En praktikplads på CPH:DOX er startskuddet på din professionelle karriere – og en oplevelse for livet!

Vi har lige nu få praktikpladser ledige. Læs mere om de specifikke pladser ved at klikke dig ind på afdelingerne nedenfor. Læs mere om praktkopholdet generelt i denne artikel. 

GÆST: Vil du være ansigtet udadtil til vores internationale og danske gæster?

GRAFIK: Vil du være med til at udforme CPH:DOXs grafiske identitet?

REALITY:CHECK: Vil du skabe filmvisninger for CPH:DOX i hele landet?

PRODUKTION: Vil du sørge for at praktikken fungerer, så festivalen faktisk sker?

PROGRAM: Vil du udforme festivalens program og forme CPH:DOX 2018?

Har du brug for at vende blikket op fra studiebøgerne, og ud i den virkelige verden? Trænger du til at omsætte tør teori til reelle resultater? Og vil du være med til at stable en af verdens største (ja – i 2017 var mere end 97.500 med!) dokumentarfilmfestivaler på benene? Så er det måske dig, vi skal byde velkommen som det nyeste medlem af DOX-familien!

Som praktikant på CPH:DOX får du virkelig festivallivet helt ind på livet og under neglene. Vi lover, at du får masser af ansvar, mange spændende udfordringer samt bliver en del af et helt særligt kreativt og dynamisk festivalfællesskab – med højt til loftet, sociale arrangementer og et væld af nye kollegaer (lige fra ligesindede praktikanter, unge akademikere til garvede festivalafviklere).

CPH:DOX er ikke blot en dokumentarfilmfestival, vi har også et væld af andre aktiviteter og arrangementer på programmet – og det afspejles også i praktikudbuddet. Der er noget for enhver smag, og med garanti også for dig! Du kan både blive en del af programredaktionerne, tage dig af vores gæster og frivillige, lave grafik, marketing eller kommunikation, køre produktion eller være ansvarlig for vores regionale samt branche aktiviteter, afhængig af din erfaring og ønsker.

Læs en tidligere praktikants beretning om praktikforløbet her.

Praktikperioden indebærer en masse hårdt arbejde, sjove oplevelser og fester, som alt sammen kulminerer i 11 ultimative dage med over 600 virkelige filmvisninger, koncerter samt events i København og hele landet.

Læs om nogle af de ting tidligere praktikanter har fået ud af praktikforløbet her.

En praktikplads på CPH:DOX er også et stærkt springbræt for din videre professionelle karriere. Ud over den vigtige erfaring, du kan skrive på CV’et, giver CPH:DOX dig et stærkt netværk i den danske medie- og kulturbranche, og du får indsigt i et festivalmiljø på et internationalt plan. Du kommer nok også til at lave kaffe – men kun til dig selv – for på CPH:DOX hjælper vi alle med at løfte i flok, og ingen er for fine til at rydde op efter sig selv i køkkenet.

Praktikstart, ECTS-point og arbejdstid
Næste udgave af CPH:DOX finder sted fra 15-25 marts 2018, og derfor er der mulighed for at få ECTS-point for praktikken som en del af forårssemestret på de videregående uddannelser. De fleste praktikpladser starter nemlig op i januar og løber frem til midt april (så der er masser af tid til praktikrapporten bagefter), selvom enkelte pladser starter blødt op i vinteren 2017.

Vi leder primært efter fuldtidspraktikanter (ca. 30 timer), men antallet af timer bliver selvfølgelig planlagt i forhold til dit studie og job. Der er også mulighed for at ansøge om deltidspraktik. Alle praktikpladser er ulønnede.

OVERSIGT OVER PRAKTIKPLADSER

Du kan læse mere om de specifikke praktikpladser, og hvordan du søger, ved at klikke på den pågældende afdeling.

GÆST: Vil du være ansigtet udadtil til vores internationale og danske gæster?

GRAFIK: Vil du være med til at udforme CPH:DOXs grafiske identitet?

REALITY:CHECK: Vil du skabe filmvisninger for CPH:DOX i hele landet?

PRODUKTION: Vil du sørge for at praktikken fungerer, så festivalen faktisk sker?

PROGRAM: Vil du udforme festivalens program og forme CPH:DOX 2018?

MARKETING (OPTAGET): Vil du promovere festivalen samt være i kontakt med sponsorer?

DOXBIO (OPTAGET): Vil du være med til at distribuere og lancere dokumentarfilm?

INDUSTRY (OPTAGET): Vil du være en del af festivalens internationale brancheinitiativer?

MUSIK (OPTAGET): Vil du lave musikprogrammet med film og koncerter, samt køre produktion?

KOMMUNIKATION (OPTAGET): Vil du kommunikere via sociale medier, til pressen og på web?

FRIVILLIG (OPT’AGET): Vil du være ansvarlig for festivalens 200+ frivillige?

Sådan ansøger du
Send en kort, motiveret ansøgning inklusiv CV og kontaktoplysninger til kontaktpersonen ud for den/de afdeling(er) af festivalen du gerne vil i praktik på. Du må gerne søge i flere afdelinger, men vær venlig at gøre opmærksom på det i dine ansøgninger, samt angiv hvilken afdeling du helst vil arbejde i. Vi vurderer de enkelte ansøgninger og indkalder til uddybende samtaler løbende.