Et kurateret program af The xx, dobbelt-udsolgt #Metoo-event med Jenny Wilson og et Hot Chip-dj set er blandt højdepunkterne i et musikprogram der har et historisk højt antal kvinder repræsenteret.

For 15. gang ruller dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX til marts ud i København og hele landet med 11 dages film, events, koncerter og meget mere.

Hele programmet bliver afsløret 16. februar, men i dag løfter festivalen sløret for årets musikprogram, der består af musikfilm-serien Sound & Vision samt den kuraterede koncertrække AUDIO:VISUALS, der forener musik med visuel kunst og film. Programmet fejres med musikprogram-launch i aften (d. 9. februar) med visning af dokumentaren ‘Grace Jones: Bloodlight and Bami’ i Empire Bio kl. 21.

The xx har kurateret program

Årets kuraterede gæsteprogram på festivalen byder også på et musikalsk islæt: I går annoncerede det populære og anmelderroste band The xx, at forsanger Oliver Sim har skræddersyet et helt særligt filmprogram til årets CPH:DOX – og sammen med frontkvinde Romy besøger han festivalen med både film, gæster og dj-sets i løbet af festivalugen.

Biografvisningerne af de kuraterede film introduceres af nogle af bandets medlemmer i samtale med udvalgte filmskabere. Programmet afspejler – ligesom gruppens musik og tekster – deres generations hvileløse søgen efter kærlighed og identitet. Ikke mindst i urbane subkulturer, gennem performances og i LGBTQ-miljøerne.

Flest kvinder repræsenteret

Årets musikprogram er det program nogensinde i CPH:DOXs historie med flest kvinder repræsenteret. Festivalen skriver i en pressemeddelelse, at de ”ikke målrettet er gået efter kønskvotering, men det er simpelthen fordi film- og koncertudbuddet af talentfulde kvinder sjældent har været større”.

Du kan blandt opleve alt fra unge stjerneskud som den svensk-syriske, feministiske rapper Silvana Imam til modne legender som den 82-årige folk-sangerinde Shirley Collins, der begge træder frem på scenen efter film om dem selv. SILVANA får i øvrigt dansk biografpremiere i DOXBIO den 4. april, hvor den kan ses i biografer over hele landet. Filmprogrammet byder også på film om stjerner som M.I.A, Betty Davis og Grace Jones. Og så byder festivalen på et gensyn med den svenske popstjerne Jenny Wilson i anledning af #Metoo-albummet ‘Exorcism’ – du kan også opleve koncerter med visionære musikere som Laurel Halo og Lolina (Inga Copeland).

Programmet har dog også gjort plads til en række nytænkende herrer – du kan for eksempel opleve film om postpunk-bandet The Minds of 99, den japanske komponist Ryuichi Sakamoto og jazz-troldmanden Milford Graves. Og på koncertfronten kan du blandt andet opleve særlige, audiovisuelle koncerter med Choir of Young Believers, Schultz & Forever og Dan Deacon – for blot at nævne et par stykker. Og så giver legenden Mulatu Astatke, ophavsmanden til ethio-jazz-genren, en sjælden dansk koncert efter visning af filmen ‘Ethiopiques’.

På fest-fronten kan du slå dig løs til åbningsfest på Kunsthal Charlottenborg 16. marts, gratis Iris Gold koncert i Natbar den 23. Marts samt Final Party 24. marts med dj-set med Hot Chip!

Billetsalget til koncerterne er i gang på cphdox.dk mens billetsalget til musikfilmene starter 16. februar. Du kan også finde en oversigt over programmet i Facebookeventet