CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Film Festival – er en af Københavns største årlige kulturbegivenheder med et rekordhøjt besøgstal på 91.400 gæster i 2015. Festivalen er samtidig en international branchebegivenhed med 1.500 branchegæster og en massiv interesse fra danske og internationale medier.

Den næste udgave af CPH:DOX finder sted den 16.-26. marts 2017. Udover filmfestivalen består CPH:DOX af branche-platformen CPH:INDUSTRY og den internationale filmworkshop CPH:LAB, der hvert år producerer omkring 10 film, samt den nye online-platform Everyday.

Vi søger praktikanter til alle afdelinger, og herunder kan du læse mere om de forskellige praktikområder. Antallet af ugentlige timer kan tilpasses dit studie/fritidsjob. Bemærk, at praktikopholdet er ulønnet. Til gengæld tilbyder vi:

* Praktisk erfaring inden for en lang række områder afhængigt af afdeling

* Indsigt i kulturmiljø og filmbranche på et internationalt niveau

* Udvikling af et stort netværk

* Muligheden for at være med til at forme en af Danmarks største kulturbegivenheder

* Et ungt, kreativt og sjovt arbejdsfællesskab

Sådan ansøger du:

Send en kort, motiveret ansøgning inkl. CV og kontaktoplysninger til kontaktpersonen ud for den / de afdeling(er) af festivalen du gerne vil i praktik på. Du er velkommen til at søge i flere afdelinger, men vær venlig at gøre opmærksom på det i dine ansøgninger. Hvis du har nogen spørgsmål, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os først. Da vi altid modtager mange flere ansøgninger, end vi har plads til, anbefaler vi at søge så snart som muligt. Vi vurderer de enkelte ansøgninger og indkalder til uddybende samtale.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Produktion: 

Praktikstart: 1. Marts 2017
CPH:DOX afholder en lang række koncerter, events, gallaer, arrangementer og særvisninger, og til at afvikle og holde styr på alle vores aktiviteter søger vi en praktikant, der har lyst til at lære lidt om produktion og afvikling af store events, og kan assistere produktionsholdet.

Arbejdsopgaverne består bl.a. af:
* at assistere med afvikling af events, koncerter, særvisninger etc.
* afhentning og håndtering af teknisk udstyr
* hjælpe med at koordinere meget detaljerede kørselsplaner for festivaldagene

For at komme i betragtning til praktikopholdet lægger vi vægt på at du:
* har lyst til at indgå i et dynamisk og hektisk arbejdsfællesskab
* kan bevare overblikket og tænke klart i stressede situationer
* ikke er bange for at tage fat
* har kørekort
* er i stand til at grine af kaos.

Erfaring med produktion er en fordel, men bestemt ikke et krav. Praktikperioden er hele marts. Frem til 13. marts er der tale om deltid – resten af måneden fuld tid. Vi er fleksible med studiejob/fag, men under selve festivalen skal du regne med en hel del overarbejde. Send en kort motiveret ansøgning samt CV.

Kontakt: Nanna Lundgren / nanna@cphdox.dk

 

Venueafvikling:

Under årets festival indtager CPH:DOX Kunsthal Charlottenborg og Bremen Teater med både filmvisninger, koncerter, events og debatarrangementer. Til at planlægge og afvikle aktiviteterne søger vi praktikanter, der ikke er bange for at tage fat, og som kan grine lidt af kaos. Som venuepraktikant kommer du til at assistere vores venue managere med bl.a. at:

* planlægge aktiviteter på CPH:DOX’s egne venues
* afvikle og koordinere filmvisninger, events, koncerter etc.,
* håndtere og opsætte teknisk udstyr,
* oplære og have kontakt med vores seje frivillige,
* håndtere billetsystem, gæster og rabatordninger,
* have kontakt med samarbejdspartnere, sponsorer og kunstnere

Det er en fordel, men absolut ikke et krav, hvis du har erfaring med festival-, film- eller koncertproduktion. Du skal have overblik, tænke klart i stressede situationer og kunne håndtere opgaver selvstændigt. Og så skal du have mod/selvtillid nok til at råbe 500 mennesker op, hvis vi lige har brug for at rykke dem alle en plads til højre – eller lignende underlige ting. Praktikforløbet er deltid frem til primo februar – derefter fuldtid. Vi kan sagtens tilrettelægge forløbet efter undervisning, studiejob, vejledning eller lignende, men under selve festivalen skal du regne med arbejde både dag, aften og weekends, og en hel del overarbejde.

