CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Film Festival – er en af Københavns største årlige kulturbegivenheder med et rekordhøjt besøgstal på 91.400 gæster i 2015. Festivalen er samtidig en international branchebegivenhed med 1.500 branchegæster og en massiv interesse fra danske og internationale medier.

Den næste udgave af CPH:DOX finder sted den 16.-26. marts 2017. Udover filmfestivalen består CPH:DOX af branche-platformen CPH:INDUSTRY og den internationale filmworkshop CPH:LAB, der hvert år producerer omkring 10 film, samt den nye online-platform Everyday.

Vi søger praktikanter til alle afdelinger, og herunder kan du læse mere om de forskellige praktikområder. Antallet af ugentlige timer kan tilpasses dit studie/fritidsjob. Bemærk, at praktikopholdet er ulønnet. Til gengæld tilbyder vi:

* Praktisk erfaring inden for en lang række områder afhængigt af afdeling

* Indsigt i kulturmiljø og filmbranche på et internationalt niveau

* Udvikling af et stort netværk

* Muligheden for at være med til at forme en af Danmarks største kulturbegivenheder

* Et ungt, kreativt og sjovt arbejdsfællesskab

Sådan ansøger du:

Send en kort, motiveret ansøgning inkl. CV og kontaktoplysninger til kontaktpersonen ud for den / de afdeling(er) af festivalen du gerne vil i praktik på. Du er velkommen til at søge i flere afdelinger, men vær venlig at gøre opmærksom på det i dine ansøgninger. Hvis du har nogen spørgsmål, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os først. Da vi altid modtager mange flere ansøgninger, end vi har plads til, anbefaler vi at søge så snart som muligt. Vi vurderer de enkelte ansøgninger og indkalder til uddybende samtale.

Der er deadline for ansøgninger fredag 1. juli og praktikstart efter aftale. Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Program og debat:

Praktikstart: efter aftale i efteråret 2016

Programredaktionen gennemser, udvælger og formidler de film, der vises på festivalen. Derudover udvikles og tilrettelægges en lang række debatter, seminarer og talks. Vi søger en samfundsengageret praktikant til hjælpe os med udvikle vores debatprogram og assistere os med:

* Idéudvikling, forberedelse og afvikling af debatter, seminarer og talks
* At gennemse og diskutere film
* At kontakte potentielle samarbejdspartnere
* At formidle debatprogrammet til publikum

Kontakt: Mads Mikkelsen / mads@cphdox.dk

 

CPH:Industry (brancheplatform)

Praktikstart: Snarest (fuld tid)

CPH:INDUSTRY er festivalens internationale brancheplatform, som består af en række forskellige aktiviteter, der er centreret omkring finansiering, køb, salg og distribution af film samt netværksdannelse, vidensformidling og talentudvikling. Platformen havde i 2015 1.499 deltagere, heriblandt internationale filmfonde og tv-stationer, filmproducenter, instruktører, nye medieplatforme, forretningsrådgivere og eksperter samt international presse.

Hjørnestene er CPH:FORUM, et co-produktionsforum, hvor ca. 30 udvalgte instruktører pitcher til inviterede finansiører og samarbejdspartnere med henblik på at finde finansiering til og realisere deres nye film, samt CPH:MARKET som præsenterer færdige film for branchegæsterne hver dag under festivalen. Parallelt hermed løber CPH:CONFERENCE, som under hele 5 dage sætter branche-aktuelle emner under lup i case-studies, seminarer, masterclasses og workshops. Herudover arrangerer vi talentudviklingsprogrammet CPH:LAB, en intensiv 10 dages workshop for europæiske filmtalenter, samt et stort antal individuelle møder mellem deltagerne og en række sociale networking events.

Som praktikant vil du bl.a. være med til at:

* arbejde hands-on med projektansøgninger og invitationer af gæster og være kontaktperson til den danske og internationale filmbranche
* planlægge og koordinere både små og store arrangementer og events
* planlægge og koordinere katalog- og tryksagsproduktion
* koordinere og formidle nyheder samt information om CPH:INDUSTRY til presse, samarbejdspartnere, web og festivalens øvrige kommunikationskanaler.

