Koncerter med Tindersticks, Avey Tare (Animal Collective), Lindstrøm, Shiny Darkly, Awesome Tapes from Africa, og film om Major Lazer, kassettebånd og Sleaford Mods er blot nogle af årets højdepunkter på CPH:DOXs mangfoldige musikprogram.

Billetlinks til koncerter og samlet lineup nederst. 

19 koncerter. 20 musikfilm. 11 dage.

Igen i år præsenterer CPH:DOX et stærkt og alsidigt musikprogram, der byder på bevægende og forførende audiovisuelle performances og unikke koncertoplevelser blandt andet på festivalens nye centrum, Kunsthal Charlottenborg.

Årets AUDIO:VISUALS program tæller i alt 19 koncerter, der forener musik med visuel kunst eller film på forskellige spillesteder, i biografer og alternative venues i København. SOUND & VISION programmet består af 20 intense, stærke musikalske fortællinger i biografmørket.


Psykedelisk live-show og søndagsmelankoli i sofaen
CPH:DOXs officielle koncertprogram skydes i gang med et neo-psykedelisk liveshow i Kunsthal Charlottenborgs farverige sofabiograf, når Animal Collective søskendeparret Avey Tare og Abby Portner får lyd og visuel kunst til at gå op i en højere enhed. Denne performance er skabt særligt til lejligheden og der er derfor tale om en uforlignelig oplevelse på festivalslottet.

Et andet af de mange højdepunkter på årets koncertprogram er søndagskoncerten med de britiske melankolikere Tindersticks, der også finders sted i den bløde sofabiograf på Kunsthal Charlottenborg. I det behagelige rum vil Nottingham-bandet fremføre en audiovisuel koncertoplevelse til filmværket ‘Minute Bodies’, der består af smukke mikrokosmos-optagelser fra starten af 1900-tallet optaget med dengang revolutionerende time-lapse teknologi. Efterfølgende vil bandet fremføre en 45 minutters koncert fra eget bagkatalog.

Dansable koncerteraftener en masse
Hvis man er mere til fest, så byder norske Lindstrøm op til svedig diskofest på Bremen Teater. Inden koncerten for alvor skydes i gang er der international premiere på filmen ‘Northern Disco Lights’, der fortæller historien om, hvordan en gruppe norske unge (bla. Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas) i Tromsøs bidende kulde skaber deres egen spacy og elektroniske udgave af disco-musikken. Herefter omdannes Bremen til en sand discodrøm, når vi afholder efterfestskoncert med den norske DJ og musikproducer Lindstrøm og efterfølgende Natbar-efterfest.

Det bliver givetvis mindst ligeså festligt, når kassettebåndet hyldes med film, bytte-marked og mixtapes fra Afrika for en aften i Absalon. Det firkantede musikmedie er i fokus fra start, hvor nostalgiske sjæle først kan gå på opdagelse i et kassettebåndsmarked og efterfølgende få fortalt historien om LP’ens kantede sidekick i dokumentarfilmen ‘Cassette: A Documentary Mixtape’. Aftenen fyldes herefter med toner fra vestafrikanske markeder, når Awesome Tapes From Africa sætter strøm til sin imponerende samling af bånd.

Er du mere til en visuel koncertfremførsel, leverer den canadiske DJ og producer Jacques Greene samt Machinedrum elektroniske totaloplevelser, når de indhyller publikum i lys og lyd på Vega med deres dansable produktioner.

Danskere på programmet
Lydarkitekten Aske Zidore debuterer nyt materiale under navnet AN GELLA til en unik live-scoring af den dystopiske film ‘Homo Sapiens’ af østrigske Nikolaus Geyrhalter, når Social Cinema for en aften omdannes til en kulisse mellem sci-fi og virkelighed.

Mere svævende og let bliver det når danske IRAH sammen med amerikanske Itasca indhyller Absalon i et fløjsblødt lydtapet. Den britiske visuelle kunstner Max-Moris Doherty skræddersyer visuals til IRAH, mens Itasca selv skaber sit eget visuelle værk til musikken. Helt særligt er også den audiovisuelle cocktail mellem graphic novels og live-lyd der finder sted, når tegneserieskaberen Halfdan Pisket læser op af sit værk ‘Dansker’ akkompagneret af Lars Greve & Why Be på Absalon.