Kontakt Susanne Thygaard / susanne@cphdox.dk

 

PROPELLOR FILM TECH HUB (Incubator)
Praktikstart: Snarest (deltid)

Propellor Film Tech Hub er et nyt visionært innovationsprogram, som er skabt som et europæisk Co-Lab mellem Copenhagen Intl. Documentary Festival CPH:DOX, Berlinalens European Film Market EFM, International Film Festival Rotterdam IFFR og Cinemathon. Propellor vil fusionere teknologi- og start-up-verdenen med filmbranchen og lade folk fra begge verdener arbejde sammen om at udvikle nye forretningsmodeller til produktion, distribution og oplevelser af film. I 2018 lancerer vi en incubator, men allerede i 2017 afholder vi en række indledende pilot-events i Rotterdam, Berlin og København, som løbende bliver beskrevet og åbnet for deltagelse her. 

I København består eventen, Propellor Springboard i et 3-dages hack-a-ton, som finder sted D.17-19. marts under CPH:DOX 2017. Her skal teknologieksperter og filmfolk arbejde sammen i grupper og komme med bud på, hvordan film skal peges ind i fremtiden.

Som praktikant vil du bl.a. være med til at:

* lave opsøgende arbejde og markedsføring
* planlægge og koordinere et 3-dages hack-a-ton, Propellor Springboard
* koordinere og formidle nyheder samt information om Propellor Film Tech Hub til presse, samarbejdspartnere, web og festivalens øvrige kommunikationskanaler.

Du vil med andre ord være med til at løbe et helt nyt projekt i gang, som prøver at åbne et nyt miljø op i et krydsfelt mellem filmindustrien, startup-miljøet og tech-branchen. Du vil indgå i et lille internationalt team og derfor få dyb indsigt i hvordan et co-creation projekt fungerer i praksis. Under Propellor Springboard vil du agere som venue manager og være med til at sørge for at weekenden forløber som planlagt.

Der lægges vægt på, at du er god til dansk og engelsk både i skrift og tale, er systematisk og velorganiseret samt har et godt øje for service. Du tør at arbejde selvstændigt, tager gerne initiativ og er ikke bleg for at løfte i flok. Det er en fordel hvis du har kendskab til startup-miljøet, men det er ikke et krav.

Kontakt: Sarah Staalhøj / Sarah@cphdox.dk

 

CPH:DOX for Børn og Unge

Praktikstart: Snarest muligt

Brænder du for dokumentarisme og dannelse, og vil du være med til at vise nogle af verdens bedste dokumentarfilm for både folkeskole- og gymnasieelever under CPH:DOX? Så kan det være, det er dig vi mangler i CPH:DOX’s nye børne- og ungdomsredaktion. Vi har allerede udvalgt en række film og udviklet aktiviteter og temaer til skoleprogrammet, men står nu overfor at udvikle undervisningsmaterialer, lave aftaler med skolerne om visninger af film for hele klassen og ikke mindst afvikle en masse børne- og ungdomsarrangementer under CPH:DOX. Som en del af børne- og ungdomsredaktionen kommer du til:

  • At planlægge arrangementer, filmvisninger og workshops til lærere og elever
  • At udvikle skræddersyede undervisningsmaterialer til de specifikke film
  • At kontakte samarbejdspartnere om oplæg, debatter og andre samarbejdsmuligheder
  • At præsentere og afvikle film og debatter under CPH:DOX 2017

Du kan læse meget mere om skoleprogrammet på www.cphdox.dk/skoleprogram.

Kontakt: Marie Ørbæk Christensen / marie@cphdox.dk

CPH:DOX

Tagensvej 85 F

2200 København N

Tel. +45 339 307 34

www.cphdox.dk