Den kinesiske verdenskunstner, dokumentarfilmskaber og samfundskritiker Ai Weiwei besøger Danmark til marts under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX med premieren på sin helt nye film, ‘The Rest’.

Den verdensberømte kunstner og dokumentarist Ai Weiwei besøger CPH:DOX 2019. Den 22. marts får hans seneste film ’The Rest’ verdenspremiere som en del af festivalens hovedkonkurrence DOX:AWARD, hvor Ai Weiwei selv vil være til stede og fortælle om sit projekt med at dokumentere en af verdens største humanitære kriser.

Ai Weiwei har senest været Danmarksaktuel i 2017 med udstillingen Soleil Levant på Kunsthal Charlottenborg, hvor han udsmykkede kunsthallens facade med 3500 redningsveste fra flygtninge fundet ved den græske ø Lesbos. Året forinden trak han sin forventede udstilling Yu Yi på ARoS tilbage som direkte reaktion på Danmarks asylstramninger og flygtningepolitik. Når Ai Weiwei vender tilbage til Danmark, bliver det endnu engang med flygtningesituationen i Europa på dagsordenen.

Ligesom hans øvrige værker er hans film et indigneret forsvar for humanismen og den menneskelige værdighed.‘The Rest’ dokumenterer i øjenhøjde situationen blandt nogle af de mange flygtninge, der lever i limbo i et Europa, hvor det humanitære system er overbelastet, medierne er udmattede og fremmedfrygten tiltagende. Over 900 timers materiale er blevet klippet ned til en usentimental, klarsynet og så meget desto mere gribende film med det enkelte menneske i hovedrollen.

Ai Weiwei var gæstekurator på CPH:DOX 2013, hvor han imidlertid ikke havde mulighed for at besøge festivalen på grund af myndighedernes rejseforbud.

‘The Rest’ er udtaget til CPH:DOX’s hovedkonkurrence DOX:AWARD og får verdenspremiere den 22. marts i Imperial, København, med efterfølgende samtale med Ai Weiwei. Billetter er sat i salg.