Når CPH:DOX sammen med Normann Copenhagen 9. februar løfter sløret for årets musikprogram, bliver det med særvisning af den dugfriske dokumentarfilm ‘Grace Jones: Bloodlight and Bami’.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX indtager København og resten af landet fra 15. marts og 11 dage frem, og det bliver som altid med et særligt kurateret musikprogram bestående af musikdokumentarer og audiovisuelle koncerter.

Årets musikprogram bliver præsenteret 9. februar, når festivalen sammen med partneren Normann Copenhagen inviterer til særvisning af ’Grace Jones: Bloodlight and Bami’ i Empire Bio på Nørrebro.

Androgyn, vild & sårbar

Den jamaicanske sangerinde Grace Jones spiller på hele spektret: I offentligt regi er hun androgyn, vild og skræmmende – nærmest større end livet selv. Men hvilke fortællinger, facetter og bånd skaber den maske, som hun bærer?

‘Grace Jones: Bloodlight and Bami’ er instrueret af Sophie Fiennes og viser unikke performances samt optagelser fra Graces familieliv. En personlig fortælling, der væver hendes offentlige liv sammen med det private og viser sider af superstjernen, som vi ikke før har set – en sårbarhed, der ikke ellers ikke er til stede, når Grace optræder på arenaer verden over.

Internationale musikfilm

‘Grace Jones: Bloodlight and Bami’ er en del af CPH:DOXs Sound & Vision program, der præsenterer dig for nogle af de bedste internationale musikdokumentarfilm lige nu; det er stærke musikalske fortællinger, der fortjener at blive både set – og især hørt! – i en biograf. Foruden Grace Jones kan du i år blandt andet også komme helt tæt på legenden Betty Davis, Ruyichi Sakamotos eksperimenterende lydside eller lære om ‘ethiopiques’-musikken.

Audiovisuelle koncerter

AUDIO:VISUALS er CPH:DOX’s koncertrække, der hvert år siden 2010 har udbygget den danske koncertscene med en håndfuld helt særegne koncertoplevelser, der forener koncert og kunst i nye hybrider. Enten udfordres banebrydende danske og internationale musikere af anerkendte filmskabere, visuelle kunstnere eller film fra programmet – ellers giver bands sig selv i kast med at udvikle egne visuelle eksperimenter. Det har igennem årene resulteret i en lang række helt unikke og særegne koncerter – og i år er ingen undtagelse!

I lineuppet er allerede bekræftet navne som Jenny Wilson, Choir of Young Believers, Liima og BBC Planet Earth II – Live in Concert, med musik komponeret af Hans Zimmer.

Resten af filmene og koncerterne må du altså vente til 9. februar med at høre om – hvor også billetsalget til hele musikprogrammet åbner på cphdox.dk

CPH:DOX musikprogramlaunch: ’Grace Jones: Bloodligth and Bami’. Billetter i Facebookeventet.