Søg

DOX:DANMARK: 20 kommuner kickstarter nyt samarbejde med CPH:DOX

Skive, Silkeborg, Odsherred, Aabenraa, Vordingborg og Samsø. Det er nogle af de 20 kommuner i Danmark, der nu indleder et samarbejde med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX om at præsentere minifestivaler rundt omkring i hele landet.

 

Når CPH:DOX går i luften fra d. 23. marts til d. 3. april i 2022, bliver det med en stor festival i København, men også med en masse filmarrangementer, der vil kunne opleves rundt omkring i landet. 20 kommuner har nemlig meldt sig på banen og laver nu minifestivaler i tæt samarbejde med CPH:DOX, så alle danskere – uanset om de bor i Thisted, Holbæk eller på Ærø – får mulighed for at se nogle af de allerbedste, nye dokumentarfilm fra hele verden.

“I løbet af de to seneste år har Covid-19 i lange perioder gjort det besværligt og undertiden umuligt at gå i biografen og opleve film på det store lærred. Nu står vi heldigvis i en ny situation, og danskerne har i dén grad lysten til de store, fælles kulturoplevelser. Derfor er jeg også glad for, at så mange kommuner rundt omkring i landet nu indleder et samarbejde med os om DOX:DANMARK. De to seneste digitale udgaver af festivalen har nemlig vist, at det på ingen måde kun er københavnerne, der efterspørger nye dokumentarfilm,” siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder for CPH:DOX, og tilføjer:

“Lige nu oplever vi et kæmpe momentum for dokumentarfilmen i Danmark, og uanset om vi bor i Thy, Aabenraa eller Vordingborg, så har vi brug for at få bearbejdet vores fælles virkelighed. Dét kan dokumentarfilmen. Den giver os ny viden, rum for refleksion og en lyst til at engagere os i verden omkring os. Jeg kan slet ikke vente med at skyde DOX:DANMARK i gang!”

De første spadestik til DOX:DANMARK blev taget i efteråret 2021 under coronakrisen, hvor 9 kommuner rundt omkring i Danmark arrangerede minifestivaler i samarbejde med CPH:DOX. Nu udvider CPH:DOX satsningen, så i alt 20 kommuner er med.

Fodboldikon, Tour De France-optakt og topforskere, der sætter livet på spil
På minifestivalerne vil publikum få mulighed for at se en perlerække af medrivende, ambitiøse og aktuelle dokumentarfilm, bl.a. ‘INTO THE ICE’ (åbningsfilmen på årets CPH:DOX) og ‘Nadia’ om fodboldikonet Nadia Nadim. Begge film får premiere, når festivalerne bliver skudt i gang. Hertil vil der være skræddersyede events, debatter og talks. Programmet i de enkelte byer bliver udarbejdet pba. sparring og tæt dialog mellem CPH:DOX og de lokale kulturinstitutioner i de deltagende kommuner.

Som noget helt særligt i år, vil der desuden være et særligt cykelfilm-fokus i de kommuner, som den danske Tour De France-rute kører igennem til sommer, herunder Odsherred, Vejle og Sønderborg. I forbindelse med starten på 100-dages nedtællingen til løbet, d. 23. marts, vil der blandt andet være visning af filmen ‘Holy Tour’ om den underholdende fankultur og det unikke sammenhold op ad bjergene i Frankrig.

DOX:DANMARK – her er de 20 kommuner, der arrangerer minifestivaler i samarbejde med CPH:DOX:
Aabenraa, Aalborg, Kolding, Holbæk, Odsherred, Randers, Sønderborg, Samsø, Skive, Silkeborg, Vejle, Vordingborg, Thisted, Ærø og Køge – samt fem kommuner på den københavnske vestegn: Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Albertslund og Høje-Taastrup, der samarbejder på tværs om en helt særlig VESTEGNS:DOX.

Læs mere om minifestivalerne HER.


Yderligere information:
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphdox.dk