Hver dag giver Filmmagasinet Ekkos internationale kritikerpanel stjerner til filmene i hovedkonkurrencen, DOX:AWARD, som uddeles fredag d. 24. marts. Her får du en status på de film, der indtil videre har modtaget panelets dom.

Panelet til Filmmagasinet Ekkos stjernebarometer består af en række kompetente danske og internationale filmkritikere og journalister, som vurderer filmene med en til fire stjerner. Læs dommen på de fire første film i DOX:AWARD-konkurrencen her.

‘De sidste mænd i Aleppo’ af Feras Fayyad har indtaget en klar føring med et imponerende gennemsnit på 3.3 ud af 4. Guy Lodge fra Variety skriver om filmen: ”En følelsesstærk indsigt i en konflikt, som de fleste kun har set i nyhederne. Med umådelig empati, men ingen sentimentalitet viser filmen de menneskelige indsatser i et vågent mareridt.” ’De sidste mænd i Aleppo’ åbnede festivalen, da den blev vist i DR koncerthuset og er et portræt af modvillige heltes arbejde med at redde Aleppos civile midt i krigszonens centrum. Du kan stadig nå at se filmen, når den vises i morgen kl. 14:15 i Palads. Billetter.

Du kan i øvrigt læse Politikens egen 5-stjernede anmeldelse af filmen her.

Norske Kristoffer Borgli’s ‘DRIB’ klarer sig også godt med en foreløbig andens plads. ”Den underholdende parodi rammer plet i skildringen af den kunstige, professionelle verden, der er styret af selvpromovering og skjult udnyttelse,” lyder det fra Carmen Gray fra Senses of Cinema. Filmen, der rekonstruerer den komplet absurde, men sande historie om en viral videokunstners møde med LA’s reklamebranche, får et gennemsnit på 2.6.

DRIB fik også 5-stjerner fra Filmmagasinet Ekko selv. Læs anmeldelsen her.

I konkurrencen findes også ‘Rage’ af Dominique Lohlé og Guy-Marc Hinant, som har skabt en mørkt film, hvor techno-kulturen og anarkismen mødes og trækker linjerne op mellem rave parties, sociale utopier og TB-303’ere. “En overbevisende, akademisk tese – at anarkistisk filosofi og technomusik er i en slags symbiose – bliver præsenteret nærmest perverst mystisk,” lyder det fra panelet.

Mere kritisk er dommen på Samira Elagoz’ ‘Craiglist Allstars’, den unge, finske performance-kunstners udflugt i internettets sociale laboratorium. Et maksimalistisk rabalder af en film, hvor performance og intimitet smelter sammen, men som altså ikke virker overbevisende på dommerne. Find ud af om du er enig, når filmen bliver vist i morgen 19:15 på Kunsthal Charlottenborg. Her kan du også møde instruktøren til en Q&A. Billetter.

De øvrige film i konkurrencen vil løbende blive vurderet, og i morgen kan du se to af på festivalen og efterfølgende møde instruktørerne.

Oplev ‘Stranger In Paradise’ Empire, hvor du også kan møde instruktøren til en Q&A. Efter visningen kan du på den nærliggende restaurant Brus opleve digteren Osama Alkanja læse sine digte op om tilværelsen som flygtning og mødet med det danske system. Arrangeret i samarbejde med DFUNK. Stranger in Paradise er et kontroversielt rollespil i tre akter over flygtningekrisen som politisk dilemma. Scenen er et klasseværelse, eleverne er flygtninge – og læreren er skuespiller.

Empire Bio, 17:30, billetter her.

‘What Young Men Do’ bliver vist på Cinemateket og er en stilsikker, norsk ungdomsfilm om en teenage-knægts første møde med systemet – fortalt af ham selv i en skæv hybrid mellem dokumentar og fiktion. Visningen er præsenteret i samarbejde med Filmmagasinet Ekko, hvor du efter visningen kan opleve filmens instruktør i Q&A med Filmmagasinet Ekkos chefredaktør Claus Christensen
Cinemateket, 20:00, billetter.

Følg stjernebarometeret og se det samlede overblik her.