Søg

CPH:DOX fik publikum tilbage i biograferne på årets festival

Der var stor opbakning til CPH:DOX i 2022 – både i biograferne og på festivalens digitale platform, hvor over 100.000 publikummer fik set årets allerbedste danske og internationale dokumentarfilm. Årets åbningsfilm ’Into the Ice’ blev den mest sete film på festivalen. Den kunne bl.a. opleves i en lang række af de 21 kommuner rundt omkring i landet, der bød på minifestivaler i tæt samarbejde med CPH:DOX. Den nye satsning med minifestivaler (DOX:DANMARK) vil blive styrket i 2023.

I 2022 blev året, hvor CPH:DOX kom tilbage på fuldt blus – også i biograferne – efter to år, hvor festivalen primært har været digital. Samlet blev årets filmprogram på CPH:DOX set af et publikum på 108.800, hvoraf seertallene på festivalens streaming platform (doxonline.dk) i 2022 tegnede sig for ca. 25 procent. CPH:DOX har et stort og dedikeret ungt publikum – ikke mindst blandt gymnasieelever, der via initiativet UNG:DOX tegner sig for et billetsalg på 14.000.

Danske dokumentarfilm er populære
Årets mest sete film på årets CPH:DOX var den danske ekspeditionsfilm ’Into The Ice’ (Lars Henrik Ostenfeld), der også var valgt som åbningsfilm på årets festivalen. Årets top 10 over de mest sete film på CPH:DOX viser, at de danske dokumentarfilm stadig er rasende populære blandt publikum. Halvdelen af årets mest sete film var således danske produktioner.

Mest sete film på CPH:DOX 2022 – top 10:

  1. Into The Ice (instr. Lars Ostenfeld, Danmark 2022)
  2. Navalny (instr. Daniel Roher, USA 2022)
  3. Fire of Love (instr. Sara Dosa, USA 2022)
  4. TSUMU – Where do you go With Your Dreams  (instr. Kasper Kiertzner, Danmark 2022)
  5. A House Made of Splinters (instr. Simon Lereng-Wilmont, Danmark 2022)
  6. Nothing Compares (Kathryn Ferguson, USA 2022)
  7. L.A.R.S.T. H.U.G. VEGA Koncert – G.R.E.A.T.E.S.T. L.I.V.E (instr. Niklas Konoy, Lars Hugh Uno Grammy, Danmark 2022)
  8. Ascension (instr. Jessica Kingdon, USA 2021)
  9. This Much I Know to be True (instr. Andrew Dominik, UK 2022)
  10. Taliban Land (instr. Nagieb Khaja, Danmark 2022)

DOX:DANMARK udvides i 2023
2022 blev også året, hvor CPH:DOX søsatte pilotprojektet DOX:DANMARK – der affødte minifestivaler i 21 kommuner. Med etableringen af de nye stærke partnerskaber bag minifestivalerne, er der nu en lang række kommuner rundt omkring i Danmark, der – i samarbejde med CPH:DOX – satser på dokumentarfilm og gerne vil tilbyde lokale borgere mulighed for at opleve de allerbedste nye dokumentarfilm.

”Vores nye satsning DOX:DANMARK har fået en fantastisk start. Under årets festival var en lang række kulturhuse, biografer og biblioteker fra i alt 21 kommuner med i initiativet. Ambitionen er, at de med filmarrangementer, events, talks og debatarrangementer skal være med til at sætte tidens vigtigste temaer og udfordringer på dagsordenen. Med DOX:DANMARK bidrager vi som festival til at styrke det lokale medborgerskab og aktivt involvere borgerne i de deltagende kommuner. Vi vil meget gerne udvide satsningen i 2023 og give flere kommuner mulighed for at være med, hvilket vi lige nu arbejder på at finde den ekstra finansiering til,” siger Niklas Engstrøm.

Med DOX:DANMARK har 21 kommuner nu fået deres egen minifestival, der laves i tæt samarbejde med CPH:DOX. Planen er at videreføre indsatsen i 2023, så kulturhuse, biografer og biblioteker i de deltagende kommuner giver borgerne mulighed for at opleve de allerbedste nye danske dokumentarfilm samt møde filmskabere, eksperter og andre spændende personer med relevans for filmens tematik.

For yderligere information, kontakt:
 Sune Blicher, kommunikationschef CPH:DOX, *****@cphdox.dk, +45 3122 2661