Søg

CPH:DOX er klar med årets program

CPH:DOX er nu klar til at præsentere et kunstnerisk tværsnit af verden anno 2021. 177 nye film, interaktiv kunst, live-debatter og samtaler med kunstnere, eksperter og mennesker med levede erfaringer. Festivalen kan opleves i hele Danmark på CPH:DOX’ digitale streaming platform fra d. 21. april til d. 5. maj. Fra d. 6.-12. maj bliver udvalgte film vist i københavnske biografer.

CPH:DOX slår i dag dørene op til årets filmprogram, der er tilgængeligt på cphdox.dk og består af 177 internationale dokumentarfilm. Programmet byder også på 40 live-samtaler, der kan opleves gennem hele festivalen, samt en femdages mediekonference, et interaktivt kunstprogram, samtaler med mere end 80 instruktører og meget mere.

Tine Fischer, direktør for CPH:DOX, siger:
“Vi har glædet os til at præsentere årets program, for selvom vi den seneste tid har måttet tackle mange udfordringer og benspænd affødt af corona, er vi nu klar til at vise en lang række fantastiske dokumentarfilm fra hele verden. Instruktørerne har ikke siddet stille i det forgangne år, og filmprogrammet er derfor uhyre aktuelt med film om børn i syriske flygtningelejre, coronakrisens udspring i Wuhan og bagsiden af den nye platformbaserede kapitalisme. Filmene kan opleves i vores hjemmebiograf fra d. 21. april, ledsaget af et massivt program med live-debatter og samtaler, som vi glæder os til at invitere publikum med til.”

Verdenspremierer og internationale konkurrenceprogrammer
Hele 47 verdenspremierer, 9 internationale premierer og 6 europapremierer er at finde i festivalens fem officielle konkurrenceprogrammer, der tilsammen udgør et enestående vindue ud til vores fælles virkelighed. Blandt filmene i årets konkurrenceprogram finder man stærkt kontroversielle titler som den F:ACT-nominerede ‘When A City Rises’ om oprøret i Hong Kong set indefra og den kinesiske mesterinstruktør Nanfu Wangs ‘In the Same Breath’, der giver et hårrejsende indblik i coronakrisens begyndelse i Wuhan. Ligesom ‘In the Same Breath’ er Gorki Glaser-Müllers ‘Children of the Enemy’ også at finde i hovedkonkurrencen DOX:Award – og med god grund. Filmens historie om syv børn, der ikke kan komme retur til Sverige fra Al Hol-lejren, er både dramatisk og rørende.

De fem konkurrencer, der hver især bedømmes af en international jury, er:

Derudover uddeles i samarbejde med Politiken kritikerprisen Politiken Danish:Dox Award, hvortil 10 danske film fra det samlede program er nomineret.

Årets tema: RESET!
Covid-19-pandemien har kastet verden ud i en krise af historiske dimensioner – men har også gjort det tydeligt, at vi som samfund kan skabe store forandringer, når vi for alvor erkender deres nødvendighed. Årets tematiske program ‘RESET!’ sætter ikke blot fokus på en række af de væsentligste strukturelle kriser, verden står overfor i dag, men også på muligheder, der opstår og nye løsninger, der byder sig til. Centralt i programmet står danske Pernille Rose Grønkjærs ambitiøse nye film ‘Solutions’, der følger en række forskere, mens de over 10 dage forsøger at udvikle nye løsninger på alt fra demokratiets krise til klimakrisen – en krise, der også kalder på nye løsninger i Phie Ambos ‘70/30’.

Tine Fischer, direktør for CPH:DOX, siger:
“2020 har været et exceptionelt svært år i hele verden, men det har også været et år, der har vist os, at store strukturelle forandringer kan igangsættes med imponerende hurtige resultater.  Dokumentarfilmen er ikke kun en filmisk dækning af verdens begivenheder, det er også konkrete bud på mulige fremtidsscenarier, det er kritiske og aktivistiske indlæg, og det er spørgende og undersøgende rejser ind i en ny virkelighed.”