Forvent en anderledes hårdtslående aften til punkbal på Pumpehuset, hvor det danske hardcore band Halshug giver koncert efter visningen af danske Sami Saifs film ‘The Allins’ i Grand Teatret om den afdøde punk-provo GG Allin.

Cubansk kæmpefest og britiske knytnæve-rim
CPH:DOXs musikfilmprogram viser nogle af årets mest skæve, interessante og fængende film og inviterer denne gang publikum med til Japans gakkede teenpop-kultur, til Nordkorea med den slovenske industrial-gruppe Laibach og til et bombastisk live-show med David Byrne flankeret af cheerleaders og musikalske gæsteoptrædener.

Tag med til en hæsblæsende basfest på Cuba i dokumentarfilmen ‘Give Me Future’, der har international premiere på CPH:DOX. Filmen veksler mellem koncertfilm og en skildring af ungdomslivet på Cuba og kulminerer med en gigantisk, tumultarisk dansefest med Major Lazer, hvor en halv million Cubanere viser, hvordan man fester igennem.

Rå realisme er der også nok af i filmen ‘Bunch of Kunst’, der har verdenspremiere på CPH:DOX festival. Historien om det svært charmerende og fandenivoldske britiske makkerpar Jason Williamson og Andrew Fearn, bedre kendt som Sleaford Mods, er en historie om, hvordan rå og ufiltreret poesi fra den britiske underklasse pludselig ændrer de to venners liv og erstatter arbejdet på kyllingefabrikken med pladekontrakter og verdensturne.

Dampende raves og forårs-agtig final party
I samarbejde med Culture Box afholder CPH:DOX to efterfester på det elektroniske spillested med tech house og tysk techno. 18. marts er der verdenspremiere på dokumentarfilmen ‘Rage’ i Cinemateket, hvor techno-kulturen og anarkismen som samfundformer smelter sammen i et filosofisk rave party. Filmen bliver akkompagneret af rave-efterfest på Culturebox med en af pionererne indenfor for den elektroniske musikgenre, Darren Emerson (tidligere medlem af Underworld). 25. marts viser CPH:DOX filmen ‘I Think Of Germany At Night’, der skildrer hvordan kærligheden til musikken præger livet for fem elektroniske artister. Efterfølgende inviterer Culture Box til techno fest i de dunkle lokaler i indre København med bl.a. iranske Ahu. Ved begge events får man halv pris på indgang til Culture Box, med en biografbillet til de to film i hånden.

Hele molevitten afsluttes når CPH:DOX og VICE inviterer til bangin’ Final Party i Bremens lokaler med årets mest underholdende feststarter af en film, DRIB, og gratis fest i Bremens Foyer med DJ-set fra synthpop-duoen Smerz og debutkoncert fra den britiske duo Powell. Aftenen rundes af med et lineup af Natbars dj’s og en pop-up koncert med danske TAN, hvis Miami Vice-klingende euro-wave vil sprede forårsstemning på samme nat, hvor vi stiller urene om til sommertid.

Billetsalget til koncerterne er gået i gang på cphdox.dk, mens filmene åbner for billetsalg 1. marts.

——-
CPH:DOXs koncertrække AUDIO:VISUALS og musikfilmprogammet SOUND & VISION er en del af dokumentarfilmfestivalens samlede program, der hvert år byder på et væld af fester, events, debatter, talks, q&a’s og koncerter.
Det samlede program for hele festivalen bliver offentliggjort den 1. marts. CPH:DOXs åbningsgalla finder sted i koncerthuset d. 15 marts med en visning af den prisvindende dokumentar ’Last Men in Aleppo’, hvorefter der vil være koncert med en række syriske musikere fra The National Syrian Orchestra, der sidste år åbnede Orange Scene.


