Søg

DANISH:DOX

Et udvalg af årets danske film fra både unge og etablerede navne. Mød dem til deres premierer ude i biograferne.
Away

Away

Indsigtsfuld dagbogsfortælling om et ungt, dansk basketball-talent, der drager alene til USA for at afprøve sine evner og forfølge sin drøm.

Ida Høeberg, Sofie Melin / Denmark / 2023 / 95 min / World Premiere

De Umyndige

De Umyndige

De første to år i Danmarks eneste krisecenter for unge under 18 år. Joannahuset på Christianshavn giver udsatte unge et midlertidigt hjem og en hjælpende hånd i kampen mod et bureaukrati, der ikke altid lytter til dem.

Mette Korsgaard / Denmark / 2023 / 71 min / World Premiere

Dreaming Arizona

Dreaming Arizona

En af dansk dokumentarfilms mest originale stemmer er tilbage i USA med en hybridfilm, hvor fem amerikanske teenagere fra en smalltown i Arizona inviteres til at deltage i en performativ opførelse af deres egne historier og drømme.

Jon Bang Carlsen / Denmark, Estonia, Norway / 2022 / 76 min

The Insane Experiment

The Insane Experiment

I en ny dramadokumentar fortælles en af Danmarkshistoriens største psykiatriskandaler. Filmen er en kobling mellem undersøgende journalistik og dramatiseringer, som gør filmen til et historisk drama med nye afsløringer af en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.

Lotte Mathilde Nielsen, Thure Lindhardt / Denmark / 2023 / 80 min / World Premiere

Forvandlingen

Forvandlingen

Rørende og vigtig fortælling om to unge mennesker, der ikke føler sig som det køn, de er født som, og om vigtigheden af en forstående familie, når man skal træffe valg, der vil ændre resten af ens liv.

Julie Bezerra Madsen / Denmark / 2023 / 72 min / World Premiere

A Journey and the Doors

A Journey and the Doors

Ville du lukke en fremmed ind i dit hjem for en nat? En dansk dokumentarist tager på cykeltur ned gennem Europa for at tage temperaturen på kontinentets tillid og gæstfrihed efter på mange års snak om grænser.

Peter Alsted / Denmark / 2023 / 73 min / World Premiere

Kampen om mennesket

Kampen om mennesket

Svend Brinkman, Caspar Eric, Anne Sophia Hermansen og en lang række andre af landets mest prominente stemmer bidrager til denne debatskabende film om menneskesynet.

Simon Lec / Denmark / 2023 / 80 min / World Premiere

Os der lever

Os der lever

Niels Hausgaard er vores lokale guide på en lun rundtur i Vendsyssel, hvor sandet fyger, vinden blæser, havet bruser, og horisonten sætter sig i sindet. En stor bette film fra et sted i Danmark, man sjældent ser på film.

Anne Svejgård Lund / Denmark / 2023 / 88 min / World Premiere

Murky Waters

Murky Waters

Mo rejser med en humanitær organisation til den græske ø Lesbos for at hjælpe flygtninge, men da han redder passagererne i en propfyldt båd fra druknedøden, anklager myndighederne ham for menneskesmugling.

Martin Gulnov / Denmark / 2023 / 67 min / World Premiere

Revir

Revir

To voksne søskende lever sammen i skyggen af deres fælles opvækst, indtil fortiden opsøger dem og de må konfrontere sig med blodets bånd. Dansk debut med et sikkert blik for de små rifter, der opstår mellem søskende.

Peter Hammer / Denmark / 2023 / 80 min / World Premiere

Thanks for Your Service

Thanks for Your Service

En hjertevarm og levende, dansk film om et kapitel i livet, som alle kommer til at skulle forholde sig til før eller siden: Overgangen fra arbejdslivet til tilværelsen som pensionist.

Carina Randløv / Denmark / 2023 / 72 min / World Premiere