Søg

Tine Fischer

Direktør Tine Fischer stopper hos de københavnske filmfestivaler

Tine Fischer stopper som administrerende direktør for de københavnske filmfestivaler – CPH:DOX, CPH PIX og BUSTER børnefilmfestival. Hun er blevet udpeget til at stå i spidsen for Den Danske Filmskole, hvor hun tiltræder i maj 2021.

Tine Fischer skal fremover være rektor for Den Danske Filmskole. Det betyder et farvel til de københavnske filmfestivaler, når den 18. udgave af CPH:DOX er afviklet.

”Jeg har brugt store dele af mit voksne liv på at opbygge CPH:DOX fra at være et lille frivilligdrevet projekt til i dag at høre til blandt verdens største dokumentarfilmfestivaler. De seneste år har jeg sammen med gode kolleger også været i gang med at samle BUSTER og CPH PIX under nye fælles ambitioner. CPH:DOX hører i dag til i den absolutte superliga. Det er en international unik festival med stærke fremadrettede visioner for, hvad en festival kan og skal kunne i en ny digital, demokratisk tidsalder. Der ligger store planer og venter på at blive realiseret, og der står en helt fantastisk organisation bag, som kommer til at bære alle festivalerne ind i fremtiden på overbevisende vis. Filmfestivalerne vil altid have en særlig plads i mit hjerte, og jeg håber fortsat at være en aktiv del af de københavnske filmfestivaler i de vigtige år, der ligger foran os,” siger Tine Fischer.

Tine Fischer stiftende CPH:DOX i 2003 og har siden fungeret som kunstnerisk leder og direktør for festivalen. I 2018 blev hun udpeget som administrerende direktør for Fonden De Københavnske Filmfestivaler, der også tæller CPH PIX og BUSTER børnefilmfestival.

‍Erik Stephensen, bestyrelsesformand for Fonden De Københavnske Filmfestivaler siger:

”Tine har sammen med sine medarbejdere skabt noget helt usædvanligt – en af verdens vigtigste dokumentarfestivaler. I de senere år har hun leveret en kæmpe indsats for at samle de tre festivaler, DOX, PIX og BUSTER, under en fælles ledelse og med fælles værdier. og der er kun grund til at ønske filmskolen tillykke med den nye rektor. Hun vil blive savnet, men heldigvis har hun samlet en meget stærk ledelse, der er klar til at køre projektet videre”.

‍Fonden De Københavnske Film Festivaler påbegynder nu arbejdet med at finde en ny administrerende direktør for festivalerne CPH:DOX, CPH PIX og BUSTER. Udover formanden består fondens bestyrelse af Elin Schmidt, direktør i Rockwool Fonden, Poul Nesgaard, tidl. rektor på Den Danske Filmskole, Louise Vesth, producer hos Zentropa og Malene Flindt Pedersen, Hansen & Pedersen Film.‍