Når CPH:DOX i morgen slår dørene op til den udsolgte Åbningsgalla på Gamle Scene, bliver det med første afsnit af den kommende TV 2 serie ‘De misbrugte filmbørn’, mens anden del af serien bliver vist til et særarrangement med film & debat på Betty Nansen søndag den 18, hvor du også kan møde tre af de voksne kvinder, der har valgt at stå frem.

Arrangementerne er en del af et større samarbejde mellem TV 2 og CPH:DOX, som du kan læse mere om her.

En række tidligere børneskuespillere står nu for første gang frem og fortæller, at de blev udsat for seksuelle overgreb under tilblivelsen af nogle af dansk filmhistories mest ikoniske ungdomsfilm i 1970’erne.

Nogle af de krænkede fortæller, at de har gemt på deres hemmelighed i 40 år og ikke engang har fortalt deres allernærmeste om overgrebene. De har været fyldt med skyld og skam og flere har været ramt psykisk langt ind i deres voksentilværelse af deres oplevelser. Først nu har de været i stand til at stå frem med deres historie.

De opsigtsvækkende vidnesbyrd afsløres i dokumentarserien ’De misbrugte filmbørn’, som er resultatet af næsten to års arbejde, hvor en gruppe journalister har undersøgt anklager om magtmisbrug af seksuel karakter i den danske filmbranche.

”Der var tale om grove overgreb, især overfor et barn,” fortæller en af hovedpersonerne.

Første del til Åbningsgalla, anden del til særarrangement

Dokumentarserien er i to afsnit. Det første handler om overgreb begået mod drenge, det andet om overgreb begået mod piger. I ’De misbrugte filmbørn’ er det første gang de tidligere børneskuespillere står frem og uafhængigt af hinanden fortæller, at de blev udsat for overgreb af to instruktører i forbindelse med produktionen af flere kendte og populære ungdomsfilm i 1970’erne.

Du kan opleve andel del af serien til særarrangementet på CPH:DOX, ‘Film & debat: Da dansk film mistede sin uskyld’, søndag den 18. marts kl. 14 på Betty Nansen Teatret. Efter filmen vil der være en samtale mellem tre af de voksne kvinder, der har valgt at stå frem. De to journalister bag filmen deltager også; samtalen er modereret af TV 2 journalist Janni Pedersen.

Køb billetter til arrangementet her.

Afsløringen af vidnesbyrdene er blevet til gennem et samarbejde mellem TV 2, Politiken og produktionsselskabet Impact TV. Dokumentarserien har modtaget støtte til produktionen fra Public Service Puljen. Begge afsnit bliver vist på TV 2 14. og 15. marts kl. 20.00.