Søg

Årets store publikumsfavorit på CPH:DOX kommer nu ud i biografer i hele landet

Den populære færøske dokumentarfilm ’Skål’ kommer nu i dansk biografdistribution – efter at have domineret hitlisten på årets CPH:DOX. Fra torsdag d. 13. maj vil biografer i bl.a. København, Aarhus, Aalborg og Kolding give publikum mulighed for opleve ‘Skål’ på det store lærred.

For blot anden gang nogensinde kommer en færøsk film nu i dansk biografdistribution!

Det gælder publikumsfavoritten på årets CPH:DOX, ‘Skål’ af Cecilie Debell og Maria Tórgarð, som havde verdenspremiere på festivalen.

‘Skål’ er en gribende fortælling om en ung færøsk kvinde, der kæmper for at finde sit eget ståsted mellem de kristne dyder, hun er opvokset med og de ting, hun selv har lyst til. Samtidig begynder hun at skrive på det, der senere bliver den kritiske digtsamling ’Skål’, om det dobbeltliv hun og andre unge lever i konservative religiøse rammer, som hun ikke ønsker at forlade, men i stedet forny.

Skål har taget publikum med storm på årets CPH:DOX. Filmen giver os et smukt indblik i de sociale regler i en del af Rigsfællesskabet, som vi alt for sjældent får mulighed for at møde i biografen. Det sker ikke så tit, at CPH:DOX tager en film videre i biografdistribution, men når vi nu på de udsolgte festival-visninger kan mærke, at interessen i dén grad er derude, ville det næsten være ubærligt ikke at give et bredt publikum muligheden for at se filmen på det store lærred! ’Skål’ er en ekstraordinær film, som fortjener at blive set i alle dele af landet – også efter CPH:DOX er slut,” siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder for CPH:DOX.

Hvor længe kan man leve mellem to verdener?
‘Skål’ handler om Dania på 21 år, der er opvokset i en kristen menighed i bibelbæltet på Færøerne. Hun er lige flyttet til hovedstaden Tórshavn og er blevet kærester med Trygvi, en hiphop-kunstner og poet, der er lokalt kendt som Silvurdrongur (Sølvdreng). Han kommer fra en sekulær familie og skriver digte og tekster om menneskets skyggesider. Dania synger selv i et kristent band, men er fascineret af Trygvis mod til at skrive hudløst ærlige tekster. Og i forsøget på at finde sin plads i verden og forstå, hvem hun selv er, begynder hun at skrive mere personligt. Hvor går grænserne, når man er ung og kristen? Er det en synd at drikke eller danse? Er det en synd at have sex før ægteskabet? Er det en synd at have en kæreste, der ikke er kristen? Og hvor længe kan man holde ud at leve mellem to verdener?

‘Skål’ bliver vist i følgende biografer:
Grand Teatret, København
Empire Bio, København
Øst for Paradis, Aarhus
Biffen, Aalborg
Nicolai Bio, Kolding
Hundested Kino, Hundested

‘Skål’ er instrueret af Cecilie Debell og Maria Torgard. Filmen er produceret af Heidi Kim Andersen og Helle Faber og distribueres nu i danske biografer af CPH:DOX.

Læs mere om ‘Skål’ og køb billet her.


Yderligere information:

Sune Blicher, kommunikationschef for Copenhagen Film Festivals, +45 3122 2661,
*****@cphdox.dk