Her fra CPH:DOX ønsker vi af hele hjertet en glædelig jul og et dokumentarisk nytår til vores fantastiske publikum, seje frivillige, uundværlige samarbejdspartnere og alle andre, der får CPH:DOX til at ske.

2016 var det første år siden festivalens start uden festival, men vi har i hele årets løb været aktivt til stede på forskellige platforme. Vores online videoplatform Everyday er stærk stigende i popularitet samt har modtaget stor mediedækning i årets løb, ligesom vi har deltaget i store kulturbegivenheder som Roskilde Festival, Demokratimødet og Copenhagen Cooking. 2016 blev også året, hvor vi åbnede vores første webshop, lancerede vores første skoleprogram målrettet elever i folkeskolen og gymnasiet samt inviterede til to talks bag hitserierne Narcos og Making a Murderer.

Samtidig har vi brugt hele året på at planlægge næste udgave af CPH:DOX, der finder sted 16-26. marts. Og vi kan godt love jer, at der er noget helt særligt i vente!

Nyt festivalcentrum

Festivalen 2017 kommer fysisk til at finde sted på Kunsthal Charlottenborg. Kunsthallen bliver indrettet i samarbejde med CPH:DOXs hovedsponsor, Normann Copenhagen, til et internationalt festivalpalæ med udstillinger, alternative biografformater, debatter, branche-forum samt virtual reality. Kunsthal Charlottenborg bliver i fremtiden CPH:DOXs hovedkvarter under hele festivalen, men CPH:DOX fortsætter med at vise dokumentarfilm i hele Danmark – i år kommer DOX:ON:TOUR-konceptet til over 35 kommuner landet over. I starten af det nye år løfter vi sløret for hvilke byer, CPH:DOX rejser til i 2017.

Forøget industry-fokus

Det strategiske dato-skift for CPH:DOX har også givet mulighed for at skaffe store internationale aktiviteter til København for første gang. Propellor, et nyt film tech hub, der skal gentænke filmindustrien i samarbejde med filmfestival-giganterne Berlinale og Rotterdam Int’l Film Festival, afholder en 2-dages workshop under festivalen. Den internationale efteruddannelsesorganisation Documentary Campus, har i 2017 valgt at samarbejde med CPH:DOX om den 5-dage lange branche-konference CPH:CONFERENCE. 2017 bliver også året hvor Good Pitch afholder den første liveudgave af deres globale Good Pitch program, der har fokus på dokumentarfilmen som social forandringsagent – og endelig har CPH:DOX sammen med Tribeca Film Institute stiftet konkurrencen IF/Then, der skal give rum til nye stemmer, og som i første omgang er dedikeret til kvindelige, europæiske kortfilminstruktører. Læs mere om festivalens industry-nyheder her 

Julegave-idé: Audiovisuelle koncerter

CPH:DOX fortsætter i 2017 festivalens populære koncertrække, AUDIO:VISUALS, og allerede nu er tre koncerter føjet til lineuppet. Måske til en last-minute julegave? 19. marts giver britiske Tindersticks hele to finurlige, smukke og eftertænksomme koncerter på Kunsthal Charlottenborg både med nyt og gammelt materiale. Søskendeparret fra Animal Collective, Avey Tare og Abby Portner, bliver dette års åbningskoncert. Den 16. marts omdanner de Kunsthal Charlottenborg til et mekka af spacey visuals og elektroniske tribal hymner. Endelig kan du 18. marts deltage i et decideret disco-brag, når vi viser filmen ’Northern Disco Lights’ efterfulgt af koncert med den norske disco-konge Lindstrøm samt disco-DJs til langt ud på Natten på Bremen.

Vi glæder os til at løfte sløret for mere af CPH:DOX 2017 – og du skal i hvert fald se frem til 1. marts, hvor vi afslører hele festivalens program!

Musikbilletlinks

Avey Tare vs. Abby Portner

Lindstrøm (NO) vs. ’Nordic Disco Lights’  

Tindersticks vs Minute Bodies

Tidlig koncert

Sen koncert