Du vil med andre ord indgå som en aktiv del af et professionelt team, der sammen har styr på hele brancheplatformen fra start til slut. Under festivalen bliver du et af brancheplatformens ansigter udadtil og dermed en vigtig brik i relationen til vores danske og internationale gæster.

Der lægges vægt på, at du er god til dansk og engelsk både i skrift og tale, er systematisk og velorganiseret samt har et godt øje for service. Du tør at arbejde selvstændigt, tager gerne initiativ og er ikke bleg for at løfte i flok. Desuden er du nysgerrig på at se, hvordan branchen arbejder i kulissen, når beslutninger skal tages og nye film bliver til virkelighed.

Kontakt: Katrine Kiilgaard / katrine@cphdox.dk

 

Everyday (online videoplatform):

Praktikstart: Snarest muligt

Everyday er en online video- og medieplatform (www.cphdox.dk/everyday) og et videoprojekt, der giver almindelige danskere mulighed for gennem personlige videofortællinger at udvikle sig som dokumentarister, samfundsdebattører og dygtige historiefortællere. Everyday er også et læringsprojekt, der udover den digitale platform byder på workshops, undervisningsforløb og masterclasses til inspiration og opkvalificering af projektets brugere. Everyday er et forum for meninger og visioner fortalt og filmet med smartphones direkte fra danskernes hverdag.

Da Everyday stadig er et ungt projekt vil du som praktikant få rig mulighed for at præge konceptet, arbejdsprocesserne og strategien bag. Afhængigt af interesse, arbejdstimer og opstart vil dine arbejdsopgaver bestå af:

* research på gode og skæve historier, historiefortællere og formater
* idéudvikling, produktion og afvikling af workshops og undervisningsforløb
* tilrettelæggelse, produktion og klipning af “profilvideoer”
* strategi og aktualisering af videreformidlingen til Facebook, Twitter, Mailchimp og Instagram
* community-opbygning og outreach
* etablering af eksterne samarbejder med nye medieplatforme, NGO’er og uddannelsesinstitutioner
* kuratering af den online platform, copywriting og præsentation af videoerne
* videreudvikling af den online platform, herunder særligt bruger-, talent- og læringsuniverset
* konceptudvikling og afvikling af Everyday-aktiviteter og events

Kontakt: Frank Poulsen / frank@cphdox.dk

 

Presse (kommunikation, sociale medier, website og filmproduktion):

Praktikstart: midt-november / tidlig december

CPH:DOX’s presseafdeling koordinerer alt eksternt og internt kommunikationsarbejde for festivalen, både nationalt og internationalt. Kan du godt tænke dig at prøve kræfter med skriftlig og mundtlig kommunikation, producere film, lære mere om at kommunikere på sociale medier, eller udbygge dine wordpress-skills, så læs med. I presseafdelingen er vi frem for alt glade, venlige og dygtige kommunikatorer. Det vigtigste er, at du elsker at tale med andre mennesker. Vi tilbyder både fuldtid og deltidspraktik stillinger, og er fleksible i forhold til antal timer. Vi søger praktikanter til fire funktioner:

* Dansk kommunikation: Er du en skarp skribent og kommunikator, og kan du ringe til en journalist, uden at kløjes i ordene? Her skriver du nyhedsartikler og pressemeddelelser, laver interviews og opsøger pressen aktivt. Og ser film!
* Website og sociale medier: Er du en haj til WordPress, Facebook og Instagram? Kan du skrive korrekt på dansk og engelsk og har æstetisk sans? Så kan du blive ansvarlig for kommunikationen på CPH:DOXs website og sociale medier.

Kontakt: Katrine Ravndal / katriner@cphdox.dk

 

Venueafvikling:

Under årets festival indtager CPH:DOX Kunsthal Charlottenborg og Bremen Teater med både filmvisninger, koncerter, events og debatarrangementer. Til at planlægge og afvikle aktiviteterne søger vi praktikanter, der ikke er bange for at tage fat, og som kan grine lidt af kaos. Som venuepraktikant kommer du til at assistere vores venue managere med bl.a. at:

* planlægge aktiviteter på CPH:DOX’s egne venues
* afvikle og koordinere filmvisninger, events, koncerter etc.,
* håndtere og opsætte teknisk udstyr,
* oplære og have kontakt med vores seje frivillige,
* håndtere billetsystem, gæster og rabatordninger,
* have kontakt med samarbejdspartnere, sponsorer og kunstnere

