Vi mødtes med DOX:AWARD vinderne Robert Machoian & Rodrigo Ojeda-Beck for at snakke om “God Bless the Child” der har europæisk premiere på den 13. Udgave af dokumentarfilmfestivalen.

INTERVIEW

Hvad vil I gerne fortælle med “God Bless the Child”?

“God Bless the Child” er baseret på en historie, som min far fortalte mig om hans barndom. Rodrigo og mit håb er at fortælle hans historie. Han var den ældste dreng med fire yngre søstre. Det var vores første ønske, at dele hans historie med andre. Men hvad vi fandt ud af var at flere har lignende historier. Vi har mødt så mange der kan relatere til Harper i filmen. Vi har også mødt mange der var en af de yngre søskende.

Hvad håber I, at “God Bless the Child” vil resultere i?

Selvom historien er individuel, så er den universel. Vores håb er at folk vil kunne lide filmen, men også taler om den bagefter. Det er det største kompliment hvis folk fortæller os at de har tænkt på vores film efter de har set den. Det er en stor ære.

Hvordan havde du det med at blive nomineret til DOX:AWARD på CPH:DOX?

Det er næsten umuligt at udtrykke vores følelser, da vi fandt ud af at vi var nominerede i DOX:AWARD til CPH:DOX. Børnene har arbejdet så hårdt, de gav meget af deres tid og forblev dedikerede under optagelserne. Det forpligtede også Rodrigo og jeg til at gøre et godt stykke arbejde, og lagde pres på at Laura, Rob og Kirstin også gjorde deres bedste. Så at blive nominerede er sådan en stor ære og på mange måder validerer det at vi gjorde vores bedste. Og den modtagelse vi har fået fra publikum under festivalen er endnu et bevis på dette.

Fang den sidste visning af “God Bless the Child” I Nordisk Film Palads den 15 November klokken 19:00. Læs mere om filmen her.