Søg

20-års jubilæet for CPH:DOX fejres på Kunsthal Charlottenborg i sort-hvid univers

Når CPH:DOX fejrer 20 års jubilæum fra den 15.-26. marts, bliver det med Kunsthal Charlottenborg som festivalcentrum – i et helt særligt koreograferet interiør. Bag projektet står arkitekterne Lise Birgens Kristensen og Anne Dorthe Vester, der har arbejdet sammen med designer og kunstner Birgitte Due Madsen, og de tre designbrands Flos, PLEASE WAIT to be SEATED og &Tradition.

Når CPH:DOX fejrer 20 års jubilæum i marts 2023, vil de mange danske og internationale gæster få en helt særlig oplevelse på Kunsthal Charlottenborg. Under festivalen vil kunsthallen fungere som et internationalt festivalcentrum med udstillinger, biografer, brancheaktiviteter og en interaktiv udstilling – det hele sat i scene med smukke møbler og belysning fra Flos, PLEASE WAIT to be SEATED og &Tradition. Rummene i kunsthallen kommer til at fungere som mødested for mange af festivalens gæster, der holder møder, ser film, deltager i brancheevents eller blot slapper af. 

I indretningsprojektet har vi fundet inspiration i det monokrome univers, der har givet anledning til at studere lyset, former, teksturer og rumligheder. Fraværet af farver giver mulighed for at koncentrere sig om den indflydelse sort og hvid har – også på et underbevidst plan. Hvad er tomt? Hvad er fuldt? En visuel reference i projektet, har blandt andet været de offentliggjorte dokumenter fra FBI i forbindelse med efterforskningen af Donald Trump. Her oplever man i særlig grad noget, der pludselig er endnu mere til stede i det øjeblik, man forsøger at fjerne det”, siger arkitekterne Anne Dorthe Vester og Lise Birgens Kristensen, der står bag projektet på Charlottenborg. 

Specialdesignede rumelementer, enestående design og håndlavede gipsrelieffer
CPH:DOX har i år valgt at fortsætte det gode, veletablerede samarbejde med Flos, PLEASE WAIT to be SEATED og &Tradition. Ambitionen bag indretningsprojektet er at udfordre og iscenesætte deres produkter i særligt koreograferede omgivelser, som giver festivalens gæster en helt speciel oplevelse på Charlottenborg. 

Indretningen består af en kombination af specialdesignede rumelementer og designs fra de tre designvirksomheder i dialog med gipsrelieffer af Birgitte Due Madsen. 

For at skabe og iscenesætte mere end blot rumligheder, har vi i år inviteret den danske kunstner og designer Birgitte Due Madsen til at medvirke. Hun er optaget af at undersøge lys, skygge og taktilitet gennem en stram, minimal geometri. Hendes arbejde er fokuseret på håndværket og materialet, hvor særligt gipsen spiller en stor rolle”, siger Anne Dorthe og Lise. 

Charlottenborg danner hovedkvarter for CPH:DOX under festivalens 12 dage. Alle er velkomne til at besøge CPH:DOX på Kunsthal Charlottenborg under hele festivalperioden fra d. 15.-26. marts 2023. 

Hele film- og eventprogrammet for CPH:DOX er offentliggjort her. Der vil være detaljeret information om alle de film og events, der kan opleves på Kunsthal Charlottenborg og rundt omkring på festivalens øvrige venues i København. 

Læs mere om de tre designbrands: Flos, PLEASE WAIT to be SEATED og &Tradition 

Læs også mere om kunstner Birgitte Due Madsen, samt arkitekterne bag konceptet Anne Dorthe Vester og Lise Birgens Kristensen


For yderligere information: 
Sune Blicher, kommunikationschef CPH:DOX, *****@cphdox.dk, +45 3122 2661

Noget af det interiør man kan opleve kurateret på Charlottenborg er blandt andet ‘frisbi pendel’ fra Flos, ‘hardie stool’ fra PLEASE WAIT to be SEATED og ‘tung’ fra &Tradition.