Hvert år byder CPH:DOX på velformidlet videnskab i nye dokumentarfilm, forsker-kunstner-samtaler og branchemøder i krydsfeltet mellem film og forskning. Det sker, som en del af det stort anlagte videnskabsprogram CPH:SCIENCE, der i år åbner med verdenspremieren på Pernille Rose Grønkjærs ‘Hunting for Hedonia.

Hvor går grænsen mellem lidelse og personlighed? Hvornår skal vi korrigere psyken og hvornår skal vi lade den være som den er? De spørgsmål stiller vi, når CPH:DOX fredag den 22. marts lancerer videnskabsprogrammet CPH:SCIENCE med verdenspremieren på ‘Hunting for Hedonia’ af filminstruktør Pernille Rose Grønkjær.

Efter verdenspremieren stiller Pernille Rose Grønkjær, videnskabsjournalist Lone Frank, filosof, Klemens Kappel og professor Poul Videbech op til debat.

‘Hunting for Hedonia’

’Hunting for Hedonia’ er en filmatisering af Lone Franks bog ‘Lystens Pioner’ og undersøger tidens eksplosive udvikling i brugen af såkaldt ‘deep brain stimulation’ – dyb hjernestimulation. Med permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen, er man i stand til at korrigere abnorm aktivitet og forskellige neurologiske og psykiatriske tilstande, såsom Parkinson, demens og depression. Men hvad er næste skridt i denne udvikling? Og hvor går grænsen for at ændre menneskers psyke og personlighed ved neurokirurgiske indgreb?

CPH:SCIENCE

Videnskabsprogrammet CPH:SCIENCE er støttet af Lundbeckfonden og Uddannelses- og Forskningsministeriet og præsenterer en lang række premierefilm om aktuel forskning inden for forskellige videnskabelige discipliner. Derudover rummer CPH:SCIENCE adskillige events, debatter, hvor forskningen møder civilsamfundet, et program for børn og unge samt en konference om forholdet mellem videnskab og dokumentarfilm. Sidst men ikke mindst inkluderer videnskabsprogrammet et pitching-forum med fokus på at forene universitetsverden med filmbranchen for fortsat at kunne gøre videnskaben tilgængelig og vedkommende gennem dokumentarfilm.

Science Opening Night: Hunting for Hedonia // CPH:DOX 2019. Billetter til salg via Facebook eventet.