Dokumentarfilm tager afsæt i virkeligheden, og CPH:DOXs skoleprogram zoomer derfor i 2018 ind på seks forskellige temaer, der er relevante for os alle, men som samtidig supplerer undervisningen i specifikke fag og sætter fokus på særlige emner. Her kan du læse nærmere om temaerne, der går på tværs af alle klassetrin.

Søg på alle film under de seks temaer her.

På flugt

Flygtningedebatten raser endnu på sit højeste, men kræver nogle nye perspektiver og stærke historier, hvis vi rent faktisk også skal blive klogere. Med dette tema kigger vi nærmere på grænserne mennesker imellem, både de kulturelle, religiøse og historiske: Hvor går de – og kan de flyttes?

Særligt relevant for: Dansk, historie, kristendoms- kundskab, sprogfag, samfundsfag og geografi

Selvoptaget

Grænserne mellem vores online og offline tilværelse er langsomt blevet udvisket. Med konstant adgang til sociale medier er presset på børn og unge for at vise sig frem fra bedste side – også på de grå hverdage – enormt. Med temaet Selvoptaget kigger vi nærmere på den nye digitale virkelighed.

Særligt relevant for: Dansk, samfundsfag, natur/teknologi, billedkunst og medier

Naturkraft

Der er store kræfter på spil, når temperaturen stiger kloden over. Men naturkraften kan også vise sig i en piges forhold til livet på landet eller i en drengs særlige forhold til fugle. Med temaet Naturkraft zoomer vi ud og kigger nærmere på vores forhold til den vilde natur og dyrene i den.

Særligt relevant for: Matematik, natur/teknologi, idræt, biologi, fysik/kemi og geografi

Demokrati

Danske børn og unges interesse for politik er historisk lav. Men sammenhængskraft, fællesskab og medborgerskab spiller stadig en enorm rolle for os alle. Derfor dykker vi med temaet Demokrati helt ned i “den mindst ringe styreform” og undersøger demokratiets rolle – for både børn og voksne.

Særligt relevant for: Dansk, historie, sprogfag, kristendomskundskab og samfundsfag

Mennesket

Hvad vil det egentlig sige at være et menneske? Hvad er vi for en slags? Og hvordan påvirker vi hinanden – både fysisk og følelsesmæssigt? Under dette tema tager vi pulsen på os selv og vores medmennesker og kigger nærmere på både vores indre og vores ydre – fra førstehjælp til næstekærlighed.

Særligt relevant for: Dansk, billedkunst, musik, sprogfag, filosofi og biologi

De 17 Verdensmål

Det er blevet kaldt den mest ambitiøse plan for klodens fremtid nogensinde: I 2015 vedtog alle verdens nationer de 17 Verdensmål, der skal løse mange af klodens problemer inden 2030. I dette tema undersøger vi målene gennem nogle fantastiske film, der kan åbne problemstillingerne op indefra.

Særligt relevant for: Dansk, sprogfag, historie, matematik, samfundsfag og geografi