Søg

Inter:Active Interactive

CPH:DOX offentliggør program for interaktiv mediekunst

13 helt nye projekter er blevet udvalgt til CPH:DOX’ interaktive program. Udstillingen består udelukkende af live events, der udforsker krydsfeltet mellem dokumentarfilm, extended reality og digital kunst. Værkerne kan opleves online i perioden 22. april til 2. maj.

CPH:DOX afslører inden længe året konkurrenceprogram, men allerede nu offentliggør festivalen programmet for udstillingen Inter:Active. Udstillingen består af 13 digitale live events, der med greb fra augmented reality, virtual reality og interaktivitet udforsker fire aktuelle temaer: isolation, klimaforandringer, protopiske visioner og digitale identiteter.

“For CPH:DOX har det altid været vigtigt ikke kun at vise de bedste dokumentarfilm lige nu og her, men også at være nysgerrig på, hvor genren bevæger sig hen. Vi har henover de seneste fem år udforsket mødet mellem dokumentar og ny teknologi i programmet Inter:Active, som har haft særligt fokus på den nyeste kunstneriske udvikling indenfor VR. I år udkommer Inter:Active ikke som fysisk udstilling, i stedet udforsker vi, hvordan digital kunst, extended reality og dokumentarfilm kan smelte sammen til et nyt interaktivt digitalt LIVE format. Det hele kan opleves online og samler vores internationale og nationale publikum i helt unikke nye live oplevelser,” siger Tine Fischer, administrerende direktør og stifter af CPH:DOX.

Mark Atkin, kurator af Inter:Active leder af CPH:LAB, siger om årets program: “Jeg er meget begejstret for dette års program, hvor alle værker er eksempler på en hurtigt voksende ny genre af live dokumentar. Der er ikke to events, der er ens. Med en verden under lockdown er det vigtigere end nogensinde, at folk kan mødes. Ved at gennemføre alle events live, opløser vi grænserne mellem kunstner og publikum og giver folk mulighed for at interagere med hinanden, mens de deltager i og oplever værkerne”.

Klima, QAnon og liveinterview på dødsgangen
Programmet for Inter:Active bliver skudt i gang på Jordens dag den 22. april med visningen af værket ’Anthropocene in C Major’, som sammenfletter live performance og dokumentarfilm og genspiller 12.000 års menneskelig indflydelse på jorden som 40 minutters symfoni af lyd og billeder.

Et andet af værkerne – ‘Project Immerse’ – handler om, hvordan vi agerer, når vi udsættes for deepfakes, konspirationsteorier og gruppedynamikker. ’Project Immerse’ er en kollektiv og paranoid thriller, som tager sit udspring i den højreekstremistiske konspirationsteori QAnon og udforsker misinformation, radikalisering og bedrag, mens publikum hvirvles ind i en vaskeægte true crime oplevelse. Webdokumentaren ‘Exposed’ søger ligeledes at give et indblik i et ellers lukket miljø, når den kortlægger den ukontrollerede spredning af Covid-19 i amerikanske fængsler. I ’Exposed’ møder publikum i et liveinterview Tim Young, der sidder på dødsgangen i statsfængslet i San Quentin, California og Craig Haney, som er psykolog og specialist i isolationens indvirkning på menneskets mentale helbred.

Skubber grænserne for dokumentarfilm
Et udvalg af værkerne i Inter:Active er skabt af kunstnere, der har deltaget i CPH:LAB, CPH:DOX’ talentudviklingsprogram som styrker kreativ nytænkning, hylder det rå talent og støtter visionære, unge kunstnere i at udfordre og udforske dokumentarfilmen som medie.

Disse værker er alle udarbejdet under lockdown og centreret omkring temaet protopiske visioner: håbet om at morgendagen må bringe en bedre verden.

 

CPH:DOX’ Inter:Active 2021 lineup, inddelt efter tema:

 

CLIMATE CHANGE

Anthropocene in C Major, Jamie Perera, Katharine Round, Leah Borromeo, UK

Camp Century, Anrick Bregman, UK, Denmark

 

CONFINEMENT

Exposed, Sharon Daniel, USA

Those Left Waiting, Michael Beets, Christian Pazzaglia, Australia

 

DIGITAL IDENTITIES

In My Own Skin, Illlya Szilak, Cyril Tsiboulski, Loise Braganza, Tagger Yancey IV, USA, India

Privy To, Michelle Leddon, Julia Scott-Stevenson, Liz Steininger, Jason J.Snell, Australia, Germany, USA

Project Immerse, Lead artist Lance Weiler, USA

 

PROTOPIAN VISIONS

Connections – No One Is an Island, Suvi Andrea Helminen, Ulrik Gutkin, Kasper Bøttcher, Denmark, Finland

KvöldvakaDane Christensen, Carol Dalrymple, Barna Szász, Denmark, Hungary, USA

MIMIC, Reid Hannaford, Danielle Sheli Levy, Arthur Choi, Canada, Korea, USA

The Smallest of Worlds: A Social Landscape of Collected Privacy, Uwe Brunner, Bettina Katja Lange, Joan Soler-Adillon, Austria, Germany, Spain

Sonic Cellumonials, Baum & Leahy, Sofie Birch, Greg Orrom Swan, Denmark, UK

Symbiotica, Natalia Cabrera, Juan Ferrer, Sebastián González, Chile