Det er en fordel, men absolut ikke et krav, hvis du har erfaring med festival-, film- eller koncertproduktion. Du skal have overblik, tænke klart i stressede situationer og kunne håndtere opgaver selvstændigt. Og så skal du have mod/selvtillid nok til at råbe 500 mennesker op, hvis vi lige har brug for at rykke dem alle en plads til højre – eller lignende underlige ting. Praktikforløbet er deltid frem til primo februar – derefter fuldtid. Vi kan sagtens tilrettelægge forløbet efter undervisning, studiejob, vejledning eller lignende, men under selve festivalen skal du regne med arbejde både dag, aften og weekends, og en hel del overarbejde.

Kontakt Susanne Thygaard / susanne@cphdox.dk

 

Grafik:

Praktikstart: hurtigst muligt

CPH:DOX står overfor at skulle udvikle og implementere årets visuelle identitet på både digitale og trykte medier. Til det har vi brug for et team af grafiske praktikanter, der kan assistere vores art director. Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

* research og idéudvikling
* opsætning af flyers, kataloger, plakater, annoncer, nyhedsbreve, invitationer og lignende markedsføringsmateriale
* opsætning af teksttunge rapporter og ansøgninger
* produktion af visuelt indhold til hjemmeside, mobil-app og sociale medier

Vores kommende praktikanter har stor æstetisk sans og øje for detaljen. Du skal være kreativ i din måde at tænke på og være eminent til at omsætte idéer til visuelle udtryk. Du sætter en ære i at levere opgaver af høj kvalitet til tiden og bliver motiveret af at tingene går stærkt – her er der ikke langt fra tanke til handling. Du skal være rutineret bruger af InDesign, Photoshop og Illustrator. Vedhæft gerne portfolio til din ansøgning.

Kontakt: Marie Boye / marie.b@cphdox.dk

 

Gæsteafdeling:

Praktikstart: fra midt-november-januar

Gæsteafdelingen tager sig både af festivalens mange hundrede internationale gæster, og af den danske filmbranche i forbindelse med sociale events og galla-arrangementer. Som praktikant kommer i direkte kontakt med nogle af de vigtigste besøgende fra den danske og internationale filmbranche, og vi lægger derfor vægt på at du er høflig, serviceminded og god til at kommunikere og koordinere. Som praktikant deltager du bl.a. i:

* at repræsentere CPH:DOX udadtil
* at stå for bestilling af flyrejser og hotel
* at planlægge og hoste middage og andre arrangementer
* at koordinere meet & greet, afhentning af gæster i lufthavnen og andre steder

Kontakt: Iben Carstensen / iben@cphdox.dk

 

Produktion: 

Praktikstart: 1. Marts 2017
CPH:DOX afholder en lang række koncerter, events, gallaer, arrangementer og særvisninger, og til at afvikle og holde styr på alle vores aktiviteter søger vi en praktikant, der har lyst til at lære lidt om produktion og afvikling af store events, og kan assistere produktionsholdet.

Arbejdsopgaverne består bl.a. af:
* at assistere med afvikling af events, koncerter, særvisninger etc.
* afhentning og håndtering af teknisk udstyr
* hjælpe med at koordinere meget detaljerede kørselsplaner for festivaldagene

For at komme i betragtning til praktikopholdet lægger vi vægt på at du:
* har lyst til at indgå i et dynamisk og hektisk arbejdsfællesskab
* kan bevare overblikket og tænke klart i stressede situationer
* ikke er bange for at tage fat
* har kørekort
* er i stand til at grine af kaos.

Erfaring med produktion er en fordel, men bestemt ikke et krav. Praktikperioden er hele marts. Frem til 13. marts er der tale om deltid – resten af måneden fuld tid. Vi er fleksible med studiejob/fag, men under selve festivalen skal du regne med en hel del overarbejde. Send en kort motiveret ansøgning samt CV.

Kontakt: Nanna Lundgren / nanna@cphdox.dk

 

CPH:DOX

Tagensvej 85 F

2200 København N

Tel. +45 339 307 34

www.cphdox.dk