Søg

DANISH:DOX

Et udvalg af årets danske film fra både unge og etablerede navne. Mød dem til deres premierer ude i biograferne.
Livet efter døden

Livet efter døden

Mettes nærdødsoplevelse var så overvældende for hende, at hun længes efter at komme tilbage. Nu forsøger hun at rekonstruere den i virtual reality, så hun kan dele sin oplevelse med resten af verden.

Theis Mølstrøm Christensen / Denmark / 2022 / 60 min
Anna Karina: To Die for a Happy Ending

Anna Karina: To Die for a Happy Ending

Danske Anna Karina blev fransk films store stjerne i 60’ernes nye bølge. Ny portrætfilm kaster nyt lys over den karismatiske skuespillerinde med stumfilmsmimikken og de hjemmelavede dansetrin.

Jesper Ravn Nielsen / Denmark / 2022 / 55 min
Believer - How to Sell a Dream

Believer - How to Sell a Dream

Succes, lykke og rigdom kan gå igennem aloe vera-produkter, siger danske Kim Madsen, der har tjent styrtende med penge ved at sælge drømmen videre. Men er vejen til succes virkelig så enkelt?

Anders Gustafsson / Denmark / 2022 / 89 min
Cash

Cash

Første afsnit af en ny dansk dokumentarserie om en kollapset turistbranche, der skildrer ukueligheden, håbet og de tvingende nødvendige valg i en forretningsverden sat under historisk pres.

Eva Mulvad, Mikala Krogh / Denmark / / 40 min
Grethe Meyer – Danmarks porcelænsdronning

Grethe Meyer – Danmarks porcelænsdronning

Historien om en af Danmarks vigtigste designere: perfektionisten, pioneren, elskeren, moderen og kvinden Grethe Meyer - fortalt gennem hendes kreationer og i cinematiske rekonstruktioner.

Isabel Bernadette Brammer, Vibeke Muasya / Denmark / 2022 / 61 min
Et dyrebart liv

Et dyrebart liv

En dansk baron rejser til Rom for at overbevise paven om at forsvare verdens dyr, før det er for sent for ham selv at fortsætte kampen. Mød en livlig og karismatisk mand på en passioneret mission.

Ulrik Einer Ehrhorn Gutt-Nielsen / Denmark / 2022 / 52 min
Ingen kender Casper

Ingen kender Casper

En ung mand fra Odense bliver en YouTube-stjerne med kanalen ‘Spørg Casper’. Men hvor slutter den (selv)ironiske iscenesættelse, og hvor starter den virkelige Casper?

Rene Odgaard / Denmark / 2022 / 72 min
Kaptajnens hjerte

Kaptajnens hjerte

Smukke håndtegnede animationer fortæller den eventyrlige (livs)historie om filmskaberens morfar, en skibskaptajn af den gamle skole og søfarer af den gamle skole, der tilbragte 50 dramatiske år på havet.

Simon Bang / Denmark / 2022 / 94 min
Nakskov 1:50

Nakskov 1:50

Et kærligt, lokalt forankret portræt af den knaldrøde, lollandske by som miniature-model i forholdet til 1:50 med plads til røverhistorier, klassekamp og bajere i frokostpausen.

Matilda Mester / Germany, Denmark / 2022 / 90 min
Nordic by Nature - Michelin Stars

Nordic by Nature - Michelin Stars

Kulinarisk saga om den færøske Michelinstjerne-restaurant KOKS, deres pionerende chefkok og den storslåede færøske natur og kultur, som restauranten og dens dedikerede personale lever af.

Rasmus Dinesen / Denmark, Spain / 2021 / 65 min
Ride for Your L1fe

Ride for Your L1fe

På med førertrøjen! Man kan sagtens have diabetes og give alle andre baghjul. Mød verdens første professionelle cykelhold med diabetes, når de cykler for deres liv, ære og for at komme til tops.

Peter Alsted / Denmark / 2022 / 70 min
Se mig som jeg er

Se mig som jeg er

Hjertevarm ungdomsfilm om familie og venskab, om en ung kvindes kamp for at finde sig en plads i verden, til trods for hendes autisme. ‘Bare vær dig selv’, siger Rima på sin vej ind i voksenlivet.

Louise Leth / Denmark / 2022 / 72 min
Taliban Land

Taliban Land

Som den eneste journalist i verden rejser Cavling-vinder Nagieb Khaja rundt i Afghanistan efter Talibans magtovertagelse, for at tegne et portræt af Taliban og magtskiftet.

Nagieb Khaja, Peter Eggert Vesterlund / Denmark / 2022 / 70 min
Terroir To Table - Wine Lovers' Guide to Food and Wine

Terroir To Table - Wine Lovers' Guide to Food and Wine

Årets film for vin-entusiaster er en sanselig rundtur i alle afkroge af vinens verden, fortalt af dem, der lever af og med den. Sommelierer, kokke og mikrobiologer deler deres passion - og et par tips.

Rasmus Dinesen / Denmark / 2022 / 80 min