Søg

CPH:DOX er klar med stort biografprogram

Festivalen fejrer genåbningen af biograferne med 120 filmpremierer på det store lærred! Fra d. 6.–12. maj kan alle årets konkurrencefilm, alle danske film i programmet og en lang række highlights opleves i københavnske biografer. Vi løfter også sløret for endnu en verdenspremiere.

6. maj bliver en festdag! De danske biografer genåbner, og CPH:DOX er klar til at vise 120 af verdens bedste dokumentarfilm på det store lærred.

Alle film fra festivalens seks konkurrenceprogrammer får biografpremiere fra d. 6.-12. maj, og vi kan dermed allerede nu love, at samtlige vinderfilm vil kunne opleves i biografmørket i næste uge. Det samme gælder alle de danske film, der er udvalgt til årets festival – samt en række af de allermest populære titler fra programmet, herunder film om stjernekokken Ottolenghi, arkitekten Alvar Aalto og ikke mindst to film, som hidtil kun har været mulige at se online for dem, der har investeret i et festivalpas, nemlig den stærke portrætfilm ’Tina’ om Tina Turner og ’American Utopia’ med David Byrne.

Programchef for CPH:DOX, Niklas Engstrøm, siger:
Vi har glædet os helt vildt til at fejre genåbningen af biograferne! Det har været en lang og hård nedlukning, der har fået os alle til at længes efter de store, fælles oplevelser, man kan få i biografmørket. Nu får vi endelig chancen igen. Fra den 6.-12. maj giver vi mulighed for at opleve 120 af årets bedste, nye dokumentarfilm på det store lærred, så jeg vil opfordre alle filmhungrende biografgængere til at gå på opdagelse i vores program og få købt billetter – inden der bliver udsolgt.

Når CPH:DOX rammer biografsalene, bliver det også med en ekstra musikalsk verdenspremiere. Festivalen har nemlig i anledningen af genåbningen tilføjet en helt ny film til programmet: ’Laurent Garnier: Off the Record’ – en spritny dokumentarfilm om en af house-musikkens helt store legender. I filmen, der foregår både backstage og bag mixerpulten, fortæller dj’en og produceren Laurent Garnier for første gang om sin musikalske rejse fra 80’erne og frem til i dag. På premieredagen vil han være med online fra Paris og selv præsentere filmen for publikum simultant i Grand Teatret og Empire Bio.

Der bliver også rig lejlighed til at møde en stor del af de danske filmskabere, som vil introducere deres film i biografen og deltage i Q&A’s efter visningerne. Det gælder bl.a. instruktørerne bag ‘Skál’, der er nomineret til festivalens hovedpris og på nuværende tidspunkt også er den mest populære film på festivalens digitale platform doxonline.dk. Alle de 10 film, der foreløbig har vakt størst publikumsinteresse online, er en del af næste uges store biografprogram.


Top 10 (status) over de mest streamede film på CPH:DOX 2021 (efter 1. uge)
:

  1. ‘Skál’ (‘Skål’) (Cecilie Debell & Maria Tórgarð, Danmark)
  2. ‘Children of the Enemy’ (Gorki Glaser-Müller, Sverige)
  3. ‘70/30’ (Phie Ambo, Danmark)
  4. ‘Klub Kranium’ (‘Dark Blossom’) (Frigge Fri, Danmark)
  5. ‘Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden’ (‘Cannon Arm and the Arcade Quest’) (Mads Hedegaard, Danmark)
  6. ‘Soldaten’ (‘The Soldier’) (Nikolaj Møller, Danmark)
  7. ‘The Mushroom Speaks’ (Marion Neumann, Schweiz)
  8. ‘Oh, It Hertz!’ (Gunnar Hall-Jensen, Norge)
  9. ‘En danser dør to gange’ (‘A Dancer Dies Twice’) (Maya Albana, Danmark)
  10. ‘Ottolenghi and the Cakes of Versailles’ (Laura Gabbert, USA)

CPH:DOX’ film bliver vist i følgende biografer i København:

Cinemateket, Grand Teatret, Empire Bio, Dagmar, Palads, Big Bio, Falkoner Bio og Vester Vov Vov. Herudover vil der være en række af de event-visninger, som festivalen er kendt for, på anderledes venues som Urban 13 og Emmaus-kirken på Frederiksberg.

Her finder du et overblik  over de film, som CPH:DOX viser i biograferne fra d. 6-12 maj. På vwww.cphdox.dk er det også muligt at købe billetter til de enkelte film.

Frem til og med d. 5. maj vil det stadig være muligt at se CPH:DOX’ store udvalg af film på doxonline.dk.

 


Yderligere information:

Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphdox.dk