holbæk, Odsherred, Randers, Sønderborg, Samsø, Skive, Silkeborg, Vejle, Vordingborg, Thisted, Ærø og Køge – samt fem kommuner på den københavnske vestegn: Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Albertslund og Høje-Taastrup, der samarbejder på tværs om en helt særlig VESTEGNS:DOX.


Yderligere information:
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphdox.dk