Køb billetter her.

Forestil dig at klatre op på toppen af antennen på en skyskraber og stå flere hundrede meter over jorden – uden faldskærm. Det er, hvad en gruppe unge og dødsforagtende, russiske ‘roofers’ gør i jagten på adrenalinrus, vilde selfies og en ny måde at udtrykke sig på i protest mod et autoritært samfund.

På fredag kan du opleve disse frygtindgydende højder, når vi afholder verdenspremieren på den dansk producerede dokumentarfilm ’On the Edge of Freedom’ på OBV STUDIOS d. 17. marts. Filmen bliver introduceret af instruktørerne Anita Hopland og Jens Lengerke samt producer Søren Steen Jespersen.

Dulm nerverne efter filmvisningen med håndbajere, når filmens komponister Morten Svenstrup (Under Byen) og Alfred Benedict spiller et live sæt. Herefter gives stafetten videre til Dokkedal (Den Sorte skole) og Shatter Hands & Fou Fou, der spiller op til dans med gamle sovjetplader. Det bliver urbant, hipt og eksklusivt, så kridt danseskoene og forbered dig på det vildeste adrenalinrus d. 17. marts på OBV STUDIOS.

Køb billetter her.

‘På kanten af frihed’ af Anita Mathal Hopland og Jens Lengerke

Adrenalinrus og selfies fra en kran 400 meter over jorden. Tag med en gruppe rebelske, russiske unge på svimlende aktion på toppen af Moskva. I spidsen for gruppen står en ung kvinde, som armeret med GoPro-kameraer tager os med helt til tops. Og der er i den grad dømt både sved på panden og ordentlige sug i maven, når hun med en utrolig ro og elegance balancerer højt over byen. Og når diggerne’ udforsker den dybe undergrund under Kiev. Fænomenet kaldes for ‘urban exploring’, og stormer frem drevet af YouTube og Instagram – især af unge østeuropæere. Men selvom de unge i det konfliktplagede russiske og ukrainske samfund selv vælger hvordan de konfronterer sig med frygten igennem deres aktioner, så forsvinder realiteterne på jorden ikke. Anita Mathal Hopland og Jens Lengerkes film er en svimlende rapport fra den nye generation af unge østeuropæere vi ellers ikke hører meget om.