CPH:DOX, Berlinalens European Film Market, International Film Festival Rotterdam og Cinemathon offentliggør i dag projektet ’Propellor’ – en ny film tech hub, der skal gentænke filmbranchen og skabe nye måder at producere, distribuere og opleve film med udgangspunkt i moderne teknologi.

Filmbranchen befinder sig i dag på et særdeles kritisk tidspunkt og mangler effektive strategier og metoder for at kunne tilpasse sig til samfundets hastige udvikling. Ændrede medievaner, overproduktion af film og gammeldags forretningsmodeller er blot en håndfuld af de udfordringer, filmbranchen netop nu står over for.

Dette vil Propellor forsøge at løse ved at skabe nye forretningsmodeller med hjælp fra anerkendte innovationsstrategier fra teknologi og start-up verdenen. Filmbranchen skal forbindes med, og lære af, helt andre brancher for at skabe en mere forandringsparat kultur.

”Filmbranchen har brug for en helt ny dynamik. Men for at det kan ske, har vi brug for frontløbere. Og sådan en frontløber er Propellor”, lyder det fra Bero Beyer, festivaldirektør på Rotterdam Film Festival.

Målet er at danne et forretningsbaseret økosystem, hvor professionelle fra og udenfor filmbranchen, kan samarbejde og nytænke. Tine Fischer, festivaldirektør på CPH:DOX, uddyber: ”Propellor er den første filminkubator, der arbejder med forretningsmodeller og distribution. Målet er at udfordre den måde hvorpå filmbranchen arbejder i dag for bedre at kunne rumme et nyt publikum og nye måder at opleve levende billeder”.

Propellor er det første projekt af sin slags i verden: ”Der er mange tilbud i filmbranchen for udvikling af indhold, men der findes ikke et eneste program dedikeret til udviklingen af nye forretningsmodeller for produktion, distribution og oplevelsen af film”, lyder det fra Erwin M. Schmidt, Managing Director af Cinemathon.

”Vi vil gerne bevæge os hen mod et sted, hvor filmbranchen engagerer sig i innovation og anerkender, at nytænkning er en hel essentiel del af filmens fremtid”, udtaler Matthijs Wouter Knol, Direktør for Berlinales European Film Market.

Propeller Film Tech Hub vil være dét manglende link mellem filmbranchen og de nyeste former for teknologi, internationale trends og social interaktion.

I 2017 vil Propellor afholde en række samarbejdsevents verden over. ’Propeller I Kickstart’ bliver afholdt i Rotterdam fra 31. januar til 1. februar, ’Propellor I Speednic’ rykker ind i Berlin den 14. februar, ’Propellor I Springboard’ bliver afholdt under CPH:DOX fra 17. til 19. marts, en yderligere version af ’Propellor I Springboard’ finder sted i Berlin fra 28-30. april, mens en ikke-programsat bootcamp er at finde senere på sommeren.

Aktiviterne i 2018 vil blive baseret på de erfaringer, som de multidisciplinære kræfter bag, og i, Propellor gør sig i 2017. Program og tilmelding til Propellor eventet under CPH:DOX følger i starten af 2017.