Søg

Biograf biografsal

CPH:DOX fejrer genåbningen af biograferne med 120 filmpremierer, instruktørbesøg, byvandring og corona-venlig blind dating

Torsdag rykker CPH:DOX ud i de københavnske biografer med et stort filmprogram, hvor der også vil være særvisninger på forskellige venues og rig lejlighed til at møde instruktørerne. Samtidig afholder festivalen en række events med bl.a. byvandring og corona-venlig blind dating.

CPH:DOX fejrer genåbningen af biograferne med et stort program og viser 120 af årets udvalgte dokumentarfilm på det store lærred fra d. 6-12. maj. Her vil man bl.a. kunne se alle årets vinderfilm samt flere af de helt store highlights. Til mange af visningerne vil instruktørerne enten præsentere deres film eller være til stede og deltage i Q&A’s efter visningerne. Samtidig inviterer festivalen til en række events og særvisninger i Emmauskirken, Demokrati Garagen og URBAN 13.

Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder af CPH:DOX, siger:
“For os på CPH:DOX er genåbningen af biograferne årets begivenhed, intet mindre. Det er ikke blot en mulighed for at vise filmene der, hvor de hører hjemme – på det store lærred i det mørke rum. Det er også dér, hvor vi som festival kan skabe et kollektivt rum om filmene – hvor folk kan opleve film sammen. Jeg er derfor virkelig glad for, at vi har nået at stable en række arrangementer på benene, der kan give en ekstra, unik dimension til den fælles oplevelse, det er at se film i biografen, hvad enten det er et møde med en legendarisk dj, paneldebatter eller et corona-sikkert dating-event.”

Tag på date med CPH:DOX
Der er forårsamoriner i luften, når CPH:DOX sammen med URBAN 13, det nye kultur-venue og bylaboratorium under Bispeengbuen, lørdag d. 8. maj kl. 19.30 inviterer til visning af ’Searchers’ – en dokumentarfilm om dating under (og efter) corona i New York. Efter visningen vil der være mulighed for at komme på date med en ligesindet, når CPH:DOX matcher de interesserede single-gæster efter kulturelle præferencer. 

Danmarks ukronede konge af arkadespil kan også opleves på URBAN 13, når CPH:DOX viser filmen ‘Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden’. Det sker fredag d. 7. maj kl. 19.30 med introduktion af instruktøren Mads Hedegaard.

Mød Laurent Garnier og forsangeren fra Iceage
Når musikfilmen ’Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan’ om den legendariske The Pogues-sanger vises i Cinemateket fredag d. 7. maj kl. 21.15, er det med introduktion fra en af McGowans store fans, nemlig forsangeren i det albumaktuelle punkband Iceage, Elias Bender Rønnenfelt. 

Samme aften får vi også direkte hul igennem til en af house-musikkens helt store legender Laurent Garnier, som fra sit landsted i det sydfranske vil introducere verdenspremieren på dokumentarfilmen ‘Laurent Garnier: Off the Record’ til publikum i Grand Teatret og Empire Bio kl. 21.45.

Events i Emmauskirken og Demokrati Garagen
CPH:DOX runder af med et hat-trick af events den sidste aften på årets festival. 

Det sker onsdag d. 12. maj, hvor filmen ‘The Monopoly of Violence’ vises i Demokrati Garagen kl. 19.15. Efter visningen er der paneldebat med folketingsmedlem (EL) Rosa Lund, journalist Trine Marie Ilsøe og Men in Black-ekspert Christoph Ellersgaard fra Forening for Elite og Magtstudier, som vil diskutere, hvornår elitær magt kan kategoriseres som vold.

I Emmauskirken vil professor og medlem af Det Etiske Råd Thomas Ploug, sognepræst og forh. MF Charlotte Dyremose mfl. i forlængelse af visningen af filmen ‘We Are As Gods’ diskutere, om teknologiens muligheder for at bringe uddøde dyrearter til live og forlænge menneskelivet er en hjælp eller en trussel. Filmen begynder d. 12 maj kl. 19.30.

Tidligere samme dag inviterer CPH:DOX desuden på en street art-guidet byvandring på Vesterbro efter visningen af filmen ‘Banksy Most Wanted’ kl. 17 i Vester Vov Vov.

Find alle events og biografvisninger i vores kalender

 


Yderligere information:
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphfilmfestivals.dk