International konference med store navne
‘RESET!’ omfatter ikke blot et filmprogram. Festivalens internationale konference, CPH:CONFERENCE, blænder nemlig også op for et digitalt konferenceprogram, der under overskriften ‘RESET 2021’ over 5 dage vil forsøge at gentænke film- og mediebranchens rolle og finde nye løsninger til tidens store udfordringer. På deltagerlisten er bl.a. Taiwans visionære, digitale minister Audrey Tang, fake news-ekspert og iransk blogger Hossein Derakhshan, grundlægger af Fridays for Future Uganda Hilda Flavia Nakabuye, økonomisk kommentator Grace Blakeley og den prisvindende producer Ted Hope. CPH:CONFERENCE afholdes fra d. 26.-30. april. Du kan købe billet til hele konferencen eller én af dagene her.

Videnskab, musik og interaktiv kunst
Foruden konkurrenceprogrammet kan publikum opleve et stort Science-program, hvor 10 internationale film og live-samtaler med topforskere sætter ny teknologi og naturvidenskab under luppen. Dertil kommer programserien Sound & Vision med nye, internationale musikfilm om alt fra Tina Turner til David Byrne. Og så byder festivalen selvfølgelig også på nye film fra en række store filmiske mestre: Werner Herzog, Errol Morris og Spike Lee har alle film med på festivalen, ligesom den legendariske Muppet-mester Frank Oz (selveste Yoda!) sammen med tryllekunstner Derek Delgaudio med ‘In & Of Itself’ har skabt en dybt rørende dokumentarfilm så fuld af magi, at man ikke tror sine egne øjne! CPH:DOX byder også på et spritnyt interaktivt program, hvor publikum kan opleve ny digital mediekunst live på nettet, når 14 nye værker får premiere under festivalen.

Gæstestjerner: David Byrne, Seyran Ateş og Marina Abramovic
På årets festival bliver talk-programmet ’An Evening With’ i år afviklet digitalt. Her får publikum mulighed for at opleve live-samtaler med internationale kunstnere, tænkere og aktivister, bl.a. den legendariske musiker David Byrne, den ikoniske filosof Slavoj Žižek og den verdensberømte performancekunstner Marina Abramovic, der alle er med i film på årets CPH:DOX. Alle arrangementerne er gratis og kan opleves gennem hele festivalen på CPH:DOX’ egen platform og live på Facebook.

Ny ungdomsredaktion på vej med særskilt program
CPH:DOX har også fået en helt ny redaktion med 10 unge stemmer, der alle brænder for at ændre verden med afsæt i dokumentarfilm. Ungdomsredaktionen arbejder på deres eget program fyldt med stærke dokumentarfilm, debatter og arrangementer, der vil blive offentliggjort i løbet af april.

Sådan får du fat i billetter
CPH:DOX åbner d. 21. april med visningen af ‘70/30’, og fra dagen efter (22. april) vil et bredt udvalg af filmene blive tilgængelige. Flere og flere film vil få premiere på festivalens digitale streaming platform i dagene derefter, og der vil løbende være digitale premiere-arrangementer på filmene frem til d. 5 maj.

I slutningen af festivalen arbejder CPH:DOX på at vise film på det store lærred fra d. 6-12. maj, når de danske biografer igen er åbne for publikum. Biografprogrammet bliver offentliggjort i løbet af april.

Der vil være et begrænset antal billetter til rådighed til filmene – også de digitale visninger.

Billetter til filmene på CPH:DOX’ streaming platform bliver sat til salg d. 1. april. Biografvisninger vil først blive offentliggjort og sat til salg i anden halvdel af april.

Det vil være muligt at købe et festivalpas til CPH:DOX, som giver adgang til alle film på festivalens digitale platform og samtidig giver eksklusiv adgang til enkelte film.


Yderligere information:

Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphfilmfestivals.dk