Sammen med Strömma Canal Tour Copenhagen præsenterer CPH:DOX to spændende og unikke arrangementer på havnerundfarten i form af en live impro-koncert med Lisa Nordström i selskab med to musikere, samt en live fremførelse af podcastet BYLYD.

Til søs med live impro-musik

Søndag d. 19. marts har filmen Sonica Sequence premiere på CPH:DOX. Heri rejser den svenske musiker Lisa Nordström til Cuba, Japan og Indonesien med sin sampler og sine elektroniske instrumenter for at lade impro-musikken og landets arkitektur være omdrejningspunkt for mødet med de lokale musikere.

Efter filmvisningen på Kunsthal Charlottenborg vil disse møder forsøges genskabt live på en Strömma Canal Tour Copenhagen-bådfart, der starter og slutter i Nyhavn. På denne bådtur vil Lisa Nordström i selskab med musikerne Mika Takehara og Fareed Ahmad Kabeer spille en unik og improvisatorisk koncert mens båden sejler rundt i de københavnske kanaler.

Takehara og Ahmad Kabeer er bosatte i Sverige og Danmark, og har rejst fra deres oprindelige hjemlande, hhv. Japan og Afghanistan. Mika Takehara medvirker desuden selv i Sonica Sequence. Bådturen er gratis mod visning af biografbilletten.

 

Live podcast udforsker havnearkitekturen

Søndag den 19. marts får du mulighed for at opleve et unikt arrangement, der udspringer af et samarbejde mellem CPH:DOX og podcasten BYLYD. Ombord på en havnebåd vil BYLYD fremføre en delvist live podcast om havnens arkitektur, om den rivende arkitektoniske udvikling, som havnen har gennemgået i løbet af de sidste år, og om dettes indvirken på livet i København.

Med denne fremførelse åbner arrangementet op på for en ny og inspirerende måde at bruge det populære podcastformat på, hvor dets tilhørere og fysiske omgivelser kommer til at få en afgørende betydning for fremførelsen og forståelsen af det lydlige værk.

Bådturen starter og slutter i Nyhavn ved festivalens centrum på Kunsthal Charlottenborg. Turen er gratis, men reservation vil være nødvendigt – tjek cphdox.dk 1. marts. Arrangementet er hjulpet til live ved hjælp fra Akademisk Arkitekturforening.

BYLYD-havnerundfarten er en del af et større radiofokus i år på CPH:DOX, som blandt andet tæller lydværket ’Den usynlige by’, hvor de anerkendte lydkunstnere Jacob Kirkegaard og Peter Albrechtsen står bag, foruden tre forskellige Third Ear-arrangementer i Planetariet (New Yorker podcasten ‘The Heart’, ‘Here be Monsters’ af Jeff Emtman og ‘Radio Diaries’ med Joe Richman), og yderligere et event med Radio Atlas, der præsenterer undertekstede udenlandske radiodokumentarer.