MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Spectrographies + Flying Phosphorus and Shooting Stars

Spectrographies + Flying Phosphorus and Shooting Stars

Spectrographies (2015)

Dorothée Smith, 59 min.

Frankrig

Flying Phosphorus and Shooting Stars (2015)

Akiko Okumura, 15 min.

Spectrographies + Flying Phosphorus and Shooting Stars

På spøgelsesjagt i virkelighedens (parallel)verden - fra Japan til Paris.

Over en enkelt, lang vinternat i et neonoplyst Paris vandrer en rastløs, ung mand ud for at lade sig opsøge af noget, de fleste ellers forsøger at undgå: spøgelser. Og natten er fuld af uventede møder i en ultra-chic film, der hverken er dokumentar eller fiktion, men snarere en filmatisering af den idé, som Jacques Derrida definerer i sin guest star appearance: at film er en spøgelsernes videnskab, der fremmanes i termisk infrarød og sci fi-futurisme, og i en citatmosaik af fransk filosofi. Som forfilm vises den japanske 'Flying Phosphorous and Shooting Stars', en poetisk rapport fra et land, hvor spøgelser er en accepteret del af virkeligheden.

Spectrographies

Over en enkelt, lang vinternat i et neonoplyst Paris vandrer en rastløs, ung mand ud for at lade sig opsøge af noget, de fleste ellers forsøger at undgå: spøgelser. Og natten er fuld af uventede møder i en ultra-chic film, der hverken er dokumentar eller fiktion, men snarere en filmatisering af den idé, som Jacques Derrida definerer i sin guest star appearance: at film er en spøgelsernes videnskab, der fremmanes i termisk infrarød og sci fi-futurisme, og i en citatmosaik af fransk filosofi. For der er andre måder at svare på spørgsmålet om, hvor vidt man tror på spøgelser, end ja og nej.

Instruktør:
Dorothée Smith
Land:
Frankrig
År:
2015
Varighed:
59 min.
Vis mere info

Dialog: French
Undertekster: Engelske undertekster
Manuskript: Lucien Raphmaj & Dorothée Smith
Kamera: Hélène Louvart, Josée Deshaies, Dorothée Smith
Lyd: Cécile Chagnaud
Musik: Victoria Lukas
Casting: Eliott Ananou, Bogdan D. Smith, Léopold Duchemin, Florence Thomassin, Bernard Stiegler, Stéphanie Michelini, Mathieu Amalric, Aurélie Lemanceau, Anaïs Boudot, Richard Dufresne, Smith, Thomas Suire, Dominique Blanc, Isabelle Prim, Christian Milovanoff, Hélène Louvart, Salah Oudjane, Agnès Godard
Producer: Olivier Marboeuf / Cédric Walter
Klipper: Dorothée Smith
Produktionsfirma: Spectre Productions
Vis mindre info

Flying Phosphorus and Shooting Stars

I Asien er det almindeligt at tro på spøgelser, på en helt anden måde, end vi er vant til i vores ende af verden. I japanske Akiko Okumuras kortfilm indvier nogle mennesker os peotisk og stilfærdigt i deres egne møder med den overnaturlige verden, der findes som en parallel virkelighed midt i vores egen. Der er ingen makabre chok-effekter, snarere en tomhed og et fravær, der ikke er uhyggeligt i klassisk forstand, men som ikke desto mindre repræsenterer en undtagelse fra resten af virkeligheden omkring sig.

Europa premiere
Instruktør:
Akiko Okumura
År:
2015
Varighed:
15 min.
Vis mere info

Dialog: Japanese
Undertekster: Engelsk uden undertekster
Manuskript: Akiko Okumura
Kamera: Koji Onomichi
Lyd: Miki Yumi, Tatsuhiko Okumura
Musik: -
Casting: Jiro Nakai, Tomoko Nishimura, Tatsuhiko Okumura, Kiki Kawate, Mariko Kawate
Producer: Le Fresnoy
Klipper: Akiko Okumura, Léo Ghysels
Produktionsfirma: Le Fresnoy
Vis mindre info

Varighed: 74 min
Sprog: Engelske undertekster
Tags: Under the Asphalt, the Beach! Kunst

I samme serie