Foto: Emma Flokstra

I går aftes på Gran Torino til CPH:DOXs Danish Party blev vinderen af Eurimages Award uddelt – en pris, der bliver uddelt til det stærkeste projekt på CPH:FORUM.

CPH:FORUM er CPH:DOXs internationale pitching og co-produktionsevent, der er dedikeret til at støtte udviklingen og finansieringen af kreative og visuelt stærke filmprojekter, der i år fandt sted d. 11 og 12 november. I år præsenterede CPH:FORUM et ekstraordinært lineup af nationale internationale filmprojekter, fordelt i fire kategorier: FICTIONONFICTION, CINEMA, F:ACT og ART. Førende broadcastere som ARTE, ZDF, NDR, BBC, DR, samt filmfonde fra hele Europa og fonde som Ford Foundation, Tribeca Film Institute, Fondation Cartier, Tate Modern og Sundance Institute besøgte København under dette års CPH:FORUM.

Blandt de pitchede CPH:FORUM-projekter modtog det stærkeste projekt The Eurimages Co-Production Development Award. Det er tredje år i træk, at prisen uddeles, og i år gik prisen på €15.000 til projektet ’The Golden Dawn Case’ af Håvard Bustnes, filmen følger tre kvindelige karakterer, som de kæmper for at holde partiet “Golden Dawn” i live efter fængsling af og den igangværende retssag mod partiets lederskab.  Dette års jury bestod af Pierre Drouot, CEO for Flanders Audiovisual Fund og repræsentant for Eurimages, Alessandro Raja, CEO for Festival Scope, og Noemi Ferrer Schwenk, chef for Det Danske Filminstituts internationale afdeling.

Producer Christian Falch: “First of all I would like to thank the jury for this very generous and amazing price. It is truly useful since we are in a critical phase of the production and leaving to Greece for more shooting this Sunday.”

Producer and director Håvard Bustnes: “This is a big inspiration. I would also like to thank all of our other finansicer and partners for their support. Now it is up to us to make this film as good as possible”

Juryen begrundede valget af ’The Golden Dawn Case’ med følgende:

Den vigtighed og aktualitet hvormed subjektet i dokumentaren indgår i en europæisk kontekst, for at have opnået sjælden indsigt til karakterer, der er mere virkelige end i virkeligheden, og for at finde en lokation, der er et intimt vindue hvorfra karakterernes personligheder og politiske overbevisninger kan blive observeret.

EURIMAGES er en fond, der støtter co-produktion, distribution og fremvisning af europæisk biografkunst. Fonden blev etableret af Europarådet i 1988. Siden da har EURIMAGES støttet mere end 1488 europæiske co-produktioner for et totalt beløb på omtrent 451 millioner euro.

 

EURIMAGES CO-PRODUCTION DEVELOPMENT AWARD uddeles hvert år til det stærkeste projekt, der er blevet pitchet til CPH:FORUM.

Præmien er 15.000€.

Regler og betingelser:
Projektet skal være mindst 70 minutter langt med henblik på biografudgivelse.
Projekterne skal tænkes som co-produktion fra et tidligt stadie, hvorfor det adskiller sig fra almen finansiering mellem to parter. Projekterne skal skabes med henblik på at involvere mindst to EURIMAGES’ Member States.
Et tredje land kan også blive involveret i projektet.

Juryen evaluerer:
– Kunstnerisk kvalitet
– Projektets sandsynlighed for at blive og forblive en co-produktion, der involverer mindst to EURIMAGES’ Member States.

Alle projekter, der er udvalgt af CPH:FORUM, er indstillede til EURIMAGES Co-Production and Development Award, såfremt de opfylder kravene til co-produktion, hvorfor man heller ikke behøver ansøge om at være en del af konkurrencen.