Søg

CPH:DOX arrangerer minifestivaler med 9 kommuner rundt omkring i Danmark

Holstebro, Randers, Aalborg, Kolding, Køge og Ærø. Det er er nogle af de kommuner, der nu indleder et tæt samarbejde med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX om at skabe minifestivaler rundt omkring i landet fra den 9.-17. oktober. Programmet består af de vigtigste og mest populære film fra CPH:DOX’ store festivalprogram samt en premiere på et helt nyt højaktuelt dokumentarisk lydværk om danske Afghanistan-krigsveteraner.

 

Ni kommuner rundt omkring i Danmark har nu meldt sig på banen og indgået et samarbejde med CPH:DOX, der vil give det danske biografpublikum mulighed for at opleve de allerbedste dokumentarfilm fra hele verden. Gennem sparring og tæt dialog med lokale kulturinstitutioner har CPH:DOX og de deltagende kommuner sammensat et program, der er skræddersyet til de enkelte visningssteder.

Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX, siger:
“Jeg er enormt glad for de mange samarbejdsaftaler, vi nu har fået etableret rundt omkring i landet. Vi oplever en kæmpe interesse for dokumentarfilm i disse år. Danskerne efterspørger ny viden, fordybelse og nye perspektiver på vores fælles virkelighed. Og det kan dokumentarfilmen levere. Vi håber, at det gode samarbejde kan udbygges og gøres endnu stærkere i de kommende år.”

Festivalprogrammet, der afvikles fra d. 9.-17. oktober, vil have fokus på en række af de aktuelle temaer og politiske dagsordner, der optager borgerne rundt omkring i Danmark, f.eks. klimadebatten, platformøkonomien (tjenester som bl.a. Wolt) og flygtninge- og asylproblematikker. Publikum får mulighed for at se en perlerække af medrivende, ambitiøse og aktuelle dokumentarfilm, bl.a. ‘Solutions’, ‘Children of the Enemy’, ‘The Gig Is Up’, ‘Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden’ og ‘Klub Kranium’, der alle fik premiere på CPH:DOX i marts 2021.

Nyt højaktuelt dokumentarisk lydværk om danske veteraner fra Afghanistan
Publikum får også mulighed for at opleve et helt unikt, nyt dansk lydværk, ‘KRIG – Hvem kan Skilles fra Fjenden Sin’ – en medrivende fortælling om danske soldater udsendt til Afghanistan og deres yderst personlige fortælling om, hvordan krigen har udspillet sig. I løbet af uge 41 kan ‘KRIG’ opleves i lokale biografer og kulturhuse i Danmark.

Følgende kommuner afholder minifestivaler med CPH:DOX: Randers, Aalborg, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Ærø, Lolland, Faaborg-Midtfyn, Kolding og Køge.

Kommunernes individuelle filmprogrammer er tilgængelige her og vil løbende blive opdateret.


Yderligere information:
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphfilmfestivals.dk