Søg

Copenhagen Film Festivals får nyt setup i ledelsen

De københavnske filmfestivaler (CPH:DOX, CPHPIX og BUSTER) får en ny todelt ledelse, når administrerende direktør Tine Fischer stopper d. 1. maj 2021 for at tiltræde som rektor på Den Danske Filmskole. Niklas Engstrøm, der kommer fra stillingen som CPH:DOX’ programchef, tiltræder som ny kunstnerisk leder og skal arbejde tæt sammen med en ny festivaldirektør, der får ansvar for økonomi og administration, og som bestyrelsen er i gang med at rekruttere.

Bestyrelsen for Copenhagen Film Festivals (CFF) er nu klar med en plan, der skal sikre, at de københavnske filmfestivaler får et stærkt organisatorisk og ledelsesmæssigt setup i fremtiden. Fremover kommer festivalerne til at operere med en ny todelt ledelsesstruktur, hvor den øverste ledelse udgøres af en kunstnerisk leder (artistic director) med overordnet ansvar for festivalernes kunstneriske udvikling og en festivaldirektør (managing director) med det overordnede økonomiske og administrative ansvar for organisationen.

Erik Stephensen, bestyrelsesformand for Copenhagen Film Festivals, siger:
“Tine har sammen med medarbejderne på CPH:DOX skabt én af verdens ledende dokumentarfilmfestivaler. Niklas har som programchef været en central del af organisationen siden de tidlige år. Med sin indsigt og sit engagement vil han fortsætte udviklingen og fastholde ambitionerne. Vi leder nu efter en administrativt stærk festivaldirektør, som skal arbejde tæt sammen med Niklas og får til hovedopgave at sikre festivalernes drift fremadrettet.”

Tine Fischer slipper ikke festivalerne helt. Sammen med Ronnie Hansen, kommerciel direktør i DBU, er hun fra 1. maj indvalgt som nyt medlem af fondsbestyrelsen i Copenhagen Film Festivals, der udover CPH:DOX producerer Buster og CPH PIX.

Tine Fischer, afgående adm. direktør for Copenhagen Film Festivals, siger:
”Det er en stor glæde for mig, at valget som ny kunstnerisk leder for festivalerne er faldet på Niklas Engstrøm. Niklas var én af mine første medarbejdere og han er den helt rigtige til at føre festivalerne videre. Jeg glæder mig til at samarbejde med ham og den nye festivalledelse fra min nye stol, og glæder mig til at kunne bidrage indefra som nyvalgt bestyrelsesmedlem.”

Niklas Engstrøm, ny kunstnerisk leder for Copenhagen Film Festivals, siger:
“Det er både mærkeligt og vemodigt for mig at skulle sige farvel til Tine Fischer efter at have arbejdet så tæt sammen i 18 år. Men jeg er glad for, at bestyrelsen har tillid til, at jeg kan drive festivalerne videre i den kunstneriske ånd, hvori de er skabt. Jeg glæder mig til opgaven og udfordringerne – ikke mindst fordi jeg bag mig har et fantastisk stærkt hold af medarbejdere, der gang på gang har vist, at man kan skabe store resultater med små midler. I de kommende år vil vi arbejde målrettet på at styrke vores økonomi, så vi kan gøre endnu mere godt for dansk film. Og derfor glæder jeg mig meget over den nye ledelsesstruktur – og til at vi finder den festivaldirektør, der skal indgå i et tæt makkerskab med mig med henblik på at videreudvikle festivalerne fremadrettet.”


Yderligere information:

Sune Blicher, kommunikationschef for Copenhagen Film Festivals, +45 3122 2661, *****@cphdox.dk

Fakta om Niklas Engstrøm

Niklas Engstrøm var i 2003 med til at starte CPH:DOX sammen med Tine Fischer og har siden da arbejdet med at udvikle festivalens program som et altid aktuelt, ambitiøst og attraktivt take på verden, der både kan tiltrække et nationalt publikum og den internationale filmbranche. I 2015 blev Niklas Engstrøm udnævnt til at være CPH:DOX’ programchef og siden 2018 har han været en fast del af Copenhagen Film Festivals ledelse. Foto: Emil Hartvig.

Fakta om Tine Fischer

Tine Fischer er stifter af CPH:DOX, siden 2003 festivalens direktør og siden 2018 administrerende direktør for den samlede festivalorganisation Copenhagen Film Festivals, der driver de tre festivaler CPH:DOX, CPH PIX & BUSTER. Tine Fischer har arbejdet i forskellige organisationer i film- og mediebranchen herunder på Det Danske Filminstitut. CPH:DOX er under hendes ledelse blevet anerkendt som en nytænkende og kunstnerisk profileret festival, der i dag rangerer som én af verdens største af sin slags. Tine Fischer har parallelt hermed løbende engageret sig i udviklingen af danske kulturinstitutioner og dansk kulturpolitik ved deltagelse i en lang række bestyrelser, udvalg og netværk.

Fakta om Copenhagen Film Festivals

Copenhagen Film Festivals (Fonden De Københavnske Filmfestivaler) driver Danmarks tre største filmfestivaler: dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, spillefilmfestivalen CPH PIX og børnefilmfestivalen BUSTER. Under ledelse af Tine Fischer blev de tre festivaler i 2019 samlet i en ny integreret enhedsorganisation under fælles ledelse. Festivalerne holder i dag til i Kødbyen i København.