Søg

CHANGE MAKERS

Film, der vil gøre en forskel og stærke fortællinger om mennesker, der vil ændre verden.
Between Revolutions

Between Revolutions

Bittersød og intim erindringsfilm om to unge veninders loyale venskab i 1970’erne, fortalt i en brevudveksling mellem Bukarest og Teheran, hvor de to landes regimer styrtede i grus på næsten samme tid.

Vlad Petri / Romania, Croatia, Iran, Qatar / 2023 / 71 min

Bobi Wine: The People's President

Bobi Wine: The People's President

Den politiske aktivist og popstjerne Bobi Wine er den unge generations håb for fremtiden i Uganda, hvor den unge oppositionsleders kurs mod præsidentposten starter med populære protestsange, der går vitalt i ghettoen.

Christopher Sharp, Moses Bwayo / United Kingdom / 2022 / 114 min

The Etilaat Roz

The Etilaat Roz

Vær med i redaktionslokalet på Afghanistans største avis da Taliban tog magten. En højdramatisk dag-til-dag-reportage om en gruppe modige journalisters kamp for demokrati, frihed og livet selv.

Abbas Rezaie / Afghanistan / 2022 / 92 min

Free Money

Free Money

En fattig landsby i Kenya er blevet udvalgt af en amerikansk NGO til at deltage i verdens største eksperiment med borgerløn. Den kenyanske co-instruktør Sam Soko følger skeptisk projektet over tre år.

Sam Soko, Lauren DeFilippo / Kenya, United States / 2022 / 75 min

The Grab

The Grab

En undersøgende journalist afslører fremmede magter i at opkøbe land under et røgslør. En alarmerende doku-thriller om den usynlige kamp om fremtidens ressourcer, fra instruktøren af doku-hittet ‘Blackfish’.

Gabriela Cowperthwaite / United States / 2022 / 104 min

A Guide to Love and Fighting Capitalism

A Guide to Love and Fighting Capitalism

Et dybt sympatisk (og dybt forelsket!) fransk sociolog-par med speciale i finansiel ulighed indser, at det er for tidligt at gå på pension, så længe kapitalismen stadig regerer. En poetisk, politisk og meget parisisk film.

Basile Carré-Agostini / France / 2022 / 92 min

The Killing of a Journalist

The Killing of a Journalist

Rystende doku-thriller om mordet på en slovakisk journalist og hans forlovede, der starter en kædereaktion, som ender med at true den absolutte top af det slovakiske oligarki. Lige dele undersøgende journalistik og nervepirrende detektivfilm.

Matt Sarnecki / Denmark, Czech Republic, United States / 2022 / 100 min

The Oil Machine

The Oil Machine

Eventyret på Nordsøen bliver taget op til grundig, historisk revision i en film om den olie, der stadig flyder og som i årtier har været med til at løfte levestandarderne – og som nu truer med at få klimaet til at kollapse.

Emma Davie / United Kingdom / 2022 / 78 min

Polish Prayers

Polish Prayers

En medrivende forvandlingshistorie om en ung, ultrakonservativ mand på den sortklædte, katolske højrefløj, der pludselig opdager regnbuens farver og begynder at save i den gren, han ellers sad så sikkert på.

Hanka Nobis / Switzerland, Poland / 2022 / 85 min

Ruthless Times - Songs of Care

Ruthless Times - Songs of Care

Finsk doku-musical om ældreplejen og dens udmattede ansatte, doseret med sort deadpan-humor og al den absurditet der følger med, når økonomi tromler henover omsorg. En ægte original af en film, der sender en varm hilsen til hverdagens ubesungne helte.

Susanna Helke / Finland / 2022 / 92 min

Tax Me If You Can

Tax Me If You Can

Underholdende, dybdeborende finansfilm om skattesvindel, som i et højt tempo undersøger hvor alle pengene forsvinder hen – og hvad vi kan gøre for at sætte en prop i hullet!

Yannick Kergoat / France / 2022 / 108 min

Under the Sky of Damascus

Under the Sky of Damascus

En gruppe unge, syriske kvinder samles for at opføre et teaterstykke i landets hærgede hovedstad, der fortsat er hjemsøgt af vold – ikke mindst mod kvinder – i en ny film co-instrueret af den Oscar-nominerede filmskaber Talal Derki.

Heba Khaled, Talal Derki, Ali Wajeeh / Denmark, Germany, United States, Syria / 2023 / 90 min

When Spring Came to Bucha

When Spring Came to Bucha

Hvad sker der når et kapitel i en krig er slut? Usentimental beretning fra Ukraine om den eksistentielle forårsrengøring der venter, når et folk vender tilbage til deres by, der først blev belejret og siden befriet.

Mila Teshaieva, Marcus Lenz / Ukraine, Germany / 2022 / 66 min

While We Watched

While We Watched

Nervepirrende, indisk spændingsfortælling om journalistikkens forfald i det folkerige land – fortalt gennem en mand og et medie, der insisterer på ikke at lade sig trække sig med ned i faldet af løgne, hadtale og propaganda.

Vinay Shukla / United Kingdom / 2022 / 92 min