Søg

CPH:DOX er klar med ny interaktiv udstilling på årets festival

10 nye interaktive værker bliver i år vist på CPH:DOX’ store Inter:Active udstilling, der kan opleves fra d. 25. marts til d. 3. april. Udstillingen byder bl.a. på en virtuel levende regnskov, trækfugle i en poetisk VR-rejse og en helt særlig lydinstallation baseret på økonomisk data. Det anmelderroste VR-værk ‘Nattens ende’, der vandt CPH PIX i november, kan også opleves på årets festival.

 

10 transcenderende, interaktive værker er nu blevet udvalgt til CPH:DOX’ Inter:Active-udstilling, der i år kan opleves på Kunsthal Charlottenborg og udvalgte udstillingssteder i København. Inter:Active programmet på CPH:DOX undersøger krydsfeltet mellem dokumentarisme, virtual reality og kunst. Læs mere om værkerne og køb billet her.

“Jeg er superglad for at vi på årets CPH:DOX kan præsentere 10 helt nye virtuelle oplevelser på vores Inter:Active-udstilling. Vi kommer til at vise et udsnit af værker fra toneangivende danske kunstnere – samt nye værker, der er udviklet på CPH:LAB. Udstillingen har fokus på en række forskellige højaktuelle temaer og undersøger bl.a., hvordan mennesker og naturen påvirker hinanden. På udstillingen vil publikum kunne få en konkret oplevelse af nogle af nutidens mest presserende emner,” siger Mark Atkin, kurator for Inter:Active-udstillingen på CPH:DOX.

Naturlige processer – Den menneskelige indflydelse på naturen
Flere af de udvalgte værker i årets Inter:Active udstilling udforsker, hvordan mennesker påvirker naturen. I ‘Gondwana’ af Ben Joseph Andrews og Emma Roberts (Australien) kan man opleve en virtuel, men levende regnskov som forandrer sig i løbet af 24 timer. ‘Liminal Lands’ af Jakob Kudsk Steensen (Danmark) byder på en oplevelse, hvor de fundamentale energier, sol, vind, vand og bakterier, forbinder sig med publikums kroppe i virtual reality. ‘Myriad. Where We Connect’ af Lena Thiele, Sebastian Baurmann og Dirk Hoffmann (Tyskland) er en kunstnerisk VR-oplevelse om trækfugles poetisk rejse, mens ‘The Memor: The Eternal Return series’ af Lundahl & Seitl, ScanLAB Projects (Sverige/Storbritannien) er en mixed media kunstinstallation, hvor man bliver ført igennem et virtuelt hukommelsesarkiv baseret på jordens dybeste fortid frem til i dag.

Individualitet i et samfund
Andre projekter undersøger, hvordan vi interagerer med hinanden i sociale sammenhæng og som individer i et samfund. I ‘Captured’ af Hanna Haaslahtti (Finland) tildeles man en ny identitet i et virtuelt fællesskab – styret af uforudsigelige gruppedynamikker. ‘Civil Dusk’ af David Uzochukwu (Tyskland/Nigeria) er videokunst, der udforsker emnet postmigration. ‘Drengeblå/Sange fra i dag’ af Aske Zidore and Anders Lauge Meldgaard (Danmark) er en lydinstallation baseret på økonomisk data, centreret om en kirkebænk, hvor man vil kunne opleve musik sunget af Det Danske Drengekor.

Nogle af de udvalgte projekter er udformet af kunstnere, der tidligere har været i CPH:DOX’ talentudviklingsprogram, CPH:LAB. Programmet støtter og opfordrer kunstnere til at arbejde innovativt og kreativt med dokumentarfilmen som medie.

Inter:Active Specials ved udvalgte udstillingssteder
Sideløbende med de syv projekter, der kan opleves på Kunsthal Charlottenborg, vil man også kunne opleve tre Inter:Active Specials tre forskellige udstillingssteder i København.

‘Shadow’ af David Adler og Ole Bornedal (Danmark) kan opleves både på Frihedsmuseet og Kunsthal Charlottenborg. VR-værket er baseret på den historiske hændelse den 21. marts 1945, hvor Shellhuset i København blev bombet. Man oplever den traumatiske hændelse fra perspektivet af en britisk soldat i et bombefly.

‘We Are at Home’ af Uri Kranot og Michelle Kranot (Danmark/Frankrig/Canada) kan opleves  på Art Hub Copenhagen på Thoravej 29. Værket drager inspiration fra Carl Sandburgs digt ”The Hangman at Home” (1922) og er en multi-user virtual reality-oplevelse.

Vinderen af CPH:PIX Weekend 2021, ‘Nattens ende’ af David Adler (Danmark), kan opleves på Dansk Jødisk Museum. Den filmiske VR-oplevelse foregår under det tyskbesatte Danmark, hvor Josef sejler dig i sikkerhed i Sverige. Værket fører sit publikum dybt ind i en mands sind – tilbage til de smertefulde minder fra den nat, under Anden Verdenskrig, hvor han flygtede fra det nazibesatte Danmark mod Sverige.


Praktisk information
Inter:Active-udstillingen er åben for publikum fra d. 25. marts til 3. April 2022 på Kunsthal Charlottenborg. alle dage fra kl. 12.00-19.00. Der er fri adgang til udstillingen, men det kræver en billet at få adgang til at opleve de enkelte VR-værker. Prisen for hver VR-oplevelse er 30 DKK. Billetter kan købes her eller i billetkontoret på Kunsthal Charlottenborg under festivalen.

Der er begrænset antal billetter til VR-værkerne, så det anbefales at købe billet forinden. Køb billet her.


CPH:DOX Inter:Active line-up:

Captured af Hanna Haaslahtti (Finland / Tyskland)

Civil Dusk af David Uzochukwu (Tyskland / Nigeria)

Gondwana af Ben Joseph Andrews og Emma Roberts (Australien)

Liminal Lands af Jakob Kudsk Steensen, (Danmark / Frankrig)

Myriad. Where We Connect, af Lena Thiele, Sebastian Baurmann og Dirk Hoffmann, (Tyskland) Interactive Media Foundation, Filmtank, Miiqo Studios

Drengeblå / Sange fra i dag af Aske Zidore og Anders Lauge Meldgaard (Danmark)

The Memor: The Eternal Return series af Lundahl & Seitl, ScanLAB Projects (Sverige / Storbritannien)


Inter:Active Specials ved udvalgte udstillingssteder:

We Are at Home x Art Hub Copenhagen (Thoravej 29) af Uri Kranot og Michelle Kranot, (Danmark / Frankrig / Canada)
25 marts – 2 april, kl. 10:00-13:00 og kl. 17:00-20:00

Nattens Ende x Dansk Jødisk Museum af David Adler (Danmark) Makropol
23 marts – 3 april – kl. 11:00-20:00.

SHADOW x Frihedsmuseet af David Adler og Ole Bornedal (Danmark) Makropol
23 marts – 25 marts, kl. 15:30-18:30  (NB! ‘Shadow’ vises også på Kunsthal Charlottenborg)


For yderligere information
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphdox.dk