Om skoleprogrammet og CPH:DOX for børn og unge

Er flygtningekrisen et emne for børn? Hvad med skilsmisser, sorg og seksualitet? Og kan man tale med skoleelever om svære emner som racisme og religion? Det mener vi på CPH:DOX – især hvis udgangspunktet er en fælles visning af en dokumentarfilm af høj faglig og kunstnerisk kvalitet. En filmisk fortælling, der kan sætte temaet i spil og give eleverne helt nye perspektiver på emnet. Og en konkret historie, der kan stille store spørgsmål og åbne op for nye svar.

I marts 2017 lancerer CPH:DOX for første gang et skoleprogram målrettet både folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Vi har udvalgt en række af de bedste, mest aktuelle og mest relevante dokumentarfilm målrettet elever i indskolingen, på mellemtrinnet, i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. Og vi har kombineret filmene med fagspecifikke undervisningsmaterialer og med efterfølgende debatter, lege, workshops, inspirationsoplæg og konkurrencer, så du som lærer kan få størst muligt udbytte af at tage dine elever med til CPH:DOX.

CPH:DOX’s skoleprogram er udviklet i tæt samarbejde med de danske faglærerforeninger og er tilpasset målene for folkeskolereformens åbne skole, Fælles Mål for folkeskolens fag og emner og STX bekendtgørelsen. Det har vi gjort, så du som folkeskole- eller gymnasielærer kan understøtte dine øvrige læringsmål og supplere din undervisning gennem skoleprogrammet.

Her på hjemmesiden præsenterer vi dig for samtlige film i skoleprogrammet og for de visninger, vi allerede har planlagt, og som du kan bestille billetter til. Du kan også læse meget mere om skoleprogrammets fire temaer, og ikke mindst hvordan du planlægger en skræddersyet filmvisning for netop dig og din klasse.

CPH:DOX for Børn og Unge er støttet af lokale puljer, der har været med til at realisere projekter i de forskellige bydele i København. Mange tak til Nørrebro Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, Frederiksbergfonden og Frederiksberg kommunes kultur- og fritidsudvalg for støtten.

Kontakt

Marie Ørbæk Christensen
Projektleder, Everyday & CPH:DOX for børn og unge
marie@cphdox.dk / 60 47 69 06