Københavns kulturborgmester Niko Grünfeld har et ønske om, at kulturen skal bane vej for bæredygtige fælleskaber. 6 dokumentarfilm er således særligt udvalgt til CPH:MEETINGS, der er ét af spydspids-initiativerne under dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX. Alle film har det tilfælles, at de indeholder tematikker, som har aktuelt, bred samfundsmæssig relevans for danskerne. 

CPH:MEETINGS er et samarbejde mellem CPH:DOX & CPH Film Fund, støttet af Københavns Kommune med et ønske om, at folkemøde stemningen, som vi kender den fra Bornholm, skal indtage hovestaden under festivalen.

De 6 arrangementer består af filmvisning og et sandt overflødighedshorn af debatter, talks og oplæg med nogle af de mest interessante stemmer i Danmark.

Tematikkerne er Fake news, Radikalisering, Mandens rolle anno 2018, Unge og digital identitet, Sorg og ikke mindst Kvinder og Integration.

For Københavns Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld betyder de 6 kulturelle folkemøder en mulighed for at skabe fællesskab på tværs i vores samfund:

”I mødet omkring visning af en dokumentarfilm, en litterær oplæsning eller noget tredje opstår et fællesskab, der centrerer sig om såvel oplevelsen som indholdet. I det møde spiller det ingen rolle, hvilken baggrund man har. Jeg ønsker at bane vejen for, at sådanne bæredygtige fællesskaber kan opstå på tværs af forskellige mennesker, og her spiller kulturen en væsentlig rolle,” siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å).

Oplev blandt andre:

På listen over personer, man kan opleve under CPH:MEETINGS finder man blandt andre: En bred vifte af danske chefredaktører, fra N.Y. Louise Roug Bokkenheuser, International Director, Huffington Post, Noa Redington, Vincent Hendricks, Christian Tafdrup, Charlotte Sachs Bostrup, Nina Groes, Carsten Bjørnlund, Sara Omar, aktivisten Latifa Ibn Ziaten, Naja Marie Aidt, Kathrine Lilleør, Ester Holte Kofod Sorgens kultur, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Muhammed Hee, Shamsa Scego, Tariq Ziad Hussein, Marianne Rasmussen leder af Børnetelefonen, forsker Malene Charlotte Larsen, Instagrammer Rigmor Grundahl, blogger og redaktør Mille Holkenfeldt og mange mange andre.

Alle 6 CPH:MEETINGS-arrangementer indeholder interaktive måder at involvere publikum på og CPH:DOXs direktør Tine Fischer glæder sig til at invitere danskerne med. 

Tine Fischer siger:

“Vi tror på, at kunsten og kulturen spiller en afgørende rolle i et et moderne demokratisk samfund. Dokumentarfilm bringer os fortællinger fra den virkelighed, der er vores fælles omdrejningspunkt og den giver os menneskelige fortollkninger af en lang række af de udfordringer, vi som samfund skal tage stilling til – både på politiske, strukturelle niveauer men også på det personlige og medborgerlige plan. Det har været vigtigt for os at tage udgangspunkt i temaer og arrangementer, som vedrører de fleste af os. Og vi har gjort alt, hvad vi kan for at gøre arrangementerne levende, interaktive og ikke minds relevante for de mange borgere, der er direkte berørt af de konkrete problemstillinger. Vi diskuterer radikalisering i Nørrebrohallen, vi taler ungdomsidentitet og sociale medier på den nye natklub Hotel Cecil og vi viser integrationsfilm på Bremen. Og så har vi ikke mindst hyret seks af Danmarks bedste moderatorer til at styre slagets gang.”

Kulturborgmester i Københavns kommune Niko Grünfeld byder publikum velkommen til det første CPH:MEETINGS arrangement den 15. marts kl. 18.45 i Dagmar. Her lægges der ud med FAKE NEWS – hvor stort et problem er det egentlig? Den 16. marts er der Mandens rolle – En slags “kønnenes kamp” i Cinemateket kl. 18.30. Den 19. marts er det Unge og digital identitet på Hotel Cecil kl. 18.00, Sorg – er det plads til sorgen i vores samfund den 20. marts kl. 19.00 i Politikens Hus, Radikalisering den 21. marts kl. 18.30 i Nørrebrohallen og endelig Kvinder og integration den 24. marts kl. 16.00 i Bremen.

Læs mere og køb billet til arrangementerne. 

“I mødet omkring visning af en dokumentarfilm, en litterær oplæsning eller noget tredje opstår et fællesskab, der centrerer sig om såvel oplevelsen som indholdet”. Niko Grünfeld (Å).