LINEUP

AUDIO:VISUALS 2017

16/03 Kunsthal Charlottenborg

AVEY TARE (ANIMAL COLLECTIVE) VS. ABBY PORTNER

16/03 Grand Teatret og Pumpehuset

HALSHUG VS. ’THE ALLINS’

17/03 Jazzhouse

AUTOPSIA X CPH:DOX – LAST LIZARD & SVIN & HAJ300

18/03 Bremen Teater

LINDSTRØM VS. ’NORTHERN DISCO LIGHTS’

18/03 Kunsthal Charlottenborg

NIELS LYHNE LØKKEGAARD VS. ‘SOUND X SOUND’ 

18/03 Absalon

IRAH & ITASCA

19/03 Kunsthal Charlottenborg

TINDERSTICKS VS. ’MINUTE BODIES’

19/03 Kunsthal Charlottenborg + Nyhavn

SONICA SEQUENCE BOAT TRIP

20/03 Kunsthal Charlottenborg + 21/03 Litteraturhaus

VINCENT MOON & PRISCILLA TELMON VS. ’HIBRIDOS’

21/03 Lille Vega

JACQUES GREENE

22/03 Pumpehuset

CHEMIKAL UNDERGROUND REVISITED VS. ’LOST IN FRANCE’

22/03 Kunsthal Charlottenborg

KRISTIAN EIDNES ANDERSEN VS. ’SCORE’

22/03 Absalon

HALFDAN PISKET VS. LARS GREVE & WHY BE

23/03 Absalon

AWESOME TAPES FROM AFRICA VS. ’CASSETTE: A DOCUMENTARY MIXTAPE’

23/03 Kunsthal Charlottenborg

AN GELLA VS. ‘HOMO SAPIENS’

25/03 Bremen Teater

CPH:DOX FINAL PARTY FEAT. POWELL (LIVE), SMERZ (DJ), TAN (LIVE) MM.

 

SOUND & VISION 2017 – billetsalget starter 1. marts på cphdox.dk 

200 MOTELS
Frank Zappa i instruktørstolen i en af 70’ernes store kultfilm.

BUNCH OF KUNST
Knytnæve-beats og rim om underklassen. Sleaford fookin’ Mods!

CASSETTE: A DOCUMENTARY MIXTAPE
Mixtapes og båndsalat i en film, der hylder LP’ens lillebror.

CONTEMPORARY COLOR
David Byrne, hvirvlende flag i farver og dine yndlings indiebands.

GIVE ME FUTURE
En halv million Cubanere til Major Lazer koncert – er du klar?

I CALLED HIM MORGAN
Mordmysterier og jalousidrama i 60’ernes jazzfyldte New York.

LIBERATION DAY
Laibach spiller koncert i Nordkorea og der meldes om kaostilstande.

SONICA SEQUENCE
På rejse til Cuba og Japan med musikkens glæde som levende parlør.

LOST IN FRANCE
Tag med Mogwai og Franz Ferdinand til Frankrig hvor alt startede.

SCORE: A FILM MUSIC DOCUMENTARY
Filmmusikkens historie, fortalt af den ælde kunsts største mestre.

NORTHERN DISCO LIGHTS
Dans med på Norges discorevolution med Todd Terje og Lindstrøm.

SPECTATOR RECORDS – OP I RØG
Danmarks bedst gemte musikalske hemmelighed fortalt for fuld musik.

THE INERTIA VARIATIONS
Manden bag The The starter sin egen revolutionære radiostation.

TOKYO IDOLS
Japan er mærkelig, denne gang med unge sangstjerne og modne mænd.

WE WROTE THIS YESTERDAY
Mumford & Sons for fulde drøn på tourne igennem Sydafrikas varme.

WHERE YOU’RE MEANT TO BE
En tour de force igennem Skot-lands dybt musikalske historie.

REHEARSAL NIGHT
Hektisk Tempo og vidunderlig kakafoni før The Standards åbning.

FRANK ZAPPA: EAT THAT QUESTION
Frank Zappa om Frank Zappa i mod-kulturens overdrev, for fuld musik.

JOE COCKER: MAD DOG WITH SOUL
Fra gasinstallatør til England’s hvide soulstar. Hyl til månen! SHOT!

THE PSYCHO-SPIRITUAL MANTRA OF ROCK
Mick Rock har skudt David Bowie og Lou Reed – på kamera altså.