MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Kwassa Kwassa + The Digger + Faux Départ

Kwassa Kwassa + The Digger + Faux Départ

Kwassa Kwassa (2015)

SUPERFLEX & Tuan Andrew Nguyen, 17 min.

The Digger (2015)

Ali Cherri, 25 min.

Faux Départ (2015)

Yto Barrada, 23 min.

Kwassa Kwassa + The Digger + Faux Départ

Nyt fra SUPERFLEX, Ali Cherri og Yto Barrada. Tre korte film om udveksling og illusioner på tværs af kontinenter.

SUPERFLEX adresserer med den helt nye film 'Kwassa Kwassa' den tragisk aktuelle bådflygtningekrise i et værk, hvor forestillingen om Europea tages op til kritisk revision. I den libanesiske kunstner Ali Cherris 'The Digger' synger en pakistansk bedemand for spøgelserne på en kirkegård i ørkenen. Og i Yto Barradas underspillet humoristiske 'Faux départ' fremstilles dinosaurusknogler og kunstige fossiler som på samlebånd til turister, som var håndværkerne en slags samtidskunstnere og turisterne de købeglade samlere.

Kwassa Kwassa

Der ligger et stykke Europa i det Indiske Ocean. Som et levn fra kolonitiden hører øen Mayotte under den franske stat, og fra naboøerne begiver folk sig ud på et skummende hav for nå Europas kyster lige nord for Madagaskar. Båden er blevet metafor for en verden, hvori mennesker, modsat varer, ikke kan cirkulere frit. Og hvor arbitrære linjer på et verdenskort kan afgøre menneskers skæbne. Kunstnergruppen SUPERFLEX sprøjter deres subversive og samtidskritiske kontrastvæske ind i det aktuelle flygtninge- og migrationsspørgsmål, hvorved en tvivlsom, politisk fantasi træder frem: forestillingen om Europa.

Verdenspremiere
Instruktør:
SUPERFLEX & Tuan Andrew Nguyen
År:
2015
Varighed:
17 min.
Vis mere info

Sprog: Engelske undertekster
Vis mindre info

The Digger

En vibrerende sangstemme kaster ekkoer over et farveløst stenlandskab. Stemmen tilhører Sultan Zeib Khan, den pakistanske opsynsmand ved en enorm, præhistorisk gravplads på den Arabiske Halvø. Khan er sat til at forhindre, at ruinen yderligere ruineres. For også historiske levninger skal holdes præsentable, og som den eneste levende prik i de golde, mennesketomme landskaber strejfer Khans dagligt omkring i det store gravkompleks. Men området synes fortsat hjemsøgt af fortidens spøgelser, som Sultan synger for og har sin egen stiltiende overenskomst med.

Verdenspremiere
Instruktør:
Ali Cherri
År:
2015
Varighed:
25 min.
Vis mere info

Dialog: ARABIC
Undertekster: Ingen dialog
Manuskript: ALI CHERRI
Kamera: BASSEM FAYAD
Lyd: MIKAEL BARR
Musik: PIERRE AVIAT
Casting: SULTAN ZEIB KHAN
Producer: Ali CHERRI
Klipper: SUZANA PEDRO
Produktionsfirma: SHARJAH ART FOUNDATION
Vis mindre info

Faux Départ

På lysknitrende, analog film portrætterer 'Faux départ' Marokkos fossil-opfindende håndværkere som en slags samtidskunstnere, der med en hypersensitiv materialebevidsthed pertentligt fremtryller geologiske kunstgenstande. Aftryk af præhistoriske bregner, skorpioner, skaller og selv dinosaurer - alt sammen til glæde for souvenirkøbende turister, der ikke er interesserede i at eje et ægte stykke forstenet naturhistorie, men i genstande, der bekræfter vedtagne ideer om museale objekter. Med en underspillet humor undersøger Yto Barrada det ægte, falsk og hybride og antyder, at skabertrang og (om)skrivning af historien nok altid vil bestå.

Instruktør:
Yto Barrada
År:
2015
Varighed:
23 min.
Vis mere info

Producer: Simo Mohamed
Produktionsfirma: Commissioned by The Abraaj Group Art Prize 2015. Courtesy Pace Gallery, London and Sfeir Semler Gallery, Hamburg
Vis mindre info

Verdenspremiere
Varighed: 65 min
Sprog: Engelske undertekster
Tags: New:Vision Award Kunst

I samme serie